Κολλήσεις στα ηλεκτρικά της κιθάρας

ginargiros

Παλιά καραβάνα
Θέλω να αλλάξω τα ποτενσιόμετρα της ηλεκτρικής μου. Υπάρχει κάποιο ειδικό καλάι ή μπορω να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε?

αν εννοεις ηχητικα' date=' νομιζω οτι οσο αυξανονται τα KΩhm αυξάνονται και τα πριμα.[/quote']
Ακριβώς ;)

Σε τι μαγνήτες και τι κιθάρα θες να βάλεις ποτενσιόμετρα?

Ψιλο-οff

Έχει τώρα λίγο καιρό προσπαθώ να περάσω μαγνήτες σε μια κιθάρα αλλά ενώ κολλάω σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα εξακολουθώ να έχω τον κλασικό βομβό της γείωσης.Οι κολλήσεις φαίνονται εντάξει.Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;;

Έχει τώρα λίγο καιρό προσπαθώ να περάσω μαγνήτες σε μια κιθάρα αλλά ενώ κολλάω σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα εξακολουθώ να έχω τον κλασικό βομβό της γείωσης.Οι κολλήσεις φαίνονται εντάξει.Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;;
Single coils ή Humbuckers? Έχεις θόρυβο σε όλες τις θέσεις?

Single coils ή Humbuckers? Έχεις θόρυβο σε όλες τις θέσεις?
Hum-Sin-Hum και ναι έχει θόρυβο σε όλες τις θέσεις

κλασσικο λαθος σε συνδεσμολογια active........μηπως εχεις βαλει γειωση στο tremolo claw ???(οι emg einai internally shielded και δεν χρειαζονται κατι τετοιο οπως και οι passive).

Διαφορετικα (και θεωρωντας οτι το wiring σου ειναι σωστο) ισως εχεις καψει καποιο απο τα ποτενσιομετρα στη προσπαθεια σου να κανεις την κολληση

κλασσικο λαθος σε συνδεσμολογια active........μηπως εχεις βαλει γειωση στο tremolo claw ???(οι emg einai internally shielded και δεν χρειαζονται κατι τετοιο οπως και οι passive).
Διαφορετικα (και θεωρωντας οτι το wiring σου ειναι σωστο) ισως εχεις καψει καποιο απο τα ποτενσιομετρα στη προσπαθεια σου να κανεις την κολληση
Μου στείλαν το διάγραμμα απο την EMG.Όχι δεν κόλλησα το καλώδιο που λες. :wink: Ήχο έχω κανονικότατο.Πως θα καταλάβω αν όντως παίζει πρόβλημα με το ποτενσιόμετρο;Δε φαίνεται πουθενά καμένο :?

Η κιθάρα είναι μιά TEISCO του '67.Οι μαγνήτες είναι Single Coils
Κατά 99% θα χρειαστεί να βάλεις 250kΩ.

Σαν ποια από αυτές είναι η κιθάρα σου:

http://www.teiscotwangers.com/solid-3.htm

http://www.teiscotwangers.com/solid-2.htm

Ανέβασε καμιά φωτογραφία να τη χαζέψουμε ;)

@janick: με active pickups δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, οπότε σηκώνω τα χέρια ψηλά...

δοκιμασε μηπως εχεις βαλει αναποδα το καλωδιο apo to quick connect στους μαγνητες (upsde down δηλαδη)....

Επιπλεον βεβαιωσου οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδια για τη γειωση και τη μπαταρια στο jack.....μηπως τα εχεις βαλει αναποδα?

δοκιμασε μηπως εχεις βαλει αναποδα το καλωδιο apo to quick connect στους μαγνητες (upsde down δηλαδη)....
Επιπλεον βεβαιωσου οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδια για τη γειωση και τη μπαταρια στο jack.....μηπως τα εχεις βαλει αναποδα?
Γίνεται να είναι αναποδα αυτά που λες και παρόλα αυτά κατα τα άλλα η κιθάρα να παίζει κανονικά;;

Trending...

Νέα θέματα

Back