Φτιαχνοντας μια tele rockinger

ikaros

Μόνιμος θαμώνας
Καλησπερα,εδω και καιρο σκεφτομαι να αγορασω μια rockinger tele!Αλλα δεν ειμαι καλος γνωστης πανω στα ξυλα,μαγνητες κ.τ.λ. Αυτο που εχω στο μυαλο μου δεν γνωριζω αν ειναι εφικτο αλλα θα ηθελα με αυτην την κιθαρα να βγαλω ηχο στυλ BAll and Chain(σολο)-Gary Moore, ή το Like Angels και το Story of the blues του ιδιου καλιτεχνη.Με λιγα λογια παχυ,ζεστο ηχο.Δε θελω les paul μαζευω χρηματα για Nik Huber.Μεχρι ομως να ερθει,θα ηθελα μια tele με τα χαρακτηριστικα που σας εδωσα.Θα εκτιμουσα δεοντος οποιαδηποτε βοηθεια σας για την επιλογη μου.Κατι που ξεχασα να γραψω,λετρευω την blues στυλ Gary Moore,B.B. King,S.R.V.,Eric Clapton,Santana,little blue,εννοειται blues wire,Albert collins κ.τ.λ. Παιζω με εναν mesa DC2 caliber και εχω ενα TS.10 και ενα Arion DDS4.Κυριως ομως χρησιμοποιω το καθαρο καναλι του ενισχυτη και το πρωτο του βρωμικο :)

Δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω(θα προσπαθήσω όμως) μιας και δεν έχω σχετική εμπειρία απο Tele αλλά απο όσα ξέρω ίσως είναι κομματιάκι δύσκολο να βγάλεις παχύ,ζεστό ήχο με Tele μιας και ήχος της κατα κανόνα είναι πιο twangy και τσιμπάει λίγο.Εκτός αν της βάλεις διπλό μαγνήτη αλλά μετα πάυει να είναι Tele (δεν ξέρω αν αυτό θες...) :wink:

λετρευω την blues στυλ Gary Moore' date='B.B. King,S.R.V.,Eric Clapton,Santana,little blue,εννοειται blues wire,Albert collins κ.τ.λ.[/quote']Εκτός του Albert Collins (που κι αυτός έχει humbecker στην Tele του), όλοι οι άλλοι που ανέφερες ΔΕΝ παίζουν με Tele...

Αυτό σημαίνει, ότι ο ήχος που πιθανώς έχεις στο μυαλό σου να μη βγαίνει με tele... :roll:

Πολλες tele που εχω ακουσει μπορει να μην πιανουν τον ζεστο ηχo μιας les paul αλλα μου δινουν τηνεντυπωση οτι ειναι κατι ενδιαμεσα σε strotocaster και les paul.Απο οτι βλεπω υπερεβαλα λιγο με τον ηχο που θελω να βγαλω απο αυτο το οργανο,αλλα σκεφτομενος οτι αν εβαζα σχετικα ενα χοντρο μπρατζο(σε στυλ fender) κι ενα καλο σωμα κατω ισως να εφθανα κοντα σε αυτο που θελω μαζι με μαγνητες Haussel :)

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι ξυλα να βαλω.Αυτο το οργανο εχει απιστευτη γλυκα που δε μπορεις να βρεις ευκολα σε μια stratocaster,ουτε schecter,ουτε πουθενα αλλου.Τωρα καταλαβαινω τον SF και την τρελα του με την Fenderοσχολη :wink:

Πολλες tele που εχω ακουσει μπορει να μην πιανουν τον ζεστο ηχo μιας les paul αλλα μου δινουν τηνεντυπωση οτι ειναι κατι ενδιαμεσα σε strotocaster και les paul.Απο οτι βλεπω υπερεβαλα λιγο με τον ηχο που θελω να βγαλω απο αυτο το οργανο' date='αλλα σκεφτομενος οτι αν εβαζα σχετικα ενα χοντρο μπρατζο(σε στυλ fender) κι ενα καλο σωμα κατω ισως να εφθανα κοντα σε αυτο που θελω μαζι με μαγνητες Haussel :) Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι ξυλα να βαλω.Αυτο το οργανο εχει απιστευτη γλυκα που δε μπορεις να βρεις ευκολα σε μια stratocaster,ουτε schecter,ουτε πουθενα αλλου.Τωρα καταλαβαινω τον SF και την τρελα του με την Fenderοσχολη :wink:[/quote']

Το θέμα όμως ότι οι κιθαρίστες που περιγράφεις πετυχαίνουν αυτόν τον ήχο που περιγράφεις με άλλα όργανα...

Σίγουρα οι Tele είναι υπέροχα όργανα και αρκετά ευέλικτα, και το να έχεις μία είναι σχεδόν απαραίτητο (SF έγινα...) αλλά αν πχ θες να παίξεις κομμάτια όπως το "Still got the blues" θες Les paul, πως να το κάνουμε... :roll:

Σιγουρα elavd δεν αντιλεγω σε κατι τετετοιο.Αρκετες σελιδες πιο πισω ακουσα κατι samples απο μια tele που αγορασε ο Jam και μπορω να πω οτι μου αρεσαν πολυ!Απλα θα ηθελα να ειναι λιγο πιο πλουσιος ο ηχος :) Ειναι ευλολο να με βοηθησετε να κανω μια?

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.

Καταρχην μιλαμε για bolt on ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα τυπου Fender.

OTIΔΗΠΟΤΕ ΞΥΛΟ & να βαλεις τον ιδιο ηχο θα εχει μια και κατα βαση οι μαγνητες ειναι η "πηγη" του χαρακτηριστικου ηχου καθε ηλεκτρικης κιθαρα .

Aν χρησιμοποιησεις λοιπον την "κατασκευαστικη συνταγη" μιας τελε (δηλ. μονοπηνιους μαγνητες telecaster & tele hardware σε συνδιασμο με τον 25 1/2" Fender λαιμο) τοτε η κιθαρα σου θα ακουγεται....σαν κλασσικη Fender Tele...

Το χοντρο μπρατσο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σου ζεστανει τον ηχο και να τον κανει "πιο Les Paul" ολες οι τελε μου εχουν ΚΤΗΝΩΔΗ μπρατσα & ευτυχως μονο Les Paul δεν θυμιζουν στον ηχο.

:lol:

Α,και κατι ακομα οι tele δεν ακουγονται "κατι μεταξυ Lp & Strat" :lol: ακουγονται σαν tele :lol:

Αν θες να φτιαξεις μια μονο "κατα σχημα" tele με διπλους μαγνητες & παλι δεν θα πλησιασεις τον ηχο της Gibson μια και η bolt on κατασκευη παντα θα δινει πιο πριμο & σκαστο ηχο με λιγοτερη μουνταδα και κομπρεσσαρισμα απο μια set neck κιθαρα....

Επισης μη ξεχνας το σημαντικοτερο: o ηχος των κομματιων που ακους οφειλεται μονο κατα 25% στη κιθαρα που χρησιμοποιουν οι παιχτες (το υπολοιπο 75% ειναι τα εφε & ο ενισχυτης & οι τεχνικες ηχογραφησης)

Βεβαια μια και η τελε ΕΙΝΑΙ η πιο ευελικτη κιθαρα ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΖΕΣΤΟ & ΠΑΧΥ ηχο με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΕ.

Φτανει να "κλεισεις" στο μισο το tone control :wink: & να ξερεις να παιζεις..

OTIΔΗΠΟΤΕ ΞΥΛΟ & να βαλεις τον ιδιο ηχο θα εχει μια και κατα βαση οι μαγνητες ειναι η "πηγη" του χαρακτηριστικου ηχου καθε ηλεκτρικης κιθαρα .
-1000 :lol:

μην ακους τον superfunk το ειδος του ξυλου παιζει ρολο στον ηχο :wink:

η τελε ΕΙΝΑΙ η πιο ευελικτη κιθαρα
α ωρε ισχυρογνωμον κολλημενεεεε :lol:

Βεβαια μια και η τελε ΕΙΝΑΙ η πιο ευελικτη κιθαρα
Το μάτωσες...
rofl3.gif

μην ακους τον superfunk το ειδος του ξυλου παιζει ρολο στον ηχο
papar mantol.... :lol:

Το μάτωσες...
ε,που θα παει θα μεγαλωσεις καποτε & θα το καταλαβεις (αν βεβαια κανεις ποτε τον κοπο & παιξεις με καμμια τελε στη ζωη σου :lol: )

Το μάτωσες...
ε' date='που θα παει θα μεγαλωσεις καποτε & θα το καταλαβεις (αν βεβαια κανεις ποτε τον κοπο & παιξεις με καμμια τελε στη ζωη σου :lol: )[/quote']

:lol: :lol: :lol: Ετοιμάζω παραγγελία goeldo στον Ντούκα σιγά σιγά, οπότε θα'ρθει κι η ώρα μου...

Αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί...είπαμε....Εκτός αν εννοείς ευέλικτη με s-1, ή αντίστοιχη καλωδίωση, με διπλό μαγνήτη split κλπ κλπ, οπότε ΝΑΙ είναι και ΠΟΛΥ ευέλικτο όργανο! :lol: :lol:

¶λλωστε όπως έχω δείξει δεν είχα ποτέ και κανένα κόλημμα με όργανα, αν και κάτοχος Gibson SG και Rockinger Strat!

edit: έχω παίξει με τέλε... :wink:

Δεν θα μπω τωρα σε κοντρες ,οι φωτογραφιες αλλωστε μιλανε μονες τους

ΚΛΑΣΣΙΚΟ HARD ROCK

jimmypagetele.jpg

NEW WAVE-REGGAE

PoliceA_27A.JPG

PUNK

joestrummer-thumb.jpg

FUNK

prince.jpg

PROG

davegilmour.jpg

JAZZ

4.jpg

EVERYTHING :lol:

Danny%20Gatton.gif

ROCK & ROLL

keithbio1.JPG

GOD OF AMERICANA (AKA BOSS)

bruce-main.jpg

MUSIC FOR THE 22ND CENTURY

johnnygreenwood.jpg

BRITPOP

paul_weller.jpg

COUNTRY

front-cover-final.jpg

I REST MY CASE!! :lol:

εσυ το εχεις καψει τελειως τελικα! :lol: :lol:

θα εβαζα φωτο ακριβως οπως εβαλες πιο πανω και εσυ με stratocaster κιθαρες αλλα βαριεμαι... :lol:

κοιτα οτι και να λες οι πιο ευελικτες κιθαρες του πλανητη ΕΙΝΑΙ οι Strat & οι Tele,επειδη ομως οι tele ειναι πιο

ευκολοπαιχτες,απροβληματιστες & απλες κιθαρες απο τις strat κερδιζουν στην ευελιξια.. (εξαλλου εχουν και λιγο ..καλυτερο ηχο & ειναι & πιο ομορφες .. μη το ξεχναμε αυτο.. :lol: )

Το κλιπακι του elavd με καλυπτει :wink: απλα εγω σκεφτομουν να βαλω διπλο στη γεφυρα με την προυποθεση μα σπλιταρεται.Η παραγγελια θα γινει απο τον Ντουκα.Εχει τις αντιστοιχες Diego αν θυμαμαι καλα.Ιδιο στυλ με rockinger.Δε νομ ιζω να εχουν να ζηλεψουν κατι.Τι προτεινετε λοιπον για σωμα,μπρατζο,μαγνητες κ.τ.λ.

@Superfunk

:lol: :lol: :lol:

Πολύ γέλιο έχετε, γι'αυτό μπαίνω στο νόιζ τελικά...:roll:

Φυσικά καταλαβαίνεις ότι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια είδη μουσικής έχουν παιχτεί και με ΟΛΕΣ τις κιθάρες (εσύ θα έχεις δει πολλές φορές να παίζουν με LP funk, δε μιλάω για ροκ,πανκ και όλα τα είδη που προανέφερες, το θεωρώ αυτονόητο, ούτε καν σε στρατ δεν αναφέρομαι).

Εννοείται λοιπόν ότι σύμφωνα με τη λογική αυτή, ΟΛΑ τα είδη μουσικής παίζονται με ΟΛΕΣ τις κιθάρες... Και φυσικά δε διαφωνώ καθόλου αφού πρόκειται για θέμα αισθητικής, άρα υποκειμενικό.

Απλά από κει και πέρα είναι θέμα γούστου με τί κιθάρα θα παίζει ο καθένας λοιπόν.

Και φυσικά κάποιες κιθάρες-ενισχυτές έχουν ορίσει με τον ήχο τους ορισμένα είδη μουσικής, άρα βασιζόμενοι λοιπόν σ'αυτό προτείνουμε και στους νέους την "πεπατημένη" ώστε να μην απογοητευτούν γρήγορα και περιμένουν άλλα απ'αυτά που έχουν στο μυαλό τους σχετικά με ένα όργανο...

Αλλά, δεν μπορεί ο άλλος να σου λέει για γλυκό ΠΑΧΥ ήχο και να του λες πάρε μια τέλε και κόψε το tone!

Τέλος πάντων, τις ξέρουμε τις απόψεις σου και γι'αυτό σε τσίγκλισα λιγάκι...
muttley.gif
(με "πειραχτική" διάθεση πάντα

:wink: )

Αν αυτο ειναι αξιωμα τοτε δεν χρειαζεται να το αποδειξουμε.......Εν πασει περιπτωσει παντως με το αποφθευγμα αυτο διαφωνουν ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλοι κιθαριστες.....εχω δε την αμυδρα υποψια οτι οι διαφωνουντες ειναι και πλειοψηφια........(αρκετοι εξ'αυτων δε εχουν και τις περγαμηνες ωστε να μπορουν να διαφωνουν.....ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ)

Βεβαια μια και η τελε ΕΙΝΑΙ η πιο ευελικτη κιθαρα ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΖΕΣΤΟ & ΠΑΧΥ ηχο με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΕ.
κοιτα οτι και να λες οι πιο ευελικτες κιθαρες του πλανητη ΕΙΝΑΙ οι Strat & οι Tele' date='επειδη ομως οι tele ειναι πιο

ευκολοπαιχτες,απροβληματιστες & απλες κιθαρες απο τις strat κερδιζουν στην ευελιξια..[/quote']

Συγνωμη αλλα ο δογματισμος σου με οδηγει στο να σε ρωτησω εαν εχεις καποια συγγενεια με τον Χριστοδουλο 8O 8O :D :D :D ......τον κατοχο της μιας και μοναδικης αληθειας......Επιπλεον εδωσες ενα νεο ορισμο της ευελιξιας (ομολογω οτι αδυνατω να παρακολουθησω τον συλλογισμο οτι επι ισοπαλιας στα σημεια προκρινεται (στην παραταση) ως πιο ευελικτη η κιθαρα η πιο εθκολοπαιχτη, απροβληματιστη και απλη....)

Μετα τιμης

Ικαρε ακουσε οσο πιο πολλες αποψεις μπορεις, και τελικα εμπιστευσου αυτα που σου χαρισε ο Θεος (......α ρε Χριστοδουλεεεεεε) τα αυτια σου..........

Trending...

Νέα θέματα

Back