Βοήθεια για humbucker σε tele

C.black

Μόνιμος θαμώνας
Καλησπέρα φίλοι, έχω μια classic vibe tele και

θέλω να αλλάξω τον neck με humbucker!

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον;

Το είδος που παίζω είναι jazz,fusion,blues κτλπ

Οχι heavy πράγματα!

Ναι τον έχω κάνει τον συνδυασμό σε δική μου tele... και λειτουργεί άψογα !

1,2 θέση JAZZ, blues, 3 θέση.. tele twang !!!

σκεψου και αυτην την λυση με mini humbucker

52-hotrol.jpg

δεν εχω παιξει ποτε αλλα εχω διαβασει/ακουσει πολυ καλα λογια για αυτο το συνδιασμο

Ναι επίσης πολύ καλή επιλογή... την έχω παίξει και έπαθα πλάκα...

Μόνο που θα την χαρακτήριζα ως επιλογή πιο rock-blues παρά jazz !

Οποισδηποτε low output humbucker/mini humbucker θα σου κανει μια χαρα δουλεια,προσωπικα σε καποιες τελε που ειχα φτιαξει για φιλους παλια  εβαζα πάντα τον SD JAZZ με εξαιρετικα αποτελεσματα,μετα βγηκε ο SD Antiquity Firebird mini hum & δεν ξανακοιταξα πισω.... ;D

Υπαρχουν βεβαια δεκαδες επιλογες...προσεξη μονο μη βαλεις μαγνητη που να κανει περισσοτερα απο την....κιθαρα... ;D 

Παίζει ρόλο τι καλώδιο θα χει μέσα ο μαγνήτης 2 connector ή 4 ή αν θα ναι single conductor κλτπ;;;

σόρρυ που ρωτάω ανόητες προφανώς ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα!!

Καλημέρα.

Αφού δεν υπάρχει γνώμη από πρώτο χέρι (αν καταλαβαίνω καλά), γιατί ντε και καλά Duncan και γιατί τους συγκεκριμένους;

Επίσης, μιλάμε για neck;

Earendil είπε:
Καλημέρα.

Αφού δεν υπάρχει γνώμη από πρώτο χέρι (αν καταλαβαίνω καλά), γιατί ντε και καλά Duncan και γιατί τους συγκεκριμένους;

Επίσης, μιλάμε για neck;
Ναι για neck είναι...θέλω να ναι κατάλληλοι για

Jazz,fusion,blues και τέτοια φάση.

εσύ τι προτείνεις;

Εγώ έχω έναν little 59 στη στρατ μου στο neck εδώ και χρόνια, μ αρέσει πάρα πολύ, είνια πολύ γλυκός και καλός για blues / rock. Βεβαια δεν έχω δοκιμάσει πολλούς επώνυμους μαγνήτες, και κανέναν άλλον στην εν λόγω στρατ σ αυτή τη θέση, οπότε πάρε και άλλες γνώμες (άσε που θα φτάσει μινιμουμ 10 σελίδες το τόπικ). Ισως να βοηθούσε λίγο αν ανέφερες κανα δυο συγκεκριμένους κιθαρίστες που σ αρεσει ο ήχος τους, αν και προφανως ο μαγνήτης είναι μία μόνο από τις πολλές παραμέτρους.

ΠΡοσωπικά πιστευω ότι μια από τις κρίσιμες ερωτήσεις είναι το αν θες μαγνήτη με πολύ χαρακτήρα (πχ τίγκα μεσαία) ή μαγνήτη σχετικά φλατ ώστε να φτιάχνεις πιο εύκολα ηχο από ενισχυτή κτλ

ΥΓ : Το τοπικ παρακαλάει για... σκορ (ποιον; αυτόν! 1-0 κτλ)  :D :D :D

C.black είπε:
Ναι για neck είναι...θέλω να ναι κατάλληλοι για

Jazz,fusion,blues και τέτοια φάση.

εσύ τι προτείνεις;
Δεν έχω παρτίδες με Tele. Έχουμε αρκετούς σχετικότατους με το θέμα πάντως, οπότε οι προτάσεις θά'ρθουν.

Είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις δουλειές με σκαψίματα ή ψάχνεις κάτι stacked; Αν δεν αποκλείεις το σκάψιμο, σκέψου και το ενδεχόμενο ενός mini humbucker*όπως πρότεινε και ο Sakis_Gallo στο καρμπόν θέμα πριν τα συγχωνεύσουμε. Λίγη υπομονή δε βλάπτει φίλε c.black. ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η τέλε μου έχει χώρο για humbucker οπότε δε θα χρεαστεί σκάψιμο :)

θέλω γενικά ο ήχος μου να μπορεί να κυμανθεί στα είδη που είπα...

δε κυνηγάω κάποιον ήχο συγκεκριμένου κιθαρίστα!!:P

για τον mini humbucker δε είμαι σιγουρος..πιστεύεις θα με καλύψει;;;

Υπάρχει κανείς που να χει παίξει με τους sh-1 και Sh-2 έτσι ώστε

να μπορέσω να βγάλω μια άκρη...

όσο για την υπομονή έχεις δίκιο...δυστυχώς!!

Trending...

Νέα θέματα

Back