ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΣΗ ΜΑΓΝΗΤΩΝ custom 69

aggelos_blues

Μόνιμος θαμώνας
καλησπερα παιδια, εχθες πηρα κατι custom 69 και εβγαλα τους παλιους μου μαγνητες και εβαλα αυτους. τους εβαλα ως εξης: ολες οι γειωσεις πανω στο volume και τα θετικα των μαγνητων στις αντιστοιχες θεσεις τους πανω στον επιλογεα. ως αποτελεσμα: ο neck μαγνητης δεν παιζει καθολου, ενω σε συνδιασμο με του μεσαιο ακουγεται, και επισης εχω παρα παρα παρα πολυ βζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ. μπορει να βοηθησει καποιος?

aggelos_blues είπε:
μπορει να βοηθησει καποιος?
Είναι πολύ πιθανο να το έχεις κολλήσει σε λάθος ποδαράκια στον επιλογέα.

Τι γείωση απο τα ελατήρια την έβαλες?

Αν σου είναι εύκολη μία φωτογραφία του τι έχεις κάνει θα βοηθούσε.

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=3s_1v_2t_5w

1.

το παραπανω λινκ θα σε βοηθησει να τσεκαρεις και να διορθωσεις τυχον λαθος κολλησεις.

2.

με τους 69αρηδες -οι οποιοι ειναι εκπληκτικοι μαγνητες ειδικα αν εισαι vintagάκιας-

θα εχεις θορυβο σε ολες τις θεσεις , διοτι ο μεσαιος ΔΕΝ ειναι αντεστραμμενης πολικοτητας RWRP.

;)

Επισης μπορει να εκανες τις κολλησεις ακριβως οπως στο schematic (φανταζομαι καποιο σχεδιο ακολουθησες) αλλα να μη σου βγηκαν καλες ορισμενες. Ελεγξε για ψυχρες κολλησεις, αυτες δηλαδη που φαινονται θολες και σβολιασμενες.

WilliamSats είπε:
Είναι πολύ πιθανο να το έχεις κολλήσει σε λάθος ποδαράκια στον επιλογέα.

Τι γείωση απο τα ελατήρια την έβαλες?

Αν σου είναι εύκολη μία φωτογραφία του τι έχεις κάνει θα βοηθούσε.
ανεβαζω φωτο σε 2 λεπτα

Για να μην παιζει ο neck μαλλον δεν εγινε καλη η κολληση της γειωσης του στο volume.....γενικα οι γειωσεις θελουν λιγο προσοχη και συνηθως απο εκει ξεκινουν ολα τα προβληματα.....

aggelos_blues είπε:
ανεβαζω φωτο σε 2 λεπτα
magnites.jpg

Κάτω απο το παράθυρο που γράφεις λέει πρόσθετες επιλογές, κάνε κλικ και θα σου βγάλει το κουτάκι για να φορτώσεις το αρχείο.

το μπλε καλωδιο που κραταω, ηταν χυμα στην κιθαρα και δεν ηταν κολλημενο καπου οταν την ανοιξα.και μεχρι εχθες δεν εκανε βζζζζ. εχθες που εβαλα τους μαγνητες το κολλησα συμφωνα με το σχεδιο εκει που το εχω στην φωτογραφια. μηπως τελικα να μην το κολλησω για να αποφυγω τον θορυβο?

χμ... φτου κι'απ'την αρχή λοιπόν.

Δες το σχεδιάγραμμα που έχω εδώ και ακολούθησέ το όπως είναι.

Το μπλέ καλώδιο πρέπει είναι αυτό που έρχεται απο τα ελατήρια και είναι η γείωση που ενώνει τη γέφυρα-χορδές με το υπόλοιπο κύκλωμα. (αν και συνήθος είναι μαύρο χμ..)

Απο πού είπες οτι έρχεται το μπλέ?

60s_stratocaster.pdf

Attachments

WilliamSats είπε:
χμ... φτου κι'απ'την αρχή λοιπόν.

Δες το σχεδιάγραμμα που έχω εδώ και ακολούθησέ το όπως είναι.

Το μπλέ καλώδιο πρέπει είναι αυτό που έρχεται απο τα ελατήρια και είναι η γείωση που ενώνει τη γέφυρα-χορδές με το υπόλοιπο κύκλωμα. (αν και συνήθος είναι μαύρο χμ..)

Απο πού είπες οτι έρχεται το μπλέ?
ναι αλλα μηπως παιζει κατι αλλο? γιατι πριν που δεν το ειχα βαλει να μην εκανε θορυβο και με το που το εβαλα γινοταν πανικος?

ΟΥΠΣ!!!!

Τώρα το είδα!

Το κόκκινο καλώδιο αν έρχεται απο το tip (+) του βύσματος, παέι στο μεσσαίο ποδαράκι οτυ volume και απο το καπάκι του ποτενσιόμετρου, τραβάς γείωση για το sleave (-)του output jack.

WilliamSats είπε:
ΟΥΠΣ!!!!

Τώρα το είδα!

Το κόκκινο καλώδιο αν έρχεται απο το tip (+) του βύσματος, παέι στο μεσσαίο ποδαράκι οτυ volume και απο το καπάκι του ποτενσιόμετρου, τραβάς γείωση για το sleave (-)του output jack.
οποτε το μπλε δεν το βαζω ετσι?

μου φαινεται απ οσο μπορω να δω στη φωτο, οτι στον επιλογεα εχεις βαλει αναποδα τα καλωδια των bridge και neck......

zithon είπε:
μου φαινεται απ οσο μπορω να δω στη φωτο, οτι στον επιλογεα εχεις βαλει αναποδα τα καλωδια των bridge και neck......
εχεις δικιο. τωρα θα τα αλλαξω. ομως πριν 2 λεπτα εβαλα την κιθαρα στον ενισχυτη και δεν εβγαζε κανενα ηχο. τιποτα. μπορει να φταιει οτι τα εβαλα αναποδα? δεν θα επρεπε απλα να ειναι σε αλλη επιλογη ο καθε μαγνητης?

zithon είπε:
Δεν ξέρω με μπερδεύει η ταινία που έχει εκεί.

Δες και αυτό όμως.

MAGNITES3.jpg

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back