Περισσότερα Τάστα!

WilliamSats

Noiz Addict
21, 22, 24 και πάλι 21, 22, 24 και πάλ....Εεεεεεε Φτάνει!

Δε μου φτάνουν, τι να κάνω?

Και έτσι το σκέφτηκα καλά, πολύ καλά.

Έκανα βέβαια πρώτα την απαραίτητη βόλτα σε sites γνωστών κι αγνώστων κατασκευαστών, ρώτησα τιμές, έστειλα mail, πήρα τηλέφωνα.

Δεν έβγαλα και πολύ άκρη, άσε με έναν που βρήκα στο Αμέρικα ήθελε 2300$+720$ τελωνείο και μεταφορικά.

Τι λέτε κύριε μου, σας είπε κανείς οτι μου τρέχουν απ’τα πατζάκια? Τα 2300 για την κιθάρα οκ, αλλά 720$ για τελωνείο και μεταφορικά :o :o :o? Ημαρτον κύριε πρόεδρε ;D ;D

Και μετά πεισματώθηκα και είπα, τί καλύτερο έχουν αυτοί απ’τους δικούς μας κατασκευαστές-οργανοποιούς? Τίποτα.

Έτσι λοιπόν το πήρα απόφαση και μετά απο συμβουλές του συμφορουμίτη Yann (και εφόσον δέχτηκε την "πρόκληση", όπως είπε) αποφάσισα να του δώσω την "εργολαβία".

Έτσι λοιπόν έχουμε μία κιθάρα που θα αποτελείτε απο ένα κατάληλα τροποποιημένο σώμα Stratocaster (απο την 80’s μου, alder, sunburst) και ένα μάνικο που θα έιναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου απο το Yann και θα έχει 33! τάστα. Ναι 33.

Στο αριθμό 33 καταλήξαμε αναγκαστηκά , γιατί δεν ήθελα να χάσω τον μεσσαίο μαγνήτη, μιάς και τον χρησημοποιώ πολύ, ειδικά στα καθαρά.

Το σχέδιο που έχω στη φωτογραφία είναι αυτό που αρχικά έφτιαξα εγώ (σε κλίμακα) και πάνω σ’αυτό θα γίνουν οι όποιες άλλες τροποποιήσεις χρειαστούν, ώστε το όργανο να μπορεί να παίζει παντού.

Το σώμα, θα ταξιδέψει αύριο και ότι νεότερα υπάρχουν θα σας ενημερώνουμε και εγώ, αλλά και ο Yann.

Θα ήθελα προκαταβολικά να τον ευχαριστήσω και μέσα απ’το φόρουμ για τη βοήθεια και την εξυπηρέτησή του.

Γνώμες και σχόλια δεκτά!

New_Guitar_3.png

Θα είναι 33 για όλες τις χορδές ή θα την κάνεις με γωνία (δηλαδή 33 για τα καντίνια και λιγότερα στις μπάσες χορδές); Καλό ξεκίνημα και οτι καλύτερο για το project σου.

Καλη τυχη με το project.

Ειλικρινα ελπιζω να εισαι σαν τον λαστιχανθρωπο των 4 Φανταστικων, με παρα παρα πολυ λεπτα και μακρια δακτυλα....

Απ'ότι κατάλαβα μετά τη συζήτηση που είχαμε είναι οτι θα είναι σε όλες τις χορδές, βέβαια η πρόσβαη στα μπάσσα στο 33ο δεν θα είναι και ότι πιο εύκολο, αλλά πιστεύω είναι θέμα εξάσκησης και εξοικίωσης με το όργανο.

Πές του Yann, να σου ράψει και μια θήκη γιατί δεν θα μπαίνει πουθενά (ίσως σε θήκη κοντραμπάσου)

evris είπε:
Καλη τυχη με το project.

Ειλικρινα ελπιζω να εισαι σαν τον λαστιχανθρωπο των 4 Φανταστικων, με παρα παρα πολυ λεπτα και μακρια δακτυλα....
Σ'ευχαριστώ evris. Και να μην είμαι θα γίνω. Τώρα που μπήκα στο χορό.... ;D ;D ;D

Πές του Yann, να σου ράψει και μια θήκη γιατί δεν θα μπαίνει πουθενά (ίσως σε θήκη κοντραμπάσου)
Έχω μία θήκη μπάσσου, νομίζω θα χωράει. Αν όχι πάω για την κοντραμπάσσου ;D ;D

WilliamSats είπε:
ώστε το όργανο να μπορεί να παίζει παντού.
Θα βλεπεται ομως?

Τι scale θα εχει?

edit:

Περαν του παιξιματος, οι μαγνητες πως θα χειριζονται τοσο ψηλες συχνοτητες?

Πως σκοπευεις να την κουρδιζεις? Τι δαιμονας μπηκε στο μυαλο σου?

Γιατι δεν ψαχνεις καποιον να σε ξεματιασει? ;D

2ο edit:

Το στανταρ μηκος των χορδων θα φτανει?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
WilliamSats είπε:
και ότι νεότερα υπάρχουν θα σας ενημερώνουμε και εγώ, αλλά και ο Yann.
Εμείς θα σε ενημερώνουμε γιατί, έτσι από περιέργεια θα ρίχνουμε καμμιά ματιά μην κάνει καμμιά βλακεία ο Yann

Γιατί ακριβώς θέλεις 33 τάστα?!? Μια 7χορδη δεν σου έλυνε το πρόβλημα? Κουρδισμένη σε Μι, με καντίνι αντί για τη χαμηλή Σί. Κι αυτές ούτως ή άλλως σε μεγαλύτερες κλίμακες βγαίνουν (μέχρι 27 αν θυμάμαι σωστά).

Οπως και να'χει, καλή τύχη με το project!  :)

Παρεμπιπτόντως, πολύ sky guitar το κάτω κόψιμο! ;)

bihlas87 είπε:
Θα βλεπεται ομως?
Ναι αμέ ;D Τουλάχιστον εμένα μου άρεσε αυτό που είδα στο preview.

Θα βλεπεται ομως?

Τι scale θα εχει?
To scale θα είναι το 25.5 (νομίζω) και απλά η ταστιέρα θα εκτίνετε προς τα κάτω.

Περαν του παιξιματος, οι μαγνητες πως θα χειριζονται τοσο ψηλες συχνοτητες?

Πως σκοπευεις να την κουρδιζεις?
Αρχικά θα βρώ τους καλούς και σίγουρους HS-2 & HS-3 και μετά θα δω. Βασικά υπήρχε μία εταιρία κάποτε, ονόματι reflex που τύλιγε κάτι περίεργους κατά παραγγελία. Θα ψάξω να βρώ αντίστοιχους.

Τι δαιμονας μπηκε στο μυαλο σου?

Γιατι δεν ψαχνεις καποιον να σε ξεματιασει? ;D
Ουυυυυ Σατανάδες 666 ξου ξου ξου ;D ;D ;D

X-minor είπε:
Αποκλείεται να'ναι 25.5...  :-\
Όταν λέμε 25.5 εννοούμε απο γέφυρα σε nut. Πιστεύω οτι εκεί θα παίξει, τουλάχιστον εμένα στο σχέδιο και στο fretcalc μου έβγαινε, τώρα αν πρακτικά χρειαστει να είναι λίγο πιο μακρύ δεν ξέρω, θα δούμε τι θα πεί ο Yann.

Για 7χορδη που είπες πρίν δεν νομίζω. Αν κουρδίσω τη Σι-Μι και τη Μι-Λα κλπ θα γίνει τόξο η κιθάρα (αν δεν σπάσουν πρώτα οι χορδές) και δεν θέλω με τίποτα bottom strings 50+.

Παρεμπιπτόντως, πολύ sky guitar το κάτω κόψιμο! ;)
Inspirations ;D ;D ;D ;D

X-minor είπε:
Αποκλείεται να'ναι 25.5...  :-\
Όταν λέμε 25.5 εννοούμε απο γέφυρα σε nut.
Εμ για αυτο αποκλειεται να ειναι 25.5, πως θα χωρανε τα δαχτυλα εκει κατω,

σε κανονικη κιθαρα με το ζορι χωρανε στο 22ο.

myster_maze είπε:
Ο Yann ειναι οτι πρεπει για τετοιες προκλησεις!  ;)
Έτσι, σιγά τώρα μη κρεμόμαστε απο τα @ρχιδι@ του κάθε αμερικάνου.

Και για την ιστορία, τη SKY Guitar την έφτιαξε Έλληνας

Designed by Uli Jon Roth some 21+ years ago and crafted by a Greek born master luthier Andreas demetriou
;)

zithon είπε:
Ακομη και ΑΥΤΟΣ!!!!!!!! εχει 29.......ποσα παραπανω θελεις???? ::)
Άλλα 4 ;D ;D ;D

@x-minor: τα τελευταία 2 τάστα είναι fret to fret 31->32:0.2388 και 32->33:0.2253 της ίντσας. Δηλαδή περίπου 5 και 6 χιλιοστά.

Επίσης δες αυτό

http://www.garykramerguitar.com/BlackF1.html

και κάνε κλίκ στο See Specifications

Μιας και μπαίνεις σε τέτοιο τρυπάκι, πως θα σου φαινόταν το διαφορετικό scale σε πάνω και κάτω μέρος της ταστιέρας όπως έχει η κιθάρα του Cooley;

Μα αυτό λέω, αν θέλεις 33 "χρήσιμα" τάστα, τότε η κλίμακα θα πρέπει να πάει τουλάχιστον βαρύτονης (27" τουλάχιστον), μή σου πώ κανένα 30" (σαν short-scale μπάσσο δηλαδή). Αν δηλαδή πάρεις μια νορμάλ κιθάρα 24ων τάστων, ακόμα και στο 24ο είναι δύσκολο να πατήσεις -άνετα-. Αν επεκτείνεις την ταστιέρα με την ίδια κλίμακα το περισσότερο που θα μπορείς να πατήσεις άνετα εκτιμώ πως θα'ναι το 27ο τάστο, και πάλι δύσκολα kate me. Που θα πατήσεις βρε άνθρωπε στα 5mm?  ;D

Παρεμπιπτόντως, οι 7χορδες κουρδίζονται κανονικά και με καντίνι αντί της Σι, και δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά λογικά θα θέλει backload το truss rod. Υπάρχουν μερικοί που το'χουν κάνει κι αυτό, και μάλιστα σε Ibanez (που ξέρουμε όλοι τι στιβαρά, χοντρά μανίκια που έχουν!  ;D).

Σαν extra note, όντως ένα fanned fret σύστημα ΣΙΓΟΥΡΑ θα βοηθήσει και στο intonation αλλά και στην "ευκολία" της ταστιέρας. Δύσκολο μεν (ειδικά σε τόσα τάστα), αλλά αξίζει.

X-minor είπε:
Που θα πατήσεις βρε άνθρωπε στα 5mm?  ;D
Πατάς και μάλιστα με τη τοποθέτηση 2 διαφορετικών ειδών τάστα Jumbo μέχρι το 24 & Medium στα υπόλοιπα, δίνει περισσότερο χώρο στο τάστο.

Το ύψος έρχεται με το filling.

Υπάρχουν μερικοί που το'χουν κάνει κι αυτό, και μάλιστα σε Ibanez (που ξέρουμε όλοι τι στιβαρά, χοντρά μανίκια που έχουν!  ;D).
Λες ο Ρομπέν Των Δασών να είχε "τόξο" Ibanez? ;D ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back