dj_pns είπε:
Κι εγω ο κυριος λογος που κοιτουσα τα bx5-d2 ειναι καθαρα και μονο η ακουστικη του δωματιου μου .... Για να μην δωσω πολλα λεφτα και να παρω κατι value for money .... Μετα ειπα για τα krk για να παρω κατι πιο ποιοτικο ....
Αλλα τωρα εχω μπερδεφτει πραγματικα και δεν ξερω τι να κανω ???
είναι απλό τι θα κάνεις ;D... αν δεν έχεις ακουστικά "φυσικές" παραστάσεις ως σημείο αναφοράς, τα ακούσματα σου επί το πλείστον είναι ηλεκτρικά και αν από ότι καταλαβαίνω το audiophile ως στόχος είναι μακρυά από την γνώση και τις μελλοντικές σου ηχοληπτικές επιδιώξεις, καλό θα είναι να πας και να ακούσεις και να διαλέξεις το φθηνότερο
προς το παρόν που δεν θα χαλάει το θυμικό αλλά και την τσέπη σου...
πολλές φορές έχουμε γράψει γιατί στο entry level το πολύ "ψάξιμο" υπερβαίνει (και δυστυχώς πάρα πολλές φορές αποπροσανατολίζει) κατά κανόνα τις πραγματικές
αρχικές ανάγκες του ανθρώπου που ζητάει μια γνώμη...
οι προτάσεις συνήθως γίνονται με το κιλό, με το ότι το πήρα εγώ οπότε όσοι περισσότεροι το αποκτήσουν η ομάδα θα κερδίσει και οπαδικά θα δικαιωθεί η δική μου επιλογή, με το ότι παίζει τα σύνθια μου ζούπερ και πολλά άλλα καλούδια ως
κριτήρια που κάνουν τις
καλές (θέλω να πιστεύω) προθέσεις,
"εχθρό" της τσέπης σου...
τα tascam ας πούμε τα πήραν πολλοί ως πρόταση δικιά μου (και πολλών άλλων) επειδή είναι από τα λίγα (τουλάχιστον από όσα ξέρω) φθηνά ηχεία που μπορείς "εκθετικά" σε συνδυασμό την ικανότητα να κάνεις 'ΕΎΚΟΛΑ" μίξη με αξιώσεις να σταθεί... αλλά βέβαια όπως είχα γράψει πρόσφατα για άλλο λόγο αλλά ταιριάζει κι εδώ
Δυστυχώς ειδικά στον ήχο, το "καλύτερο" είναι άμεσα εξαρτώμενο από τις συνήθως "φθηνές ηλεκτρονικές προσλαμβάνουσες" του περιβάλλοντός μας και του χαμηλού επιπέδου της παράλληλης "audio παιδείας" μας (κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την έλλειψη "σπουδής" στα απαραίτητα "φυσικά" references)...
και μη ξεχνάμε την καταλυτική επιρροή του "hype" στο κριτήριό μας....
αν το λάβεις υπόψη σου μπορεί να σου λύσει πολλές απορίες όπως τo γιατί 8 στους 10 προτιμουν σαν "μόνιτορ" τα μια χαρά κατά τα άλλα για ακρόαση φθηνά KRK αλλά και γιατί κάποιοι πούλησαν γρήγορα τα tascam....
ξέρω σε μπέρδεψα περισσότερο και συγνώμη, αλλά για μένα την επόμενη φορά που θα χρειαστείς μία γνώμη, πριν ρωτήσεις πρώτα διάβασε παλιότερα θέματα ώστε να αποκτήσεις το "φίλτρο" που θα δώσει
ειδικό βάρος στην απόφασή σου και μην επαφίεσαι έρμαιο σε γκουρού με τίτλο ή χωρίς... ντάξει δεν παίρνεις καμιά "απόφαση ζωής" αλλά αυτό δεν θα το κρίνω εγώ και μη ξεχνάς ότι για μένα και για τον οποιοδήποτε είναι τσάμπα η "συμβουλή"... για σένα όχι...
τέλος επειδή η "
κολοκυθόπιτα" της όρεξης σου
χάνει πολύ από την νοστιμιά της αν δεν έχεις δοκιμάσει και της γιαγιάς μου για να την
συγκρίνεις, καλό θα είναι να κάνεις στην πρώτη ευκαιρία
μια "γύρα" (λόγω κρίσης θα βρεις ανοιχτές πόρτες σχεδόν παντού) σε καταστήματα με hi end συσκευές και pro και home ώστε να αποκτήσεις την "δύναμη" της γνώσης των
"ποιοτικών παραχωρήσεων" που θα σε οδηγήσει η όποια απόφασή σου...