Δευτερεύοντα κιθαριστικά σημεία που σας κόλλησαν

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Θρύλος του Noiz
Για να διευκρινίσω

Δεν μιλάω για:

- πασίγνωστα βασικά ρίφς τραγουδιών (smoke on the water, paranoid κτλ.)

- χαρακτηριστικότατα licks

- θρυλικά σόλα.

Μιλάω για μικρές στιγμές κιθαριστικής ιδιοφυίας, ένα σχήμα, ένα θαμμένο lick, ίσως και για μια μόνο νότα, που για εσάς ξεχώρισαν και κράτησαν την προσοχή σας από ένα τραγούδι.

Π.χ. για μένα η νότα στο 1,54

Αχ αυτή η νοτούλα στο A kind of magic... με είχε ψαρώσει πάρα πολύ όταν την πρωτοάκουσα (ήμουνα και πιτσιρίκος και δεν καταλάβαινα πολλά από κιθάρες)

Επίσης πάντα με κόλλαγαν στον τοίχο τα 2 licks που οδηγούν στο ρεφραίν στο 2.06 και 2.09 του παρακάτω

πολυ ωραιο θεμα κυριε Ray… αλλα εκεινη η νοτα στο πρωτο ποστ αν και την ειχα ξανακουσει… ποτε δεν με συγκινησε :D

oταν ακουω μουσικη με σολο κιθαρα παντα για κατι τετοιες στιγμες ψαχνω… εχω πολλες στο μυαλο μου…

ειναι μια νοτα μεταξυ 2:53 και 2:54… a re Jeff

https://www.youtube.com/watch?v=ABc84P6KwR8

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλά τώρα ο JB είναι μια βίβλος μόνος του για κάτι τέτοια:

0:18 (τόσα χρόνια ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς το κάνει αυτό)

RayDTutto είπε:
Ή το κατέβασμα που ξεκινάει στο 1,47.
Aνέβασμα εννοείς  ;)
Για μενα ενα απο τα πολλα μικρα σημεια ειναι στο Why Aye Man απο την deluxe εκδοση του Privateering, τις νοτες που παιζει ο Knopfler στο 3:09 - 3:12. Δυστυχως δεν μπορω να το βρω στο γιουτιουμπι

Καλά τώρα ο JB είναι μια βίβλος μόνος του για κάτι τέτοια:

0:18 (τόσα χρόνια ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς το κάνει αυτό)

Επι του θεματος, δυστυχως ή ευτυχως, χιλιαδες τα σημεια που θα μπορουσα να αναφερω, κι απο πολλους και διαφορους.

Εξαλλου αυτα τα δευτερευοντα σημεια ειναι που κανουν τη διαφορά.

Τίποτα το πολύ ψαγμένο απλά εκείνες οι νοτούλες στο 5:34-5:36

Πολύ ωραίο θέμα, το βλέπω χαλαρά να πιάνει 200 σελίδες. Χαίρομαι επίσης που ηδη εχουν αναφερθει οι Queen καμποσες φορές, 20 χρόνια μετά και ακόμη ανακαλύπτω / εκτιμώ τέτοια μικρά διαμαντάκια.

Θα επανέλθω αργότερα γιατι πρέπει να φύγω :)

Καλησπέρα....απέχω πάρα πολύ πλέον από αυτό που ποστάρω...αλλά η αλήθεια είναι (όπως πιστεύω αρκετοί εδώ μέσα στην εφηβεία γούσταραν γενικά power) οτι η συγκεκριμένη μπάντα έχει μείνει στις καρδιές πολλών μεταλάδων!!!!!

Οπότε σας βάζω το γνωστό imaginations from the other side και συγκεκριμένα στο 1.18 που σκάνε οι μπουκωμένες...πήγαινα φροντιστήριο φορώντας το walkman με κασέτα μέσα παρακαλώ TDK 60αρα...και μόλις το πήρα χαμπάρι απλά τρελάθηκα...φίλος RayDTutto thanx για το thread γιατί το πρώτο πράμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτό!!!

Να σαι καλά....!!!!!!!!!!!!!

Ωραίο (και ατελείωτο) θέμα!!

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναιτο γεμισματάκι 04.15 - 04.18..απλό αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο να κολλάει πιο πολύ εκεί..

geodimitri είπε:
Το καθαρό σημείο από το 2:36 - 2:54 είναι φανταστικό!
Αυτό δεν είναι σημείο, είναι ολόκληρο σόλο Δημήτρη... ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back