Αν είσαι καλός με τα ηλεκτρονικά και πολύ προσεκτικός, μπορείς να ανοίξεις το μαγνήτη σου προσεκτικά και να κολλήσεις ένα 4 conductor καλώδιο αντί για το 2conductor που θα έχει. Όλοι οι HB μαγνήτες έχουν 4 καλωδιάκια εσωτερικά (Νorth-South των 2 πηνίων) κι απλά έχουν κολλημένα μαζί τα δυο ώστε να είναι μόνιμα εν σειρά τα 2 πηνία.Elixir είπε:γεια και χαρα θελω να κανω στην lp την μετατροπη του page στην συνδεσμολογια
κρατωντασ ομωσ τουσ μαγνητεσ μου
γνωριζει κανεισ πωσ μπορω να τουσ κανω με 4 καλωδια?
Με τα pots, απλά ξεσφίγγεις κι αφαιρείς τα παξιμάδια που έχουν από την πάνω πλευρά. Για το pcb, μάλλον πρέπει να τα ξεκολλήσεις όλα.Elixir είπε:λεω να το κανω ετσι δυοτι θελω να κανω το split επειδη δεν εχω αλλη κι8αρα με μονουσ
και για να μην τησ πεταξω τα ματια ξανα...
τα ποτενσιομετρα πωσ μπορω να τα βγαλω με ασφαλεια χωρισ να τα σπασω γιατι εκει εχω ενα 8εμα...
επιπλεων γνωριζετε καμια καλη μαρκα για ποτενσιομετρα?
εγω στη lp εχω το συστημα με την πλακετα(pcb)απλα εκει πρεπει να ξεβιδωσω ολα τα ποτ για να φυγει ολο αυτο το πραγμα ε?
ναι αλλα μιασ και 8α μπω στον κοπο ασ το κανω μια για πανταSplit μπορείς να κάνεις και χωρίς το page wiring. Απλά κολλάς ένα έξτρα καλωδιάκι στο μαγνήτη, εκεί που ενώνονται τα 2 πηνία. Όταν συνδέσεις αυτό το νέο καλώδιο στη Γη, τότε θα έχεις σε σπλιτ στο διπλό
καλα αυτα τα εχουμε ξανακανει σε φιλαρακια που πραγματικα ειχαν καταστρεψει με τισ κολλυσεισ (τ παρακανανε με το κωλητηρι και λιωσανε λιγο το κερι)Κάτι ακόμα: Εάν η LP σου έχει μαγνήτες με covers και τα αφαιρέσεις, μάλλον θα χρειαστούν εκ νέου wax potting για να μή "φυσάνε". Το έχω πάθει και έτσι το ξέρω
αυτο δεν με ενδιαφερει τοσο...Επίσης οι κολλήσεις θα φαίνονται και σε περίπτωση που θες αργότερα να πουλήσεις την κιθάρα ή τους μαγνήτες ξεχωριστά θα μειώσει την αξία πώλησής της.
εμενα ειναι κεραμικοι(lp studio) και τσιμπανε αμεσωσ στη βρωμιαΑπλά να έχεις υπόψην σου πως αν οι humbuckers σου είναι vintage output o ήχος που θα πάρεις splitάροντάς τους δεν θα είναι και πολύ χρήσιμος. Θα είναι υπερβολικά αδύναμος, λεπτός και hollow...
Συνήθως splitάρουμε μαγνήτες με μια έξοδο από 10k και πάνω ή με mismatched μπομπίνες όπως στους Lindy Fralin Unbuckers στην οποία περίπτωση κρατάμε την overwound μπομπίνα ως single coil.
Καταρχάς είναι λιγάκι ακριβά στα 7ευρώ το καθένα. Δες αν έχει κάποια εναλλακτική επιλογή.Elixir είπε:http://www.banzaimusic.com/Partsland-500k-log-16-Push-Pull.html αυτο το ποτ μπενει στην γκιπσον?αν ναι 8α βαλω 4 απ αυτα αν δεν βρω αλφαρι8μικα.
απο οτι λεει η περιγραφη ειναι long
μετα το shaft προσαρμοζεται στα κουμπια μου
σωστό αυτό με τη γείωση.Elixir είπε:γειωση 8α πιασω κατω στην βαση του μαγνητη
ακομα
1)τα ασπρα και τα μαυρα καλωδια παραμενουν ιδια στα 4 conductor σωστα?
2) τα 2 κοκκινα καλωδια 8α ειναι το κοκκινο και το πρασινο?
3)το north coil ειναι παντα το πανω πηνειο?δλδ στον μαγνητη τησ γεφυρασ το north coil δεν ειναι αυτο με τα polepieces? ενω ειναι το αντι8ετο στην γεφυρα?
οκ κατατοπηστικοτατοσ...Δες προσεκτικά τα λινκ κι ειδικά αυτό με τη μετατροπή του Epi μαγνήτη. Μην πας με χρώματα γιατί κάθε εταιρία και μαγνήτης έχει τα δικά του... Είναι πιο εμπειρικό, όπως είπα: τα 2 ενωμένα είναι τα N και S finish. Τα άλλα 2 είναι τα N και S start. Ok, Ποιο είναι ποιο? :
Θα δεις με μια μικρή πυξίδα πάνω απ το μαγνήτη προς τα που δείχνει το N και S. Το σημειώνεις. Αν π.χ. η πυξίδα δείξει ότι το πάνω coil είναι το N κι έχει ένα άσπρο κι ένα κόκκινο καλώδιο: Τότε θα ξέρεις ότι το N finish είναι αυτό που είναι κολλημένο μόνιμα με το S finish(π.χ. το κόκκινο) και το άλλο(το άσπρο) θα είναι το N Start.
Αντίστοιχα θα συμβαίνει στο S coil(το κόκκινο θα είναι το S finish και το μαύρο το S start
ειμαι επαρχια ολο το καλοκαιρι και δεν εχω τι να κανω καταλαβε με κλαψ...να ρωτησω κατι ακομα με τα καλωδια γινεται να βαλω καλωδια που να μην ειναι συμπαγη πυρηνα(solid core)και να βαλω κανονικα επειδη εντεχουν πιο πολυ σε στρεψη και δεν σπανε οι κολυσεισ(πρεπει να σου εχει τυχειΜήπως να πας σε κάποιο καλό και φθηνό μάστορα για το wiring? Απλά το λέω γιατί, καλός ο πειραματισμός, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο, πολλή προσοχή και όσο περισσότερες γνώσεις γίνεται.
Καταλαβαίνω,κι εγώ όλο projectaκια κάνω... Για καλώδιο, ναι είναι καλύτερο κι ανθεκτικότερο να βάλεις πολύκλωνο κι όχι μασίφ, διαμέτρου 0.25.Elixir είπε:οκ κατατοπηστικοτατοσ...ειμαι επαρχια ολο το καλοκαιρι και δεν εχω τι να κανω καταλαβε με κλαψ...
να ρωτησω κατι ακομα με τα καλωδια γινεται να βαλω καλωδια που να μην ειναι συμπαγη πυρηνα(solid core)και να βαλω κανονικα επειδη εντεχουν πιο πολυ σε στρεψη και δεν σπανε οι κολυσεισ(πρεπει να σου εχει τυχει
στο banzai εχουν μαλακου πυρηνα αλα ποια διασταση να παρω ο,15mm η o,25mm?
γιατι οσο ποιο παχυ το καλωδιο εχει και μικροτερη αντισταση...
σε ευχαριστωνα σου πω μετ ευκαιριασΚαταλαβαίνω,κι εγώ όλο projectaκια κάνω... Για καλώδιο, ναι είναι καλύτερο κι ανθεκτικότερο να βάλεις πολύκλωνο κι όχι μασίφ, διαμέτρου 0.25.