Τι θα παιζεις εκει πανω ωρε, περιστεροτραγουδα?
Oχι, καλα το λεει. Σκεψου οτι οταν πατας την χορδη στο 30 ταστο ο middle μαγνητης θα ειναι πιο κοντα στο ακρο της χορδης (30τ) απο οτι ο bridge στο αλλο ακρο της χορδης (γεφυρα). Αρα ο mid θα εχει ηχο bridge και ο bridge, βρισκομενος σχεδον στο μεσο της χορδης θα ακουγεται σαν neck.WilliamSats είπε:Μήπως εννοείς neck?
odis13 είπε:Oχι, καλα το λεει. Σκεψου οτι οταν πατας την χορδη στο 30 ταστο ο middle μαγνητης θα ειναι πιο κοντα στο ακρο της χορδης (30τ) απο οτι ο bridge στο αλλο ακρο της χορδης (γεφυρα). Αρα ο mid θα εχει ηχο bridge και ο bridge, βρισκομενος σχεδον στο μεσο της χορδης θα ακουγεται σαν neck.
Αρκετα ενδιαφερον αυτο, γιατι σημαινει οτι οταν shreddaρεις με επιλεγμενο τον bridge δε θα χρειαζεται να ανησυχεις οτι θα πνιγεις στα πριμα οταν φτασεις στα πολυ ψηλα ταστα.
Έτσι είναι πολύ σωστό. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημαΑυτά συζητούσαμε χθές με τον Yann. Δες τη φωτογραφία:
Το κίτρινο τετράγωνο, είναι εκεί που θα φτάσει το μάνικο, δηλαδή θα μπεί όλο μέσα μέχρι το σημείο πίσω απ'τον μεσσαίο μαγνήτη.
Το πάνω μέρος του πρώην neck μαγνήτη(μπλέ τετράγωνο), θα κλειστεί ενώ απο κάτω θα έρθει σε ευθεία με το νέο μάνικο.
Το κέρατο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το θέλω τυλίξτε το για το σπίτι. ;DΤο κέρατο στον κ.Harilatron παρακαλώ, θα το πάρετε επι τόπου όπως είναι ή να σας το τυλίξουμε για το σπίτι?
(αν το πάρεις, μήν ξεχάσεις στις 14 Νοεμβρίου είναι τα γενέθλιά του, κλείνει τα 24χρόνια) ;D ;D ;D ;D
Και εγώ πραγματικά το λέω. Μόλις το κόψει ο Yann πήγαινε και πάρ'το.harilatron είπε:Το κέρατο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το θέλω τυλίξτε το για το σπίτι. ;D
ΟΚ. Θα συνεννοηθούμε.WilliamSats είπε:Και εγώ πραγματικά το λέω. Μόλις το κόψει ο Yann πήγαινε και πάρ'το.
Μέσα απ'το σύννεφο, πιο συγκεκριμένα αεροπορικός ;D ;D ;Dkwstas79 είπε:Θα πάει το κέρατο σύννεφο.
harilatron είπε:Το κέρατο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το θέλω τυλίξτε το για το σπίτι. ;D
E,εγω δεν μπορω παρα να το πω πραγματικα... ;DΚαι εγώ πραγματικά το λέω. Μόλις το κόψει ο Yann πήγαινε και πάρ'το.
Θα δείτε τι θα το κάνω. ;Dyann είπε:E,εγω δεν μπορω παρα να το πω πραγματικα... ;D
Το κερατο κατοχυρωνεται στον Μr. Harilatron! 8)
Δηλαδη θα γινει Μονοκερως γραφειου,ε?....(..Αιγοκερως?).. ;D ;D
harilatron είπε:1. Ενα σεβαστό μέρος της ταστιέρας θα βρίσκεται "μετά" το υπάρχον neck pocket. Αν αυτό το τμήμα γίνει με τη λογική το overhang, για μηχανικούς λόγους θα πρέπει να ακουμπάει τέλεια στο σώμα (Στο οποίο υποθέτω θα "κλειστεί" το ρουτάρισμα του πρώην neck μαγνήτη). Δεν έχω αμφιβολία ότι ο yann μπορεί να "φέρει" το heel του μανικιού να "κουμπώνει" ωραία στο neck pocket και ταυτόχρονα το overhang να "ξαπλώνει" τέλεια στο σώμα. Ο περιορισμός εδώ, είναι ότι το trussrod ουσιαστικά "δουλεύει" από το 15ο-16ο και πάνω και στην ουσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να "ευθειαστεί" το "ελεύθερο μέρος της ταστιέρας με το "στατικό τμήμα" που θα εφάπτεται στο σώμα. Στην ουσία, το trussrod δεν θα μπορεί να ρυθμίσει το relief σε ολόκληρη την ταστιέρα. Στο τμήμα του overhang... αυτό θα πρέπει να γίνει με το τρίψιμο των τάστων... μια κι έξω. Ο yann θα πρέπει να κάνει setup με τη ΛΙΜΑ δηλαδή.
2. Υποφιάζομαι ότι θα οδηγηθείτε σε βαριές χορδές (11+) γιατί καθώς δεν θα έχετε relief, θα πρέπει να σηκωθεί κάμποσο η γέφυρα για να μην ταστάρει το όλο κατασκεύασμα. Κι αν σηκωθεί η γέφυρα, δεν θα μπορεί να έχει σωστό intonation μέχρι εκεί κάτω. Προσωπικά, μπορεί να έκανα κάποιο ανεξάρτητο ψευτο-intonation "κλέβοντας" δέκατα απο τα τάστα κάτω απο το 21ο. Δηλαδή, αν εκτιμούσα ότι θα πρέπει να "τραβήξω" 4 mm πίσω το σελάκι για να "φτιάξω" το intonation στο 30ο τάστο, μπορεί να έφτιαχνα την ταστιέρα ως συνήθως μέχρι το 21ο (και να ρύθμιζα το intonation ως συνήθως) και απο το 21ο μέχρι το 30 να την έφτιαχνα σαν να ανήκει σε κοντύτερο (κατά 4 mm) scale. Αυτό, θα αύξανε (μοιρασμένα στα τάστα 21-30) την απόσταση του 30ου από τη γέφυρα αντισταθμίζοντας την αδυναμία πραγματοποίησης κανονικού intonation σε τόσο πολλά τάστα. Οι βαριες χορδές θα κάνουν πιο εύκολη την όλη κατάσταση και επιπροσθέτως θα δωσουν και λίγο παραπάνω sustain στα πολύ ψηλά τάστα.
Δεν ξέρω πως να το πάρω αυτόsolega είπε:ωρες ωρες αναρωτιεμαι αν εγω που δεν εχω τη πραγματικη ιδεα απο αυτα ανηκω στη μειοψηφια η στη πλειοψηφια. Σιγουρα παιζουμε κιθαρα και οι δυο!??!
Ε, ναι! Δεν παιζει κανενα ρολο το "gear geekiness" με το αν παιζεις καλη κιθαρα... Φιλος κιθαριστας, που χαζευω καθε φορα που τον βλεπω να παιζει, δεν το'χει ουτε χορδες να αλλαξει ή τι κανουν τα saddles!harilatron είπε:Σε σχέση με το gear geekiness, εννοείται ότι δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να ενδιαφέρεται για κατασκευαστικές λεπτομέρεις προκειμένου να θεωρηθεί κιθαρίστας.
Γιατί νομίζεις πως προσπαθώ να μάθω για τα υπόλοιπα?? Επειδή είμαι τρομερός παίκτης???χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!myster_maze είπε:Ε, ναι! Δεν παιζει κανενα ρολο το "gear geekiness" με το αν παιζεις καλη κιθαρα... Φιλος κιθαριστας, που χαζευω καθε φορα που τον βλεπω να παιζει, δεν το'χει ουτε χορδες να αλλαξει ή τι κανουν τα saddles!![]()
Αυτό που του έστειλα είναι παλιό σώμα, 80's Fender....να δεις πως το λένε....Α "Ψημένο" ;D ;D ;D ;D (και μου έμεινε και ένα μανικάκι ;D)ZIKO είπε:γιατι να κανετε τοσες πολλες μοντες στο σωμα με αμφιβολα αποτελεσματα ?
Γιατι δεν παιρνεις ενα body blank και να κανεις μια καινουρια κιθαρα ? αλλα για να θες να κανεις τετοια μοντα πρεπει να εισαι τρελος καγκουρας ! ;D
Θα φτιάξεις την πραγματική μία και μοναδική Frankenstein Κιθάρα (όχι σαν του Van halen, πφ ;D ;D)Θα δείτε τι θα το κάνω. ;D