ωραιωσ!κανω παραγγελια σημερα(αυτη τη στιγμη) και 8α παρω υλικο να κανω και shielding παντου!Ναι! Της έβαλα ένα σετάκι toneriders και παίζει μια χαρά!
ωραιωσ!κανω παραγγελια σημερα(αυτη τη στιγμη) και 8α παρω υλικο να κανω και shielding παντου!Ναι! Της έβαλα ένα σετάκι toneriders και παίζει μια χαρά!
τωρα που το λεσ με αυτα τι γινεται?ειδα πωσ στουσ μαγνητεσ γκιπσον το south ειναι παντα το adjustable coil αλλα ποια ειναι η αρχη και ποιο το τελοσ?μηπωσ και παει αναλογα με τισ χορδεσ στισ οποιεσ ειναι το κομματι του μαγνητη?δηλαδη στα καντινια ειναι η αρχη και στισ τυλιχτεσ το τελοσ?Mόλις βρεις πιο είναι το north coil, θα ξέρεις ότι το ένα καλωδιάκι του είναι το south finish( που είναι τώρα κολλημένο με το north finish) και το άλλο άκρο του θα είναι προφανώς το south start.
Oχι, δεν πάει με τις χορδές. Αν αυτό με τις βίδες είναι το south, τότε το τέλος του είναι το κοντό καλωδιάκι που ενώνεται με το άλλο coil και η αρχή του είναι το άλλο(αυτό που πάει στο καλώδιο σύνδεσης).Elixir είπε:τωρα που το λεσ με αυτα τι γινεται?ειδα πωσ στουσ μαγνητεσ γκιπσον το south ειναι παντα το adjustable coil αλλα ποια ειναι η αρχη και ποιο το τελοσ?μηπωσ και παει αναλογα με τισ χορδεσ στισ οποιεσ ειναι το κομματι του μαγνητη?δηλαδη στα καντινια ειναι η αρχη και στισ τυλιχτεσ το τελοσ?
πρέπει να είναι ακριβώς όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:Elixir είπε:περνουμε σαν αρχη το μεσα η το εξω?
Γίνονται όσα θέλεις. Ο τεχνικός θα πρέπει να αλλάξει και μαγνήτες? Αν όχι, τότε είναι θέμα κολλήσεων. Μπορεί να σε βοηθήσει και κάποιος ηλεκτρονικός ή φίλος που να ξέρει από κολλητήρι. Το κόστος για το re-wiring πιστεύω θα είναι ~ 30ευρώ(γενικά ζητούν μέχρι 60, αλλά είπαμε...).hadgi είπε:@Elixir:Παρακολουθώ το θέμα σου και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η μόντα.
Αν κατάλαβα καλά τα pots θα λειτουργούν, όπως τα περιγράφει η 2η παράγραφος του παρακάτω link;
http://www.cjs-labs.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/JPage-LesPaulWiring.pdf
Έχω μια ακόμα απορία:
η κιθάρα μου είναι μια Hagstrom Super Swede,η οποία έχει switch που splitάρει τους μαγνήτες.
Θα μπορούσα να μετατρέψω αυτό το switchάκι σε killswitch και να βάλω push/pull pots αντί των κανονικών,που να έχουν το Jimmy Page wiring;
Επηρεάζεται από αυτό το wiring το switchάκι επιλογής μαγνητών (κυρίως στη μεσαία θέση του);
Η εργασία αυτή,αν γίνει,θα γίνει σε τεχνικό και όχι από εμένα.
Ποιο θεωρείται ένα νορμάλ κόστος για όλα αυτά;
Οι μαγνήτες σπλιτάρουν από κατασκεύης τους,οπότε υποθέτω πως είναι θέμα κολλήσεων.Sottos είπε:Γίνονται όσα θέλεις. Ο τεχνικός θα πρέπει να αλλάξει και μαγνήτες? Αν όχι, τότε είναι θέμα κολλήσεων. Μπορεί να σε βοηθήσει και κάποιος ηλεκτρονικός ή φίλος που να ξέρει από κολλητήρι. Το κόστος για το re-wiring πιστεύω θα είναι ~ 30ευρώ(γενικά ζητούν μέχρι 60, αλλά είπαμε...).
Hχητικά θα πάρεις πολλές διαφορετικές επιλογές αλλά εξαρτάται για τι χρήση τις θέλεις. Π.χ. το out of phase ακούγεται λίγο αδύναμο και σαν wha. Το series των 2 διπλών ακούγεται υπερδυνατό, μπάσο και μπουκωμένο κι είναι μάλλον για lead σε distortion ή για ογκώδη καθαρά.hadgi είπε:Οι μαγνήτες σπλιτάρουν από κατασκεύης τους,οπότε υποθέτω πως είναι θέμα κολλήσεων.
Πάντως,σε μια πρώτη ερώτηση για τα εργατικά, θέλει γύρω στα 40άρι+το κόστος των υλικών(push/pull pots).
Πιστεύεις πως θα δω αισθητή διαφορά στον ήχο μου,ειδικά όταν θα επιλέγω οι μαγνήτες να μπαίνουν εκτός φάσης ή σε σειρά;
ναι αλα χωρισ κερι κανει μπολικο βζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζτώρα παίζει Οκ ο μαγνήτης? Η γείωση του σασί + καπάκι είναι πολύ σημαντικά για χαμηλό θόρυβο