vandergraaf
Της παρέας
Κατ'αρχήν επειδή είμαι νέος εδώ να στείλω αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους κιθαρόβιους του forum. Στην ερώτησή μου τώρα:
Είμαι στην φάση αγοράς ενός καλού ενισχυτή (λάμπα). Πρίν σας πώ κάποιους που έχω στο μυαλό μου, να σας πω τι ήχο περίπου ψάχνω. Rythm κάτι κοντά σε glitter-classic 80s αλλά με ποιο μοντέρνα χροιά, και lead κάτι ανάμεσα σε camel - never let go live και marillion. (ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΣ! :idea: ). Τα κύρια χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρουν είναι:
α. βαθύ αλλά καθόλου χαλαρό μπάσσο
β. λίιιιγο scooped μεσαία
γ. όχι σκληρά πρίμα
δ. αρκετό gain-sustain αλλά όχι διαπεραστικά σκληρός ήχος
γενικά βαριά και γλυκιά παραμόρφωση
Ζητώ συγνώμη αν ακούγονται λίγο γενικά αυτα που λέω αλλα δεν ξέρω αλλιώς πως να περιγράψω τον ήχο που ψάχνω.
Τέλος γράφω την λίστα με υποψήφιους ενισχυτές. Είναι αρκετοί και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, μιας και δεν ξέρω με ποιον από αυτούς θα βγάλω το ήχο που θέλω. Φυσικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη. (Όλη η λίστα είναι κεφαλές)
- Mesa Boogie Mark IV
- Marshall DSL-50
- Marshall JCM-800 (μαζί με κάποιον fender για καθαρά - amp switching)
- Peavey 6505+
- Cornford Mk50h
- Rivera Quiana 50
- Rivera Knuklehead 55
- Diezel VH4.
Στηρίζομαι στην βοήθειά σας. Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.
Είμαι στην φάση αγοράς ενός καλού ενισχυτή (λάμπα). Πρίν σας πώ κάποιους που έχω στο μυαλό μου, να σας πω τι ήχο περίπου ψάχνω. Rythm κάτι κοντά σε glitter-classic 80s αλλά με ποιο μοντέρνα χροιά, και lead κάτι ανάμεσα σε camel - never let go live και marillion. (ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΣ! :idea: ). Τα κύρια χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρουν είναι:
α. βαθύ αλλά καθόλου χαλαρό μπάσσο
β. λίιιιγο scooped μεσαία
γ. όχι σκληρά πρίμα
δ. αρκετό gain-sustain αλλά όχι διαπεραστικά σκληρός ήχος
γενικά βαριά και γλυκιά παραμόρφωση
Ζητώ συγνώμη αν ακούγονται λίγο γενικά αυτα που λέω αλλα δεν ξέρω αλλιώς πως να περιγράψω τον ήχο που ψάχνω.
Τέλος γράφω την λίστα με υποψήφιους ενισχυτές. Είναι αρκετοί και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, μιας και δεν ξέρω με ποιον από αυτούς θα βγάλω το ήχο που θέλω. Φυσικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη. (Όλη η λίστα είναι κεφαλές)
- Mesa Boogie Mark IV
- Marshall DSL-50
- Marshall JCM-800 (μαζί με κάποιον fender για καθαρά - amp switching)
- Peavey 6505+
- Cornford Mk50h
- Rivera Quiana 50
- Rivera Knuklehead 55
- Diezel VH4.
Στηρίζομαι στην βοήθειά σας. Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.