ginargiros
Παλιά καραβάνα
Θέλω να αλλάξω τα ποτενσιόμετρα της ηλεκτρικής μου. Υπάρχει κάποιο ειδικό καλάι ή μπορω να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε?
αν εννοεις ηχητικα' date=' νομιζω οτι οσο αυξανονται τα KΩhm αυξάνονται και τα πριμα.[/quote']
Ακριβώς
Σε τι μαγνήτες και τι κιθάρα θες να βάλεις ποτενσιόμετρα?
Single coils ή Humbuckers? Έχεις θόρυβο σε όλες τις θέσεις?Έχει τώρα λίγο καιρό προσπαθώ να περάσω μαγνήτες σε μια κιθάρα αλλά ενώ κολλάω σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα εξακολουθώ να έχω τον κλασικό βομβό της γείωσης.Οι κολλήσεις φαίνονται εντάξει.Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;;
Hum-Sin-Hum και ναι έχει θόρυβο σε όλες τις θέσειςSingle coils ή Humbuckers? Έχεις θόρυβο σε όλες τις θέσεις?Έχει τώρα λίγο καιρό προσπαθώ να περάσω μαγνήτες σε μια κιθάρα αλλά ενώ κολλάω σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα εξακολουθώ να έχω τον κλασικό βομβό της γείωσης.Οι κολλήσεις φαίνονται εντάξει.Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;;
Μου στείλαν το διάγραμμα απο την EMG.Όχι δεν κόλλησα το καλώδιο που λες. :wink: Ήχο έχω κανονικότατο.Πως θα καταλάβω αν όντως παίζει πρόβλημα με το ποτενσιόμετρο;Δε φαίνεται πουθενά καμένο :?κλασσικο λαθος σε συνδεσμολογια active........μηπως εχεις βαλει γειωση στο tremolo claw ???(οι emg einai internally shielded και δεν χρειαζονται κατι τετοιο οπως και οι passive).
Διαφορετικα (και θεωρωντας οτι το wiring σου ειναι σωστο) ισως εχεις καψει καποιο απο τα ποτενσιομετρα στη προσπαθεια σου να κανεις την κολληση
Κατά 99% θα χρειαστεί να βάλεις 250kΩ.Η κιθάρα είναι μιά TEISCO του '67.Οι μαγνήτες είναι Single Coils
@janick: με active pickups δεν έχω ασχοληθεί καθόλου' date=' οπότε σηκώνω τα χέρια ψηλά...[/quote']
Nevermind :wink:![]()
Ποιος ο λόγος που θες να τα αλλάξεις? Δεν παίζουν σωστά?Αυτά που έχει πάνω είναι 250k.
Γίνεται να είναι αναποδα αυτά που λες και παρόλα αυτά κατα τα άλλα η κιθάρα να παίζει κανονικά;;δοκιμασε μηπως εχεις βαλει αναποδα το καλωδιο apo to quick connect στους μαγνητες (upsde down δηλαδη)....
Επιπλεον βεβαιωσου οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδια για τη γειωση και τη μπαταρια στο jack.....μηπως τα εχεις βαλει αναποδα?