Windows 7

DaveMurrayJr

Παλιά καραβάνα
Επι της ευκαιριας που ειδα την υπογραφη του τσερεμονη :P ειπα να ξεκινησουμε ενα thread για το καινουριο (και πολλα υποσχομενο κατα πολλους) παιδι της Microsoft.

Καλω λοιπον οποιον εχει την τυχη ή την ατυχια να εχει τα beta, και να τα δοκιμαζει, να μας πει εντυπωσεις περι σταθεροτητας, αξιοποιησης πορων συστηματος, και γενικοτερα οτι εχει να κανει με ενα καλο λειτουργικο.

ΕΓΩ τα εχω βαλει και δικια μου γνωμη ειναι οτι ειναι ακριβως οπως τα βιστα αλλα πολυ καλυτερα και σταθερα...δουλευουν γρηγοροτερα και φαινονται πιο σταθερα. τι να πω ακομα τα εχω βαλει εδω και 1 βδομαδα και τα δουλευω και δεν εχω κανενα προβλημα προς το παρον....

το μελλον θα δειξει φυσικα.... παντως τα 7 μου αρεσαν πιο πολυ απο τα βιστα, και τα δεχτηκα καλυτερα απο τα βιστα...τα βιστα δεν τα χωνεψα καθολου και εχω τα ultimate που ειναι  υποτιθετε καλυτερα....τι να πω...

ας ελπισουμε οτι τα 7 θα ειναι τα επομενα καλα windows .....

Να'μαι και γω....  :)

Εγκατέστησα την έκδοση στα 64 bit. Προς το παρόν πολύ κομψά και λειτουργικά ( :P) πράγματα. Εγκατέστησα και το Sonar 7 Producer 64 bit χωρίς θέματα αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να εγκαταστήσω ούτε την onboard κάρτα ήχου, ούτε την Creative Audigy 2 ZS. Θα δοκιμάσω σύντομα να εγκαταστήσω την Edirol M-16DX. Με το update κατέβασε beta drivers της nvidia για την κάρτα γραφικών. Η trial εκδοση του nod32 προς το παρόν πάει καλά.

Θα επανέλθω με θέματα resources, μνήμη, κτλ....

Εντύπωση πάντως μου έκανε ο χρόνος εγκατάστασης σε αφορμάριστο σκληρό, εκεί που περίμενα 30+ λεπτά κάπου στα 15 ήταν έτοιμο  8)

Δοκίμασε πρώτα να κάνεις update μέσα απ'τα ίδια τα Windows, εμένα με nvidia μου κατέβασε beta drivers όπως έγραψα πριν.

Μπήκε αυτόματα με το update που προανέφερα. Στα συν ότι δούλεψε και η Creative αλλά προς το παρόν χωρίς midi και line in.

Κι εγώ πληροφορήθηκα σήμερα ότι είναι αρκετά καλά τα νέα Windows. Βασικά το παλικάρι που μιλήσαμε μου είπε ότι μαμάνε αλλά ας μην είμαστε τόσο αισιόδοξοι ακόμα! ;D

Προσωπικά κατέβασα ήδη την 64bit version αλλά θέλω να πάρω έναν επιπλέον σκληρό δίσκο για να τα περάσω, αντιπαθώ σφόδρα το partitioning...

Kαι γω τα δοκίμασα, αλλά δυστηχώς δεν δουλεύουν οι drivers για Presonus και επίσης δεν δουλεύουν τα protools m-powered 8.

Kατά τα άλλα φαίνεται ταχύτατο και όμορφο.

Μεγάλη βελτίωση παρατήρησα στο surfing και στο downloading όπου παρατήρησα μεγαλύτερη ανταπόκριση και ταχύτητα σε σχέση με τα xp.

Aν δουλέψουν και περισσότερες κάρτες ήχου και μουσικά προγράμματα, τότε θα μιλάμε για κάτι καλύτερο επιτέλους μετά τα xp.

Έχουν καλύτερη απόκριση και γρηγορότερη εκκίνηση [boot time αλλά και εφαρμογών κατόπιν] από τα Vista, αλλά πιο γρήγορα δεν είναι. Οι επιδόσεις τους σε διάφορα benchmarks είναι πανομοιότυπες. Από την άλλη λειτουργούν σε netbooks που δεν "σήκωναν" τα Vista.  Ουσιαστικά είναι τα Vista όπως θα έπρεπε να είναι, με την καινούργια taskbar να είναι η σημαντικότερη διαφορά σε ότι αφορά στο interface. Είχα δοκιμάσει την prebeta και τώρα την beta 1, φαντάζομαι θα κυκλοφορήσει μόνο μια RC και μετά η τελική έκδοση [μέσα στο 2009 ή το αργότερο αρχές 2010]. Τα Libraries είναι ουσιαστικά τα Virtual Folders που τελικά "κοπήκαν" από την τελική έκδοση των VIsta [ενεργοποιούνται ωστόσο]. Οι Vista drivers στο δικό μου σύστημα παίξαν κανονικά. Πάντως είναι αρκετά σταθερά ήδη, ελπίζω μόνο να κάνουν και το Media Center λίγο πιο ελαφρύ.

Μόλις κατέβασα τα 32-ρια, αύριο κατά 99% θα τα στήσω να δω τι ψάρια πιάνουν.

Δεν θυμάμαι αν το δοκίμασα και τώρα έχει φάει  format.. :(

Λοιπον, να 'μαι και γω. Αφου αγορασα καινουριο σκληρο(640Giga baby ;D), στο δευτερο partition του παλιου εβαλα τα 7, ενω στο πρωτο συνεχιζουν να υπαρχουν τα xp.

Η εγκατασταση αρκετα γρηγορη οφειλω να ομολογησω. Προβλημα με Drivers δεν υπηρξε κανενα. Ολα μπηκαν αυτοματα παρεα με την εγκατασταση.

Τρεχουν μεχρι τωρα κοντα στις 4 ωρες στο pc, και ολα καλα.

Ασυμβατοτητες με προγραμματα που χρησημοποιω κατα κορων δεν εχω προσεξει (με το ξημερωμα θα μπουν κι αλλα προγραμματα, οποτε αναμεινατε).

Το pc ειναι σχετικα παλιο θα ελεγα. P4HT στα 3GHz ο επεξεργαστης, 1Gb DDR ram(δε θυμαμαι ταχυτητα, αλλα χαμηλη), και οι σκληροι τρεχουν σε ταχυτητα απλου sata.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι η ram μου ειναι ελαχιστα φορτωμενη σε σχεση με τα xp. Ελευθερο το 50% του συνολου στα xp, μολις 10% λιγοτερο στα 7.

Το γραφικο περιβαλλον ευχαριστο, και θα το δεχομουνα ευκολα για καθημερινη χρηση.

Αυτα απο τις πρωτες ωρες μου στο καινουριο τεκνο της Microsoft

ΥΓ: ανεβαζω μια φωτο που δειχνει τα νουμερα αξιολογησης που βγαζουν τα windows για τον δεικτη εμπειριας, απλα για το ενδεικτικο.Λαβετε υποψην οτι το ταβανι ειναι το 7,9 ;)

Update της παρηγοριάς  :): δουλεύει τουλάχιστον το cubase le 4 (windows 7 64bit)

Ξεθαμα. Για να τα εχουμε μαζεμενα.

Απο χθες εχω στο pc Windows 7 Professional. Ειχα και τα beta οταν υπηρχαν.

Παρατηρησα, σε σχεση με τα beta, πιο φορτωμενο επεξεργαστη, και με λιγοτερο φορτωμενο συστημα(drivers, και 3-4 προγραματα μονο), σε σημειο που η καθημερινη χρηστη γινεται δυσκολη. :-\

[Ψιλο-offtopic]

Επισης, το εξης παραδοξο με την καρτα ηχου μου (μπορει και να θυμαται καποιος,
http://www.noiz.gr/index.php?topic=166836.0 ). την προηγουμενη φορα, μετα την απεγκατασταση των beta, αρχισα και ειχα προβληματα με "κολληματα" στην καρτα ηχου μου στα xp. των Που ξαναμπηκαν τα 7, το προβλημα παραμενει στα xp, αλλα οχι στα 7!

Θα ψαχτω με drivers στα xp παλι.

[/
Ψιλο-offtopic]

Τρέχω την τελική έκδοση των Windows 7 από τις 18 Αυγούστου (με εξαίρεση μικρές περιόδους όπου έπρεπε να βάλω κάτι άλλο για να τρέξω αρχαίο λογισμικό). Είναι πολύ καλό λειτουργικό, ακριβώς αυτό που περιμένει ο κόσμος των φίλων των Windows. Σε λιγότερο από ένα μήνα, θα το έχετε όλοι στα χέρια σας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back