Φυσικά και εξαρτάται απο τους συνδρομητές!
Κανένας δεν σκέφτεται εσένα όταν αξιολογεί για τον εαυτό του μια υπηρεσία.
Καρπώνεσαι όμως (χωρίς να στο καταλογίζει κανείς αρνητικά) το αποτέλεσμα της συνθήκης.
Ποιος είπε ότι η ύπαρξη του σαιτ εξαρτάται από τους συνδρομητές; Και ποιων τα χρήματα καρπώνομαι εγώ που το έχω δωρεάν τη στιγμή που αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας; Προσφέρει η εταιρία κάτι δωρεάν και βγαίνει ο φίλος να μου πει πως μου πληρώνει το σάουντκλαουντ τη στιγμή που ο ίδιος αποφασίζει να πληρώσει, και το ξέρει, όχι για να στηρίξει εμένα, μα τον εαυτό του.
Το soundcloud εξαρταται απο τους συνδρομητες, οπως ενα μαγαζι απο τους πελατες του. Το οτι προσφερει δωρεαν υπηρεσιες σε καποιους δεν το αναιρει αυτο. Εαν δεν υπηρχαν οι συνδρομες (απο οσους πληρωνουν), ή εαν δεν υπηρχαν τα εμμεσα εσοδα απο κομματια (που προερχονται απο τους συνδρομητες), δεν θα υπηρχε σαιτ για να ανεβαζεις δωρεαν 2 ωρες μουσικης. Και το πιο πιθανο ειναι να εκμεταλλευονται, με καποιον τροπο, αυτα που ανεβαζεις και να δημιουργουν αξια απο αυτο. Αρα εξαρτωνται και απο σενα που δεν πληρωνεις. Αρκει να ανεβαζεις κομματια.
Δε ξέρω με ποιο τρόπο θα μπορούσα εγώ να φέρω λεφτά στο σάουντκλαουντ αλλά δεν αμφιβάλλω ότι γίνεται.
Και το πιο πιθανο ειναι να εκμεταλλευονται, με καποιον τροπο, αυτα που ανεβαζεις και να δημιουργουν αξια απο αυτο. Αρα εξαρτωνται και απο σενα που δεν πληρωνεις. Αρκει να ανεβαζεις κομματια.
Αυτό όντως θέλει χρόνο κι ενδεχομένως χρήμα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, όταν δεν μου φτάνει ο χρόνος σβήνω κάτι από τα παλιά.
Μια και πληρώνω soundcloud, να διευκρινίσω ότι η συνδρομή σου δίνει, εκτός από τον έξτρα χρόνο κομμματιών, τρεις δυνατότητες ακόμα:
1. Μπορείς να αντικαθιστάς το αρχείο σε ανεβασμένο κομμάτι όσες φορές θέλεις. Στη free εκδοχή, πρέπει να ανεβάσεις νέο κομμάτι και να σβήσεις το παλιό αν έχεις κάνει κάποια αλλαγή/βελτίωση κλπ. Πολύ χρήσιμη λειτουργία αν έχεις ήδη κοινοποιήσει το link του track κάπου και δε θέλεις να το ακυρώσεις.
Κανείς εκτός από τον φίλο άλεξ εννοείς.
Φυσικά δεν μιλάω για το σάουντκλαουντ. Μιλάω για τους πραγματικούς φόρους μου. Θυμίζω στον φίλο ότι όχι μόνο δεν καρπώνομαι την επένδυσή του στο σάουντκλαουντ, γιατί αυτός μόνο μπορεί να την καρπωθεί, αλλά και πιθανότατα πληρώνω πολλαπλάσιους φόρους από αυτόν στην πραγματική ζωή.
Σίγουρα βγάζετε το ψωμί σας με κάτι πολύ μακρινό απο τέτοιου είδους "μαγαζιά" και ευτυχώς, γιατί θα βρισκόσασταν προ μεγάλων και δυσάρεστων εκπλήξεων αν υπολογίζατε να ζήσετε έτσι.?
Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλή τιμή για να έχει κάποιος αν θέλει περισσότερη χωρητικότητα το pro.
Βρίσκω και ωραίο το layout του.
Και μόνο που έχω βάλει πάνω του κομμάτια μου του έδωσα ανεκτίμητη αξία ??να με κάτι τέτοια τον ανεβάσαμε τον τζίρο του
Και θα πρέπει να ευχαριστήσουν και το noiz γιατί αν δεν υπήρχε να με εμπνέει δεν θα έγραφα κομμάτια ?
Και ευτυχώς που υπάρχετε όλοι εσείς οι υπέροχοι συμφορουμιτες που όλα αυτά τα χρόνια ομολογώ πως ΕΣΕΙΣ με κάνετε να κρατώ το ενδιαφέρον μου για τη μουσική και την τεχνολογία.
Χωρίς εσάς θα τα είχα πετάξει όλα (τα παρελκόμενα της μουσικής)
Και να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον εμπνευστή αυτής της μουσικής κοινότητας, τον υπέροχο δημιουργό αυτού του ιστότοπου, τον οραματιστή admin μας τον @yamethγλυψειματίες....
@yamethΣε έχουν πιάσει κότσο μου φαίνεται αφεντικό... Ώρα για Noiz Pro.
Και να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον εμπνευστή αυτής της μουσικής κοινότητας, τον υπέροχο δημιουργό αυτού του ιστότοπου, τον οραματιστή admin μας τον @yameth
Να είναι καλά και να έχει όλα τα καλά του κόσμου, ο θεός να μου παίρνει και να του δίνει.
χαχαχαχαχαχαχαχ
ο θεός να μου παίρνει και να του δίνει.
Επιτέλους θα 'κονομήσουμε!??
Θα αγοράσω το noiz αργότερα.Μπορείς βέβαια να τον βοηθήσεις λίγο τον θεό εδώ.
Εκείνο το εξοχικό που λέγαμε θα μπορούσες λέω να του το γράψεις ......