Ναι εντάξει γίνεται η δουλεια, αλλά ακουγεται ψιλοχάλια.funkysoul είπε:marshall mg15dfx με ενα boss mt-2
Τα πετάλια τύπου tube screamer δεν κάνουν για Μetal. Άντε το πολύ πολύ για κανα ροκάκι 70s...spyros1984 είπε:Αν δεν έχεις κάψα να παίξεις ποτέ live και δεν έχεις σκοπό να πάρεις ποτέ ενισχυτή και μελετάς στο pc σου τότε ένα v-amp με ένα αναλογικό πεταλάκι τύπου bad monkey ή ts9 ή ds1 θα σε βγάζει μια χαρά και θα έχεις και αξιοπρεπέστατο ήχο για μίξη κιόλας..Γενικά να αποφεύγεις τις πεταλιέρες φιλαράκι..Η πεταλιέρα με τα πεταλάκια έχουν τόση διαφορά όση και το κοκκινιστό μοσχαράκι με το chesseburger του goodys ;D ;D
Είναι πάντα ανάλογα όμως τι σκοπό έχεις..
Πάντως συμβουλή μου ξεκίνα με μια καλή κιθάρα,πέρνα μετά σε καλά πεταλάκια,παρε και ένα φθηνό τρναζιστορ ενισχυτή και αργότερα που θα καυλ.....εις παίρνεις και μια λάμπα και θα είσαι τζετ...Σιγά σιγά και με υπομονή χτίζεται το gear![]()
Σπύρο, αν και δεν θεωρώ πως σήμερα και μετους ενισχυτές που κυκλοφορόυν ο JCM 800, αποτελεί την επιτομή του metal ήχου (πριν 25 χρόνια ίσως...),spyros1984 είπε:superfunk αν και σέβομαι τις γνώσεις και την πείρα σου θα μου επιτρέψεις μια μικρή διαφωνία??
Πιστεύω οτι δεν χρειάζεσαι τον καλύτερο λαμπάτο για αξιοπρεπή ήχο και αν δεν μπορεις να έχεις τον καλύτερο λαμπάτο πήγαινε σε πεταλιέρα..
Όσο καλό ήχο και να βγάλεις με μιά πεταλιέρα θα έχεις μια ψεύτικη προενίσχυση που στα αυτιά τα έμπειρα ακούγεται τουλάχιστον και α έχεις ψηφιακά πετάλια που επίσης θα ακούγονται..Οπότε όσο και καλός θα είναι μια πλαστικούρα..
Δλδ αν σου έδιναν έναν φθηνό marshall tranzistor mg100W με ένα ds1 και ένα ts9 ένα chorus ένα delay και ένα volume pedal(αντε και ενα wah) ;D ;D
και σου έδιναν και έναν jcm800 με μια gt 10 με ποιο θα έφτιαχνες καλύτερο ήχο????
Γιατι εγώ πιστεύω με το πρώτο gear..
Βέβαια θα μου πεις θα διάλεγες τον 800 και τα πετάλια ;D ;Dχαίρω πολύ αλλά θέλω να δω τη γνώμη σου στο δίλλημα..Ευχαριστώ
+1000000odis13 είπε:Με το δεύτερο θα είχες, και τελείως άμπαλος να είσαι, τρομερά καλύτερο ήχο.
μαπα εις το τετραγωνο ηχο θα εβγαζα.έναν φθηνό marshall tranzistor mg100W με ένα ds1 και ένα ts9 ένα chorus ένα delay και ένα volume pedal(αντε και ενα wah)
μαμω τους ηχους θα εβγαζα.και σου έδιναν και έναν jcm800 με μια gt 10
με το πρώτο θα έβγαινε ένα ακομπρεσάριστο άδειο τζιτζικέ πράμα (ειδικά άμα μπουσταρες με το ts9 θα έπαιρνες κάτι ψηλές ξύρισμα και ταυτόχρονα όχι αρκετά "κανονικά" πριμα), και με το δεύτερο σχεδον ότι ήχος θές, με ένα ελαφρύ πρόβλημα στους high gain ήχους σε σχέση με έναν high gain λαμπάτο ενισχυτή. Και πάλι, επειδή τα έχω δοκιμάσει και τα 2 (peavey bandit και τους τρανζιστοράτους marshall του 90 + πετάλια / JTM30 + gt6) πραγματικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση (σαφώς καλύτερα λάμπα και πεταλιέρα, και ακόμα καλύτερα λάμπα και πετάλια βέβαια...)spyros1984 είπε:Όσο καλό ήχο και να βγάλεις με μιά πεταλιέρα θα έχεις μια ψεύτικη προενίσχυση που στα αυτιά τα έμπειρα ακούγεται τουλάχιστον και α έχεις ψηφιακά πετάλια που επίσης θα ακούγονται..Οπότε όσο και καλός θα είναι μια πλαστικούρα..
Δλδ αν σου έδιναν έναν φθηνό marshall tranzistor mg100W με ένα ds1 και ένα ts9 ένα chorus ένα delay και ένα volume pedal(αντε και ενα wah) ;D ;D
και σου έδιναν και έναν jcm800 με μια gt 10 με ποιο θα έφτιαχνες καλύτερο ήχο????
Γιατι εγώ πιστεύω με το πρώτο gear..
Αν σε δώ να παίζεις μεSuperfunk είπε:...
μαμω τους ηχους θα εβγαζα.![]()
Εδω ειμεθα.Συμφωνω 100%spyros1984 είπε:Αν δεν έχεις κάψα να παίξεις ποτέ live και δεν έχεις σκοπό να πάρεις ποτέ ενισχυτή και μελετάς στο pc σου τότε ένα v-amp με ένα αναλογικό πεταλάκι τύπου bad monkey ή ts9 ή ds1 θα σε βγάζει μια χαρά και θα έχεις και αξιοπρεπέστατο ήχο για μίξη κιόλας..Γενικά να αποφεύγεις τις πεταλιέρες φιλαράκι..Η πεταλιέρα με τα πεταλάκια έχουν τόση διαφορά όση και το κοκκινιστό μοσχαράκι με το chesseburger του goodys ;D ;D
Είναι πάντα ανάλογα όμως τι σκοπό έχεις..
Πάντως συμβουλή μου ξεκίνα με μια καλή κιθάρα,πέρνα μετά σε καλά πεταλάκια,παρε και ένα φθηνό τρναζιστορ ενισχυτή και αργότερα που θα καυλ.....εις παίρνεις και μια λάμπα και θα είσαι τζετ...Σιγά σιγά και με υπομονή χτίζεται το gear![]()
Αυτο ειναι overdrive ή distortion?Kostas-5150 είπε:Εαν δεν σου φτανει το γκαζι τους για μεταλ (αυτο παιζεται) παρε κ ενα τετοιο κ εισαι κ ο κρωτος.
http://www.ibanez.com/electronics/product.aspx?m=TK999HTΕχει κ noise gate (100% χρησιμο)