telecaster project

ratman

Νέο μέλος
telecaster project ήθελα εδώ και πολύ καιρό να αρχίσω να φτιάχνω τ δικά μου project. πείρα λιπών την απόφαση να φτιάξω μια τελε για αρχή μιας  και είχα διαβάσει καπου στο φόρουμ  πώς είναι ποιο εύκολες (φαινόταν και ποιο εύκολη). Έκοψα 1 ένα σόμα απο μαόνι !!!3ερο δεν φτιάχνονται οι τελε απο μαόνι αλλά οκ καλή είναι για 1 ;D

Image004.jpg

Image006.jpg

Image008.jpg

Γιατι μια χαρα θα παιζει μεταλ???

κουμπωσε της ενα μπρατσο και 2 διπλους και δωσε μεταλιες...

πλακα πλακα καλα το εκοψες για 1 κομματι...

nikolas32 είπε:
Γιατι μια χαρα θα παιζει μεταλ???

κουμπωσε της ενα μπρατσο και 2 διπλους και δωσε μεταλιες...

πλακα πλακα καλα το εκοψες για 1 κομματι...
αυτό το σκέφτηκα και εγώ να σου πω  την αλήθεια, για τους μαγνήτες θα δω τ θα κάνω !

το σώμα σε αυτές τ φώτο είναι λίγο στραβοκομμένες στα πλάγια λόγο σεγας ευτυχώς προς τ έξω, το έφερα σιγά σιγά  με το ρουτερ ,και ειναι κομπλέ τώρα !!! τώρα είμαι σε περίοδο αφραγκίας και είναι ακόμη έτσι !!

nikolas32 είπε:
Θα το παλεψεις και το μπρατσο?

Αν οχι κοιτα εδω, απλα εχεις 2 βδομαδες αναμονη.

http://northwestguitars.netdirector.co.uk/article/show/14
οοοο πολύ καλό έχει πολύ καλές τιμές !!! βασικά είχα σκοπό να τ φτιάξω τ ταστιέρα αλλά δεν έχω τ εργαλεία ακόμα !!! ίσως πάρω μια έτυμη για 1 project ,

Κάτι άσχετο !! γενικά δεν είμαι  έχω εμπειρία στο σύνολο,  ας πούμε  στο  μπράτσο τι  με βολεύει καλύτερα η ποιος είναι ο ήχος που μου αρέσει μιας και έχω γύρω στο 8μινο που ασχολούμαι με ηλεκτρική πήγα πριν 3-4 χρόνια για 1 χρόνο έκανα ακουστική και μετά τ παράτησα, και τώρα ασχολούμαι αρκετά με την ηλεκτρική μόνος μου και 

με βοηθάει ένας φίλος μου που είναι στο πτυχίω τώρα για να μην μάθω να παίζω λάθος

παιξε με καναδυο κιθαρες με διαφορετικά μπράτσα και δες τι σε βολευει.

Κυριως το radius και το πάχος των ταστων ειναι για μενα αυτα που θα κρινουν αν με βολευει το μανικι η οχι. (αν μιλαμε για μανικια με το ιδιο προφιλ ας πουμε C shaped)

καλη επιτυχια με το project!

τωρα τελευταια ολο ξεπηδουν θεματα "project ταδε" μπραβο παιδια! εγω δεν εχω την υπομονη για τετοια

IraklisZS είπε:
παιξε με καναδυο κιθαρες με διαφορετικά μπράτσα και δες τι σε βολευει.

Κυριως το radius και το πάχος των ταστων ειναι για μενα αυτα που θα κρινουν αν με βολευει το μανικι η οχι. (αν μιλαμε για μανικια με το ιδιο προφιλ ας πουμε C shaped)

καλη επιτυχια με το project!

τωρα τελευταια ολο ξεπηδουν θεματα "project ταδε" μπραβο παιδια! εγω δεν εχω την υπομονη για τετοια
το  radius που με βολεύει πρέπει  να είναι 9,5 ίντσες δεν ξέρω πόσο έχει η κιθάρα μου γιατί την πείρα μεταχειρισμένη και είναι  από αυτές που είχαν τ LIDL  :P  :P ! έχει πέσει στα χέρια μου μια fender stratocaster squier series made in mexico του 1995  και με βολεύει πιο καλά τ μπράτσο της , βασικά από τ λίγα που έχω καταλάβει μου αρέσουν τα παχουλούτσικα μπράτσα !!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εμενα δεν με βολευει 1 μονο radius...

στο μπρατσο θα κοιταξεις το σχημα του πχ u, c, d.

το radius 7,25 9,50

τα ταστα δηλαδη το παχος και το φαρδος που θα εχουνε.

μπες στο site τις warmoth να τα δεις για να τα καταλαβεις και σχημάτισε γνωμη αφου δοκιμασεις.

nikolas32 είπε:
εμενα δεν με βολευει 1 μονο radius...

στο μπρατσο θα κοιταξεις το σχημα του πχ u, c, d.

το radius 7,25 9,50

τα ταστα δηλαδη το παχος και το φαρδος που θα εχουνε.

μπες στο site τις warmoth να τα δεις για να τα καταλαβεις και σχημάτισε γνωμη αφου δοκιμασεις.
Σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες σίγουρα θα ψαχτώ πριν κάνω την κίνηση !! θα μου πάρει πολύ καιρό το project ,ακόμα δεν ξέρω πότε θα τ ολοκληρώσω!! 

μετά από πολύ καιρό ασχολήθηκα πάλι και πιστεύω πως βγαίνει αρκετά καλό !!! ζητώ συγνώμη για τ ποιότητα τον φωτογραφιών  :-[  :'(

Image051.jpg

Image053.jpg

Image058.jpg

Image059.jpg

Image060.jpg

Image064.jpg

Image050_-_Αντίγραφο.jpg

φιλε ratman ωραια δουλεια :) χαιρομαι που αποφασισες τελικα να ασχοληθεις με το "αθλημα" - ειναι μικροβιο  ;D

εχω ομως την εντυπωση οτι εχεις κανει καποιο λαθος ειτε απο την βιασυνη σου να το φτιαξεις/ολοκληρωσεις το προτζεκτ ειτε απο αμαθεια.......

Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα στο μπρατσο εχεις υπολογισει και το παχος της ταστιερας που θα κολληθει επανω ? γιατι στις φωτο μου φενεται οτι προεξεχει ΠΟΛΥ πανω απο τον μαγνητη.....

messalion είπε:
φιλε ratman ωραια δουλεια :) χαιρομαι που αποφασισες τελικα να ασχοληθεις με το "αθλημα" - ειναι μικροβιο  ;D

εχω ομως την εντυπωση οτι εχεις κανει καποιο λαθος ειτε απο την βιασυνη σου να το φτιαξεις/ολοκληρωσεις το προτζεκτ ειτε απο αμαθεια.......

Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα στο μπρατσο εχεις υπολογισει και το παχος της ταστιερας που θα κολληθει επανω ? γιατι στις φωτο μου φενεται οτι προεξεχει ΠΟΛΥ πανω απο τον μαγνητη.....
έλα χρησταρα είναι 1.5 χιλιοστό ποιο πάνω από τ σώμα ! με καθοδηγεί κ ο Αργύρης και τον ευχαριστώ πολύ για τ βοήθεια του, θα βάλω ένα κομμάτι παλισανδρο η έβενο (οταν βρω φράγκα) 5 χιλιοστά και αν μ βγει πολύ ψιλά η θα φάω τ μανίκι λίγο η το σώμα εκεί που βιδώνει τ μπράτσο

messalion είπε:
Μονο 1,5 χιλιοστο ? για παραπανω μου φανηκε στις φωτο αλλα εσυ ξερεις καλυτερα  ;) ;) ;D

Να τον ακους τον Αργυρη ειναι παλιοπαιδο ;D;D;D;D
αυτό κάνω (έχω καλό δάσκαλο). βασικά αυτό παίχτηκε γιατί έχω κάτι τεμπλαιτ που μ τ λένε αναλυτικά κ το μπράτσο είναι απο κελεμπεκι ( ενιαίο )  οπότε αυτοσχεδίασα  :P  8) γούσταρα στην αρχή να τη κάνω άλλα πράγματα με κελεμπεκι από πάνω με περίεργα χρώματα νερού p.r.s φάση αλλά δεν βρήκα εδώ κ τ άφησα έτσι !!!

ratman είπε:
αυτό κάνω (έχω καλό δάσκαλο). βασικά αυτό παίχτηκε γιατί έχω κάτι τεμπλαιτ που μ τ λένε αναλυτικά κ το μπράτσο είναι απο κελεμπεκι ( ενιαίο )  οπότε αυτοσχεδίασα  :P  8) γούσταρα στην αρχή να τη κάνω άλλα πράγματα με κελεμπεκι από πάνω με περίεργα χρώματα νερού p.r.s φάση αλλά δεν βρήκα εδώ κ τ άφησα έτσι !!!
Άσε τα κελεμπέκια προς το παρόν καλά κάνεις και ακολουθείς τη συμβουλή του Ηλία για τέλε ,συμφωνώ και επικροτώ!

Από κει και πέρα τα πράγματα έχουν ως εξής. Το βάθος του νεκ πόκετ σε fender είναι περίπου 16 χιλιοστά. το πάχος του μανικιού ΜΑΖΙ με την ταστιέρα είναι 25 χιλιοστά. Άρα και 9 χιλιοστα να περισσεύουν είσαι οκ. Αφού λες ότι περισσεύει μόνο 1.5 βάλε μια ταστιέρα με πάχος 6 ή 6.5 χιλιοστά πάχος για να έχεις αέρα να πλανίσεις και ράντιους... Με ένα jumbo τάστο θα ρθει η φάση εκεί που πρέπει don't worry! Μου άρεσε πολύ το heel που έκανες συγχαρητήρια!!

Πόσο ζυγίζει το σώμα??

argytar είπε:
Άσε τα κελεμπέκια προς το παρόν καλά κάνεις και ακολουθείς τη συμβουλή του Ηλία για τέλε ,συμφωνώ και επικροτώ!

Από κει και πέρα τα πράγματα έχουν ως εξής. Το βάθος του νεκ πόκετ σε fender είναι περίπου 16 χιλιοστά. το πάχος του μανικιού ΜΑΖΙ με την ταστιέρα είναι 25 χιλιοστά. Άρα και 9 χιλιοστα να περισσεύουν είσαι οκ. Αφού λες ότι περισσεύει μόνο 1.5 βάλε μια ταστιέρα με πάχος 6 ή 6.5 χιλιοστά πάχος για να έχεις αέρα να πλανίσεις και ράντιους... Με ένα jumbo τάστο θα ρθει η φάση εκεί που πρέπει don't worry! Μου άρεσε πολύ το heel που έκανες συγχαρητήρια!!

Πόσο ζυγίζει το σώμα??
μου έχει βγει 3 κιλά μέχρι τώρα τ σώμα μόνο, αλλά έχω ακόμα ροοτς για τον μαγνήτη της γέφυρας και σκάψιμο για τα ηλεκτρικά ! το  heel να σου πω την αλήθεια τ ευχαριστήθηκα !! έχω κάνει κ 1 άλλη λεπτομέρεια που δεν φαίνεται τώρα στην επαφή σώματος μπράτσου π γουστάρω πολύ

ratman είπε:
μου έχει βγει 3 κιλά μέχρι τώρα τ σώμα μόνο, αλλά έχω ακόμα ροοτς για τον μαγνήτη της γέφυρας και σκάψιμο για τα ηλεκτρικά ! το  heel να σου πω την αλήθεια τ ευχαριστήθηκα !! έχω κάνει κ 1 άλλη λεπτομέρεια που δεν φαίνεται τώρα στην επαφή σώματος μπράτσου π γουστάρω πολύ
3 κιλάαααα?????? τι πάχος έχει?? 44 χιλ ή παραπάνω??  Κάνε τα routes για τον δεύτερο μαγνήτη και μη σκάβεις ακόμα για μπροστινό control cavity ίσως κάνεις rear route και θα σου πρότεινα και comfort contours  όπως έχουν οι strat, δες πόσο πάχος έχει το σώμα και το ξανασυζητάμε...

argytar είπε:
3 κιλάαααα?????? τι πάχος έχει?? 44 χιλ ή παραπάνω??  Κάνε τα routes για τον δεύτερο μαγνήτη και μη σκάβεις ακόμα για μπροστινό control cavity ίσως κάνεις rear route και θα σου πρότεινα και comfort contours  όπως έχουν οι strat, δες πόσο πάχος έχει το σώμα και το ξανασυζητάμε...
είναι χοντρούτσικο .... 47 χιλιοστά  :-\ .... για την ακρίβεια 46,75

ΠΡΕΠΕΙ να τριψεις για να το......μικρινεις - δεν ειναι δυνατον να βγαινει 3 κιλα χωρις hardware επανω - θα ειναι ΠΟΛΥ βαρια οταν ολοκληρωθει - χωρις hardware ενα ιδανικο βαρος ειναι γυρω στα 2 κιλα και παρακατω ισως (εκτως και αν μιλαμε γιΑ gibson οπου εκει αλλαζει το θεμα)

messalion είπε:
ΠΡΕΠΕΙ να τριψεις για να το......μικρινεις - δεν ειναι δυνατον να βγαινει 3 κιλα χωρις hardware επανω - θα ειναι ΠΟΛΥ βαρια οταν ολοκληρωθει - χωρις hardware ενα ιδανικο βαρος ειναι γυρω στα 2 κιλα και παρακατω ισως (εκτως και αν μιλαμε γιΑ gibson οπου εκει αλλαζει το θεμα)
ναι το έχω στα υπόψη μ αλλά θέλω να της κάνω και κλίμακα gibson και θα βάλω 2 διπλούς όπως τις gibson .. βασικά θέλω να πλησιάσω στον ήχο μια Les Paul Black Beauty αλλά δεν ξέρω πως θα ακούγετε στο τέλος !! γιαυτό τ θέλω και παχουλουλα  ;)  8) 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back