Vintage Fender amps info.

Status
Not open for further replies.

Superfunk

R.I.P.
Θρύλος του Noiz
Επειδη λαμβανω παροδικα αρκετα πμ για να "χρονολογησω" καποιους παλιους ενισχυτες Φεντερ ( κυριως silverface ) ,παραθετω το παρακατω λινκ το οποιο εχει λεπτομερεις πληροφοριες

http://www.ampwares.com/

χοντρικα παντως (για αυτους που βαριουνται να ψαχνουν) οι bf & sf χωριζονται στις παρακατω κατηγοριες (με φθινουσα  "επιθυμητικοτητα" ;D )

1.BLACKFACE (1965-1966) (οσοι φορανε λαμπατα rectifiers δηλ.σχεδον ολοι πλην του Twin & Showman αυτα ειναι GZ34).Αυτοι και οι πλεον desirable Fender ενισχυτες με reverb.

2.early SILVERFACE (1967-1969) (κρατανε τα περισσοτερα,αλλα οχι ολα ,χαρακτηριστικα των bf αλλα τα rectifiers γινονται 5U4GB)

ξεχωριζουν ΑΝΕΤΑ απο τους αλλους silverface Fender απο την χαρακτηριστικη "μπορντουρα" γυρω γυρω απο το grill cloth

http://www.ampwares.com/amp.asp?id=60

3.silverface 1970-1972 (κρατανε την solid pine καμπινα των 1 & 2 αλλα τα κυκλωματα αρχιζουν να αλλαζουν αρκετα,τα ΒΑΤΤ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ακομα δηλ.ο twin & o super παραμενουν στα 80 & στα 40 βαττ αντιστοιχα,δεν εχουν ultra linear output sections )

4.silverface 1972-1975 (ξεκινανε τα master volumes χωρις ομως ultra linear output sections,η καμπινα παραμενει solid pine τα βαττ στον twin ανεβαινουν στα 100. )

5.1976-1980 (εμφανιζονται τα ultra linear output sections τα βαττ ανεβαινουν πολυ δηλ.ο Twin παει στα 135 & ο super στα 70,η καμπινα ειναι πλεον απο νοβοπαν)

6.εμφανιζονται καποιοι "blackface" με solid pine καμπινα αλλα με το κυκλωμα των 5.(Rivera design)

γενικα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Fender ενισχυτη και να παρετε απο τις παραπανω περιοδους κατα 99% θα "τρωει για πρωϊνο" τους περισσοτερους καινουργιους ενισχυτες που κυκλοφορουν οποτε παραμενουν εξαιρετικα deal (στην Ελλαδα οπου δυστυχως υπαρχουν μονο οι "μεγαλοι" ενισχυτες των παραπανω περιοδων τους βρισκεις απο 400-700 ευρω) και βεβαια με ενα καλο σερβις,λυχνιες και μεγαφωνα οπου χρειαζεται θα εχετε εναν εκπληκτικο ενισχυτη για ΠΑΝΤΑ (δεν παθαινουν τιποτα)

οσον αφορα τις τιμες τα μικρομεσαια μοντελλα (Deluxe,Vibrolux,Princeton) ειναι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ απο τα μεγαλα (Twin,Super,Pro) με τα μικρα μοντελλα  (Champ κτλ) φθηνοτερα απο ολα.

επισης καλο ειναι να γνωριζουμε οτι καποια μοντελλα δεν διαφερουν ΚΑΘΟΛΟΥ η σχεδον καθολου μεταξυ των διαφορων περιοδων (Champ,Vibrochamp,non master vol. Pro Reverb,Vibrolux) οποτε παραμενουν πιο "πιστα" στην blackface περιοδο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ααα..  επιτελους σηκωθηκε το ampwares και βλεπω και νεο σχεδιασμο. :)

ανεκτιμητο!

Τώρα με τον πόνο μας παίζεις βρε SF; ;D

elavd είπε:
Τώρα με τον πόνο μας παίζεις βρε SF; ;D
ελα μωρε σιγα τον πονο μονο στην Χρυση Ευκαιρια παιζουν καμμια ...πενηνταρια silverface Fenders σε εξευτελιστικες τιμες...  ;D ;D ;D

παρτουτουϊν μπισταει γηρα... ;D ;D

......γενικα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Fender ενισχυτη και να παρετε απο τις παραπανω περιοδους κατα 99% θα "τρωει για πρωϊνο" τους περισσοτερους καινουργιους ενισχυτες που κυκλοφορουν οποτε παραμενουν εξαιρετικα deal.....

Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, αλλά...

καλύτεροι εννοείς από τους καινούριους fender που κυκλοφορούν ? πχ. τα reissues...

αλλιώς γιατί να δώσει κανείς 2500 για να πάρει τον lonestar αφού μπορεί να την ψάξει έτσι.

Σωστοί!

Προσθέστε και τους Marshall στον τίτλο να ξέρει ο κόσμος που θα ψάχνει  ;)

lunar είπε:
......γενικα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Fender ενισχυτη και να παρετε απο τις παραπανω περιοδους κατα 99% θα "τρωει για πρωϊνο" τους περισσοτερους καινουργιους ενισχυτες που κυκλοφορουν οποτε παραμενουν εξαιρετικα deal.....

Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, αλλά...

καλύτεροι εννοείς από τους καινούριους fender που κυκλοφορούν ? πχ. τα reissues...

αλλιώς γιατί να δώσει κανείς 2500 για να πάρει τον lonestar αφού μπορεί να την ψάξει έτσι.
ειπαμε τους περισσοτερους οχι και ολους.

αν θες εναν απλο vintage style ενισχυτη με ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ καναλι (κατι που προσωπικα προτιμω μια και δεν θελω γκαζοκαναλα) & δεν σε πειραζει το βαρος ενας παλιος sf Fender πολυ δυσκολα "χτυπιεται"....

Το συγκεκριμένο site μου έχει λύσει τα χέρια αρκετές φορές διότι εκεί μέσα βρήκα και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα των ενισχυτών μου (οι μοντίφες βλέπετε γίνονται καλύτερα αν ξέρουμε τι να πειράξουμε).

Πάντα είχα την απορία..... ποιός να είναι ο δυνατότερος σε ισχύ κιθαριστικός ενισχυτής?

Οι Agusta ή Augusta (ήταν κλώνος των Fenders) ή τον έφτιαχνε η ίδια η fender (δεκαετία 70) που θα μπορέσω να βρώ κανέναν τέτοιον?

Μόνο ο SF που είναι ειδικός στην Fenderoλογία μπορεί να ξέρει κάτι από αυτά.....

ε,ρε τι μου θυμιζεις τωρα,νομιζω οτι οι Αgusta ή Augusta (δεν θυμαμαι τωρα) ηταν η ντοπια πατεντα ή κλασσικα ιταλικη μαρκα των 70s ,ηταν δεν τραντζιστορ απο οτι θυμαμαι και συνηθως ηταν ενισχυτες μπασου...

στο διαδικτυο δεν βρηκα παντος ΤΙΠΟΤΑ οποτε νομιζω οτι χαθηκαν στη...ληθη της ιστοριας (οπως και τους αξιζε ηταν ψιλοαθλιοι.. ;D ;D)

Ιταλικοί ήταν, αντίγραφα των Twin Reverb σε μέγεθος μπασσοκολώνας.

Αυτός που είχα εγώ έπαιζε φανταστικά και είχε αρκετά γκάζια (100w).

Νόμιζα ότι ήταν αντίγραφο κάποιου Fender αλλά ποτέ δεν μπορεσα να βρώ αντίστοιχο.

Θυμάμαι ότι ήταν Compo με ασημί πλάκα, ακριβώς τα ίδια κουμπιά με Twin Reverb, σε μέγεθος ψυγείου πολύ πιό μεγάλος σε ογκο από τον Super 6 Reverb που έχω, με δυό γομάρια 15" και footswitch σαν του Fender και λυχνίες 4Χ ΕCC83 (12AX7) 2 ECC81 (12AT7) και 4 Χ 6L6. Άνετα αγόραζα ξανά έναν τέτοιον (τον χρησιμοποιούσα σαν ενισχυτή μπάσου αλλά και κιθάρας).

Superfunk είπε:
αν θες εναν απλο vintage style ενισχυτη με ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ καναλι (κατι που προσωπικα προτιμω μια και δεν θελω γκαζοκαναλα) & δεν σε πειραζει το βαρος ενας παλιος sf Fender πολυ δυσκολα "χτυπιεται"....
Aπό την ελάχιστη πείρα που έχω, το blackface καθαρό των Fender το θεωρώ καλύτερο από το silverface...

bloody_sunday είπε:
Aπό την ελάχιστη πείρα που έχω, το blackface καθαρό των Fender το θεωρώ καλύτερο από το silverface...

Φανταζομαι ο sf προτεινει σα καλη λύση τους silver γιατι οι περισσοτεροι blackface έχουν φτάσει σε δυσθεωρητα ύψη απο άποψη τιμής και είναι και πιο δυσευρετοι.

Πάντα είχα την απορία..... ποιός να είναι ο δυνατότερος σε ισχύ κιθαριστικός ενισχυτής?
Αυτος μάλλον?

http://www.ampeg.com/history.html

http://www.ampeg.com/history.html

Ετυχε να ακουσω την ιδια μερα, στον ιδιο μερος,Blackface & Silverface.

Οι διαφορες ειναι τοσο μικρες,και ειναι καλα να προτιματε τους Silverface.

Οπως λεει και ο SF με 500-800 ευρω τους βρισκεις ανετα.

bloody_sunday είπε:
εξαρταται απο τα γουστα του καθενος και απο το ΜΟΝΤΕΛΛΟ του ενισχυτη (σε καποια υπερισχυουν οι bf σε αλλα οι sf) ετσι κι αλλοιως τετοιους ενισχυτες για το καθαρο τους τους παιρνεις μια και δεν βρωμιζουν με τιποτα ;) (αν θες βρωμα πας σε tweed)

ffmakis είπε:
Ετυχε να ακουσω την ιδια μερα, στον ιδιο μερος,Blackface & Silverface.

Οι διαφορες ειναι τοσο μικρες,και ειναι καλα να προτιματε τους Silverface.
Eλπίζω να ήταν ίδια μοντέλα, πχ. Twins και τα δυο...

εξαρταται απο τα γουστα του καθενος και απο το ΜΟΝΤΕΛΛΟ του ενισχυτη (σε καποια υπερισχυουν οι bf σε αλλα οι sf) ετσι κι αλλοιως τετοιους ενισχυτες για το καθαρο τους τους παιρνεις μια και δεν βρωμιζουν με τιποτα ;) (αν θες βρωμα πας σε tweed)
Μα κι εγώ τρελαίνομαι για καθαρά! Και μάλιστα Twin-ένια. Σε αυτούς είναι που μου αρέσουν οι blackface περισσότερο. Επίσης, από βρώμικα μπόλικα οι Fenders που αγκομαχούν, αλλά όχι απαραίτητα Tweed (πχ ο Deluxe Reverb δεν είναι και απλά παρακαλάει να τον δυναμώσεις...)

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back