Τί ἐστὶ ἀνήρ;

Status
Not open for further replies.
Νομίζω ότι το πρότυπο άντρα σήμερα, και εννοώ "τη νεολαια" μιας και αυτούς αφορούν τα πρότυπα, τι βλέπω να κυκλοφορεί,....και τη 'μόδα "....είναι αυτο:
Άλλο η ουσία και άλλο η εικόνα έτσι; Αλλά κάποιες εμφανίσεις είναι πιο αρρενωπες. Πχ από αυτά που έχεις ανεβάσει εδώ, χίλιες φορές Καλλιανιδης με κουστούμι παρά με μπλούζα.

Παίζει όμως ρόλο η εικόνα και ας μην υπάρχει ουσία. Μπαίνει ένας στο καφέ πριν από σένα και παίρνει ένα φρέντο εσπρέσσο σκέτο και ένας άλλος παίρνει φραπέ γλυκό με γάλα. Ε έναν συνειρμό θα τον κάνω ρε να με πάρει. Τι φραπέ γλυκό με γάλα ρε φλωρε 😅

Άλλο η ουσία και άλλο η εικόνα έτσι; Αλλά κάποιες εμφανίσεις είναι πιο αρρενωπες. Πχ από αυτά που έχεις ανεβάσει εδώ, χίλιες φορές Καλλιανιδης με κουστούμι παρά με μπλούζα.

Παίζει όμως ρόλο η εικόνα και ας μην υπάρχει ουσία. Μπαίνει ένας στο καφέ πριν από σένα και παίρνει ένα φρέντο εσπρέσσο σκέτο και ένας άλλος παίρνει φραπέ γλυκό με γάλα. Ε έναν συνειρμό θα τον κάνω ρε να με πάρει. Τι φραπέ γλυκό με γάλα ρε φλωρε 😅
Πότε δεν μετρούσε η ουσία.
Σε τίποτα.
Η εικόνα ήταν πάντα το 80%.
Κάθε εποχή, είχε τα δικά της.....

Παίδες, το "πρότυπο" άνδρα, όσον αφορά τις γυναίκες δεν έχει να κάνει ούτε με ενδυματολογικό στυλ, ούτε με μούσια, ούτε με τατού και παραμένει το ίδιο, τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Είναι κατά βάση το αρχέτυπο του σερ - αλήτη. Με λίγα λόγια ευγενής, με τρόπους, κομψός, με κάποια τουλάχιστον οικονομική επιφάνεια, ο οποίος όμως ενίοτε μπορεί να γίνει και πολύ άγριος (ακόμα και σωματικά βίαιος), ειδικά όταν απειλούνται τα ιερά κεκτημένα του.

Απλά πάρτε τη συντριπτική πλειοψηφία των male heros του Hollywood.

Ρε παίδες, δεν καπνίζω... 😅
Και αν με ρωτάτε για το σύγχρονο πρότυπο άντρα θα σας πήγαινα αλλού

Προβολή συνημμένου 51819
Τα έκοψε τα αναβολικά για να μην πεθάνει κι έμεινε μισός

0xgzaoulnlmf1.jpeg

Σε ποια 10ετια αναφέρεσαι;
Όλες. Αυτό ακριβώς λέω, ότι το βασικό πρότυπο δεν έχει αλλάξει. Ανεξαρτήτως από το ότι στα 50s και 60s φορούσε κοστούμι και το 2025 τζιν ή μόνο βερμούδες ξέρω γω.

Όλες. Αυτό ακριβώς λέω, ότι το βασικό πρότυπο δεν έχει αλλάξει. Ανεξαρτήτως από το ότι στα 50s και 60s φορούσε κοστούμι και το 2025 τζιν ή μόνο βερμούδες ξέρω γω.
Η αλήθεια είναι ότι έχω δει ελάχιστες σύγχρονες ταινίες, αλλά (επειδή δεν ξέρω) , μπορείς να μου αναφέρεις 2-3 , που προωθούν αυτό το "πρότυπο ";

ευγενής, με τρόπους, κομψός, με κάποια τουλάχιστον οικονομική επιφάνεια, ο οποίος όμως ενίοτε μπορεί να γίνει και πολύ άγριος (ακόμα και σωματικά βίαιος), ειδικά όταν απειλούνται τα ιερά κεκτημένα του
O Batman 😁

μπορείς να μου αναφέρεις 2-3 , που προωθούν αυτό το "πρότυπο ";
Κατ' αρχάς δεν υπάρχει καλύτερο διαχρονικό παράδειγμα από τα James Bond. Από το 1962 μέχρι και το 2021 που έπαιξε η τελευταία.

Κατά τ' άλλα τα παραδείγματα είναι άπειρα: John Wick, Top Gun, Jason Bourne, Mission Impossible, Batman etc. Όλα παραλλαγές του ίδιου κατά βάση ανδρικού μύθου.

Η πιο δημοφιλής σύγχρονη παραλλαγή, μια που συζητάμε για ταινίες, είναι το σκέτος αλήτης (χωρίς σερ) ο οποίος όμως έχει και μια πολύ καλά κρυμμένη ευαίσθητη πλευρά.

Κατ' αρχάς δεν υπάρχει καλύτερο διαχρονικό παράδειγμα από τα James Bond. Από το 1962 μέχρι και το 2021 που έπαιξε η τελευταία.

Κατά τ' άλλα τα παραδείγματα είναι άπειρα: John Wick, Top Gun, Jason Bourne, Mission Impossible, Batman etc. Όλα παραλλαγές του ίδιου κατά βάση ανδρικού μύθου.

Η πιο δημοφιλής σύγχρονη παραλλαγή, μια που συζητάμε για ταινίες, είναι το σκέτος αλήτης (χωρίς σερ) ο οποίος όμως έχει και μια πολύ καλά κρυμμένη ευαίσθητη πλευρά.
Νομίζω ο,τι ο επόμενος bond.... θα είναι εντελώς "αλλος".
Ήδη είδαμε έναν bond....να ερωτεύεται....αν έχεις τον Θεό σου 😜

Νομίζω ο,τι ο επόμενος bond.... θα είναι εντελώς "αλλος".
Ναι είναι πιθανό να επηρεαστεί από το πνεύμα της εποχής. Αν στη βάση του όμως δεν έχει τη μαγική συνταγή, θα πατώσει χωρίς καμία αμφιβολία. Άσχετα με το τι εκφράζει δημόσια ο κόσμος, αυτό που πραγματικά τον διασκεδάζει είναι όταν ικανοποιούνται τα βαθύτερα ένστικτά του τα οποία προφανώς και δεν υπακούν σε trends τύπου woke κλπ.

Όταν κλείνει η πόρτα της κρεβατοκάμαρας εν ολίγοις, τα ιδεολογικά πάνε περίπατο.

• Like
Reactions: LK
Αναφορικά με τον Μπόντ, και την άποψη ότι ο Σων Κονερι ήταν ο "καλλιτερος" έχω μια τεράστια ένσταση, αλλά και μια τεράστια συμφωνία.
Αποτυπώνεται δε, στην εξής φώτο από ταινία.
Δεν μου φαίνεται καθόλου "φονικός ", αλλά μου φαίνεται πολύ δημόσιος υπάλληλος ....διότι αν μη τι άλλο, αυτό ήταν κυρίως ο Μπόντ 😜

Attachments

• Screenshot_20250907_123424_Chrome.jpg
    Screenshot_20250907_123424_Chrome.jpg
    139.5 KB · Εμφανίσεις: 0
Νομίζω ότι το θέμα θα μπορούσε να περιοριστεί στο εμφανισιακό/στυλιστικό, γιατί αναφορές σε ιδιότητες χαρακτήρα και οικονομική επιφάνεια, πέραν ότι είναι αντικειμενικά ανακριβείς, είναι και λίγο κρίντζ.

Δηλαδή η ευθύτητα, η ικανότητα δράσης, η προστατευτικότητα κλπ είναι στοιχεία όλων των γοητευτικών ανθρώπων. Όσον αφορά το χρήμα, αυτό πολλές φορές έχει την ικανότητα να γεφυρώνει το εμφανισιακό ή το ηλικιακό χάσμα και από τις δύο πλευρές. Καλοπερασάκηδες υπάρχουν όλων των φύλων, δόξα τω Θεώ.

Νομίζω ότι το θέμα θα μπορούσε να περιοριστεί στο εμφανισιακό/στυλιστικό, γιατί αναφορές σε ιδιότητες χαρακτήρα και οικονομική επιφάνεια, πέραν ότι είναι αντικειμενικά ανακριβείς, είναι και ...
αντικειμενικά ανακριβείς.

Το εμφανισιακό είναι όμως 100% υποκειμενικό ρε γίγαντες

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back