Φτιαχνοντας μια tele rockinger

Συμφωνα με αυτα που εχω ακουσει απο samples 2 rockinger,μπορω να πω οτι με ικανοποιει ο ηχος τους αλλα και το σκασιμο που βγαζουν(Καλα αυτο προερχεται απο τον κιθαριστα).Απο εκει και περα ζητω τη βοηθεια σας για να την φτιαξω :)

Λοιπν για να δουμε.. :lol:

Αν και δεν ξερω πολλα απο κιθαρες (οπως αλλωστε φροντισε να σε διαφωτισει ο φιλος Φενδεριαρης :lol: ) μια και μεχρι σημερα εχω συναρμολογησει μονο περι τις 70 τελε & στρατ :lol: (αν αντιθεσει με το φιλο που μαλλον δουλευει στη Φεντερ :lol: :lol: )

μπορεις να κανεις τα εξης για να εχεις πιο παχυ και "λιγοτερο τελε" ηχο :

ξεκινησε με ενα HOLLOW BODY σωμα τυπου thin line.

τα σωματα αυτα εχουν ογκοδεστερο & πιο "μεσαιο" ηχο λογω των chambers.

παρε ενα conversion μπρατσο για tele με μικροτερη σκαλα Gibson σαν και αυτα

http://www.warmoth.com/guitar/necks/necks.cfm?fuseaction=tele_alternate2475

η μικρη σκαλα θα γλυκανει τα καντινια σου & θα κανει πιο μουντες τις τυλιχτες χορδες (η κιθαρα θα εχει και πιο loose action)

βαλε και δυο καλους μαγνητες τυπου PAF

θα χρειαστεις να σκαφτει το σωμα για να χωρεσουν και για μεγαλυτερη ευκολια & ωραιο look παρε μια τετοια γεφυρα

http://www.warmoth.com/hardware/bridges/bridges.cfm?fuseaction=bridges_humbucker_tele

& ενα pickguard

που να χωραει ο πανω μαγνητης.

τα περισσοτερα απο τα παραπανω πρεπει να τα εχει και η Goeldo.

Αν και δεν ξερω πολλα απο κιθαρες (οπως αλλωστε φροντισε να σε διαφωτισει ο φιλος Φενδεριαρης :lol: )
Aυτο που το ειδες γραμμενο απο εμενα????? 8O 8O 8O 8O 8O

Μαλλον το αντιθετο πιστευω οσον αφορα τις γνωσεις σου στα κιθαριστικα (παροτι σε πολλα διαφωνουμε....και ευτυχως δηλαδη γιατι αλλιως τι θα λεγαμε εδω μεσα....???) και παρ οτι επισης διαφωνω με τον δογματισμο με τον οποιο τις υποστηριζεις......

(Δοξα τω Θεω παντως (για να μη ξεχνιομαστε )που και εμεις κατι εχουμε συναρμολογησει εστω και σαν αερομοντελλιστες βρε παιδι μου) και ο χαρακτηρισμος του endorser της fender δεν απευθυνεται σε εμας.) :D :D :D :D :D :D :D :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ωραία λοιπόν. Προτείνω σώμα από alder με λαιμό maple και ταστιέρα rosewood. Να αποφύγεις τα vintage frets (είναι ψιλοταλαιπωρία).

Προτείνω Διπλό μαγνήτη στο λαιμό, για να πετύχεις όσο γίνεται πιο παχύ και γενικά bluesy ήχο. Στη γέφυρα, μπορείς να συνδυάσει μια κλασσική vintage γέφυρα για tele βάζοντας όμως μαγνήτη διπλό σε μέγεθος μονο ώστε να μπορείς να έχεις και κάποια vintage χαρακτηριστικά tele στον ήχο σου.

Προτείνω επίσης να σπλιττάρεις με push-pull pots και τους δύο μαγνήτες ώστε από διπλοί να γίνονται μονοί για περρισσότερη ευελιξία.

Κλειδιά μπορείς να προτιμήσεις τα απλά kluson deluxe που είναι και όμορφα και κρατάνε το κούρδισμα αρκετά καλά.

Αυτά. Περιμένουμε την τελική σου επιλογή!

Good Luck!

Διαβαζω και ξαναδιαβαζω παλιοτερα θεματα...Απο οτι βλεπω δε ''λεει'' να βαλω διπλους πανω στην tele αν θελω να εχω μια γνησια ας το πω.Οποτε 2 μονοι οπως ειναι και οι κλασσικες telecaster!Γλυκαδα και μονοπηνιακοι...ετσι κι αλλιως κιθαρες με διπλους εχω,ας περασουμε σε μονους μαγνητες και στον ιδιαιτερο ηχο της!Συγγνωμη αν σας κουρασα...

Εδωhttp://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4294&postdays=0&postorder=asc&start=50

Ειναι αυτο που εψαχνα και σε ηχο αλλα και σε κιθαρα.Αν και θα προτιμουσα το κιτρινο μπρατζο!

Εγώ λέω να δοκιμάσω έναν humbucker στην tele (όταν έρθει), αν δω ότι δεν ικανοποιούμαι από τον ήχο.

Υπάρχει και η σκέψη για Nashville layout και να βάλω τον humbucker στην μέση...

Μιλάμε πάντα για humbucker σε μέγεθος μονού.

Θα δείξει! :twisted:

ξεκινησε με ενα HOLLOW BODY σωμα τυπου thin line.τα σωματα αυτα εχουν ογκοδεστερο & πιο "μεσαιο" ηχο λογω των chambers.
Προτείνω Διπλό μαγνήτη στο λαιμό' date=' για να πετύχεις όσο γίνεται πιο παχύ και γενικά bluesy ήχο.[/quote']
Εγώ λέω να δοκιμάσω έναν humbucker στην tele (όταν έρθει)' date=' αν δω ότι δεν ικανοποιούμαι από τον ήχο.
Υπάρχει και η σκέψη για Nashville layout και να βάλω τον humbucker στην μέση...[/quote']

Δυστυχώς η Goeldo δεν έχει σώματα με τέτοιο routing...

Αν θέλετε τέτοιες επιλογές, η λύση είναι μάλλον μόνο η Warmoth...

Δυστυχώς η Goeldo δεν έχει σώματα με τέτοιο routing...

Αν θέλετε τέτοιες επιλογές' date=' η λύση είναι μάλλον μόνο η Warmoth...[/quote']

15¤ το routing στον οικονομάκη και γλίτωσες πολλά (χρήμα, χρόνο, τελωνείο κλπ κλπ κλπ)

Οποτε 2 μονοι οπως ειναι και οι κλασσικες telecaster! Γλυκαδα και μονοπηνιακοι
Δυστυχώς οι έννοιες "γλυκάδα" και "telecaster" είναι παράλληλες... δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ... :roll:

Δυστυχώς οι έννοιες "γλυκάδα" και "telecaster" είναι παράλληλες... δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ... :roll:
kwstas79' date=' το εννοεις αυτο που λες η κανεις πλακα???8O 8O φυσικα και με την telecaster [b']μπορεις να βγαλεις γλυκο ηχο[/b].αλλωστε αυτος ειναι και ο λογος που λατρευω τα καθαρα της..

To... πουλάκι μου... είναι epiphone! Καινουργιο gibson δεν νομίζω να έπαιρνα, για κανένα 60's μοντελάκι όμως το συζητάμε... μετά την εγχείρηση εξαγωγής νεφρού βεβαίως... :roll:

mechmg93 δεν διαφωνώ ότι μπορείς. Πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα με λίγη θέληση... Απλά η συγκεκριμένη κιθάρα είναι γνωστή για άλλα πράγματα και όχι για τον ... γλυκό της ήχο ...

mechmg93 δεν διαφωνώ ότι μπορείς. Πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα με λίγη θέληση... Απλά η συγκεκριμένη κιθάρα είναι γνωστή για άλλα πράγματα και όχι για τον ... γλυκό της ήχο ...
αν ακουσεις μουσικη απο το φασμα της 10ετιας του 90 και μετα' date=' οπου η tele εχει χρησιμοποιηθει κατα κορον στην alternative μουσικη σκηνη, θα ερθεις αντιμετωπος με μια πολυ διαφορετικη ηχητικη/παιχτικη προσεγγιση πανω στην συγκεκριμενη κιθαρα και θα καταλαβεις τι εννοω:wink:

κατα την αποψη μου προκειται για μια [b']απιστευτα ευελικτη κιθαρα[/b] με την οποια μπορεις να παιξεις τα παντα...

Σίγουρα, δεν διαφωνώ όπως σου είπα και προηγουμένως... Το θέμα είναι ότι στις συγκεκριμένες παραγωγές ο ήχος της κιθάρας συνήθως είναι πνιγμένος στα εφφέ, οπότε έτσι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα εύκολα. Εγω μιλάω για τον βασικό "καρφί" ήχο της κιθάρας, και ζητώ συγνώμη που δεν το διευκρίνησα αυτό από την αρχή. Τώρα θα μου πεις ποιός παίζει έτσι σημερα...

αν ακουσεις μουσικη απο το φασμα της 10ετιας του 90 και μετα' date=' οπου η tele εχει χρησιμοποιηθει κατα κορον στην alternative μουσικη σκηνη, θα ερθεις αντιμετωπος με μια πολυ διαφορετικη ηχητικη/παιχτικη προσεγγιση πανω στην συγκεκριμενη κιθαρα και θα καταλαβεις τι εννοω:wink:

κατα την αποψη μου προκειται για μια [b']απιστευτα ευελικτη κιθαρα[/b] με την οποια μπορεις να παιξεις τα παντα...
θα συμφωνησω εν μερη με τον μιχαλη !αλλα...με αυτην την λογικη με ολες τις κιθαρες μπορεις να παιξεις τα παντα αλλα δεν ειναι ακριβως αυτο το θεμα.

πχ.με μια tele ή stratocaster δεν θα εχεις ΠΟΤΕ την απιστευτη γλυκαδα και τον ογκο που εχουν οι humbuckers.αλλο το ενα αλλο το αλλο.οπως και οι humbuckers δεν θα εχουν ποτε αυτα που εχει μια tele ή strat με τους μονους μαγνητες...

ΕΛΕΟΣ ποια με τις telecaster και να λεμε σαν κορυφαιους παιχτες οσους παιζουν με tele(αυτα τα λεω για σενα superfunk :P )

Προφανως κανεις πλακα οταν λες οτι η τελε δεν εχει γλυκο ηχο,δεν νομιζω να υπαρχει κιθαρα με ωραιοτερα ΚΑΘΑΡΑ,σε αντιθεση με τις Gibson πχ που ξυνουν οταν τις παιζεις ΚΑΘΑΡΑ χωρις γκαζια...

Αυτο αλλωστε δεν το λεω εγω αλλα η παγκοσμια δισκογραφια...

Τι να κανουμε ρε Τακη,εγω φταιω που οι περισσοτεροι μεγαλοι κιθαριστες παιζουν με τελε?? :roll: (και αν δεν παιζουν τωρα εκει θα καταληξουν καποτε... :lol: :lol: & δεν κανω πλακα τα παραδειγματα ειναι πολλα)

τι τα θες ...LEO DID IT RIGHT THE FIRST TIME.... :lol:

δεν νομιζω να υπαρχει κιθαρα με ωραιοτερα ΚΑΘΑΡΑ' date='σε αντιθεση με τις Gibson πχ που ξυνουν οταν τις παιζεις ΚΑΘΑΡΑ χωρις γκαζια... [/quote']
προφανως κανεις πλακα ετσι;ξυνουν οι les paul στα καθαρα;;;; 8O :lol:

εγω φταιω που οι περισσοτεροι μεγαλοι κιθαριστες παιζουν με τελε?? :roll:
μαλλον συνεχιζεις την πλακα ετσι;οταν ξεκολλησεις το μυαλο σου ισως καταλαβεις τι...papar..mandol ειπες τωρα... :lol: να γραφτει στις ατακες της χρονιας παρακαλω...

Trending...

Νέα θέματα

Back