Τα συν και πλην των partcaster

studio54GR είπε:
Μα... δεν είπαμε ότι τα ξύλα δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο ???

;)  ;)  ;)  ;)  ;)
Προφανώς και δεν παίζουν, όταν πάς σιγά-σιγά στη συνταγή...εσύ έκανες όμως nouvelle cuisine ;D ;D...το παιξες Master Chef ;)

odis13 είπε:
Εγω παντως νομιζω οτι σχεδον οποιονδηποτε συνδυασμο neck - body διαλεξεις, μπορεις να το φερεις πολυ κοντα σε αυτο που θελεις παιζοντας λιγο με την επιλογη μαγνητων/ηλεκτρικων, το υψος τους και το eq του μηχανησματος.

Φυσικα μπορει η συγκεκριμενη κιθαρα στην οποια αναφερεται ο long να ακουγοταν πολυ καλυτερα/πολυ πιο κοντα σε αυτο που ηθελε με το αρχικο neck. Σε αυτη τη περιπτωση δε βλεπω λογο να παιδευεται κανεις να τη "φερει" με το καινουριο, βαζεις πανω το παλιο και τελειωσες.
Αμ δεν τελείωσες, γιατί ενω τα έχεις ήδη σκάσει για το καινούριο, τώρα πρέπει να τα ΞΑΝΑσκάσεις για να βάλεις καινούρια τάστα στο παλιό!!... :( :(    ;D

(Αυτός ήταν κι ο βασικός λόγος που αγοράστηκε το καινούριο, για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία...)

E τοτε την πατησες λιγο (απο οικονομικη αποψη) ;D

Το παλιο να φανταστω ηταν καποιο maple/maple αξιας και ανεβαινε το κοστος λογω refinish?

Όλα τα κομμάτια είναι original Fender Parts (από Deluxe strats), μαζεύτηκαν ένα ένα με βάση και μόνο την ομορφιά τους ..... και μετά μου έβγαλε την ψυχή να την κάνω να μοιάσει σε strat στον ήχο... Με κούρασε πολύ είναι η αλήθεια, τι διπλούς τι μονόδιπλους, τι Vintage, Active... τα πάντα λέμε....από μαγνήτες, μέχρι JB/Jazz έβαλα....

longshadow είπε:
Αμ δεν τελείωσες, γιατί ενω τα έχεις ήδη σκάσει για το καινούριο, τώρα πρέπει να τα ΞΑΝΑσκάσεις για να βάλεις καινούρια τάστα στο παλιό!!... :( :(    ;D

(Αυτός ήταν κι ο βασικός λόγος που αγοράστηκε το καινούριο, για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία...)
Δεν είχες έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης να σου καρφώσει νέα τάστα ???

Αλήθεια, να ρωτήσω κάτι.... Γιατί τα τάστα της G&L μου είναι σκληρότερα και ποιό γυαλιστερά??

Τι είδους είναι???

odis13 είπε:
E τοτε την πατησες λιγο (απο οικονομικη αποψη) ;D

Το παλιο να φανταστω ηταν καποιο maple/maple αξιας και ανεβαινε το κοστος λογω refinish?
Όχι, απλά είπα να φέρω την κιθάρα ακόμα πιο πολύ στα μέτρα μου παιχτικά, πηγαίνοντας σε 10άρι radius, 6105 τάστα και '59 roundback neck contour (0.860" at first fret, 0.960" at 12th fret), χωρίς να μπλέξω πολύ με μαστορέματα...

Το δικό της είναι το κλασσικό 57άρι V contour με vintage frets αλλά με 9,5 radius...

buddy guy αμερικάνα είναι η κιθάρα...ακριβώς σαν κι αυτή

Nα ειναι steel πολυ χλωμο το κοβω. Ισως απλα ειναι λιγο πιο σκληρο/γυαλιστερο κραμα απο αλλα...

longshadow είπε:
Όχι, απλά είπα να φέρω την κιθάρα ακόμα πιο πολύ στα μέτρα μου παιχτικά, πηγαίνοντας σε 10άρι radius, 6105 τάστα και '59 roundback neck contour (0.860" at first fret, 0.960" at 12th fret), χωρίς να μπλέξω πολύ με μαστορέματα...

Το δικό της είναι το κλασσικό 57άρι V contour με vintage frets αλλά με 9,5 radius...(buddy guy αμερικάνα είναι η κιθάρα...)
I see. Νομιζω θυμαμαι την κιθαρα απο κατι clip που ειχες ποσταρει απο τοτε που φορουσε τους Lace.

μην ξεχνατε παιδια και την μεταπωλητικη αξια μιας partcaster που ειναι κατα κανονα πολυ μικρη. σαν αποτελεσμα, μπορεις να βρεις μεταχειρισμενη μιαν εντελως αξιοπρεπη κιθαρα, με καλα ξυλα, πολλες φορες με ψαγμενους μαγνητες, Lock κλειδια κτλ, ακομα και fender λογοτυπο αν κολλας σε εμφανιση   ;)  σε εξευτελιστικη τιμη...

Alter είπε:
μην ξεχνατε παιδια και την μεταπωλητικη αξια μιας partcaster που ειναι κατα κανονα πολυ μικρη. σαν αποτελεσμα, μπορεις να βρεις μεταχειρισμενη μιαν εντελως αξιοπρεπη κιθαρα, με καλα ξυλα, πολλες φορες με ψαγμενους μαγνητες, Lock κλειδια κτλ, ακομα και fender λογοτυπο αν κολλας σε εμφανιση  ;)  σε εξευτελιστικη τιμη...
Μπααα...σπάνιο. Πιο εύκολο να δείς να πουλιέται σε κομμάτια, παρά ολόκληρη. Κανά 2 που έχω δεί σε αγγελίες, αμφιβάλλω εάν τράβηξαν τη προσοχή.

Μαλλον δεν εχεις δει τι αγορασε ο Alter και ΠΟΣΟ το αγορασε ;D ;D ;D

odis13 είπε:
Μαλλον δεν εχεις δει τι αγορασε ο Alter και ΠΟΣΟ το αγορασε ;D ;D ;D
όχι...αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Alter ξέρει να εκτιμήσει :)

Συγγνώμη που γυρνάω λίγες σελίδες πίσω, αλλά τώρα είδα τη μεταφορά του θέματος, γύρισα κι αργά...

Ρε συ Σουπερφανκ, γιατί με πληγώνεις έτσι;... :'(

Χωρίς να βγάλεις φλας, μπαμ!!! απροειδοποίητα πετάς τέτοιες λέξεις;

Ακούς εκεί DANOCASTER  :o!!

Βρες μου μία και θα τα βρούμε μεταξύ μας  ;D...

Ξέρεις, για τύπους με δισκοκοίλη και με όσο πιό παχιό γίνεται  8)...

Ακούς εκεί DANOCASTER  !!Βρες μου μία και θα τα βρούμε μεταξύ μας  ...

Ξέρεις, για τύπους με δισκοκοίλη και με όσο πιό παχιό γίνεται  ...
:) :)

το προβλημα με τον τυπο ειναι γνωστο...φτιαχνει τις stage κιθαρες πολλων   superstar  ωστε να μην περνουν στις περιοδειες τους τις original vintage Fender τους....ετσι εχει ελαχιστο χρονο να φτιαξει κιθαρες για...απλους θνητους..... ;D..μονο στο gearpage βγαζει ο ιδιος για πουλημα τα αριστουργηματα του (σε ΓΕΛΟΙΕΣ τιμες...γυρω στα $1800-$2000) αλλα δεν προλαβαινουν ουτε...5λεπτο να κλεισουν απουλητες....παραλιγο να χτυπησω περυσι μια αλλα ατυχησα.....(και ετσι την εφτιαξα μονος μου...... ;D)

πολλες απο τις partscaster του φορανε και original vintage Fender parts (μαγνητες,pickguards,μπρατσα)

Alter είπε:
Σίγουρα στο  Ebay έχει ευκαιρίες..αλλά δεν βλέπω γιατί οι παραπάνω ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία, όταν δεν έχουν τελειώσει οι πληστηριασμοί και δεν έχει κλειδώσει η τελική τιμή. Επίσης τα μεταφορικά, (προφανώς), παίζουν από πολιτεία σε πολιτεία (άσε που κανένας από τους παραπάνω δεν στέλνει Ελλάδα) και υπάρχει πάντα το ρίσκο (αν δεν κάνεις 2-3 κομμάτια τη κιθάρα), να σε τσιμπήσει το τελωνείο.

Και όταν γράφω αυτό

Μπααα...σπάνιο. Πιο εύκολο να δείς να πουλιέται σε κομμάτια, παρά ολόκληρη. Κανά 2 που έχω δεί σε αγγελίες, αμφιβάλλω εάν τράβηξαν τη προσοχή.
εννοώ στην Ελλάδα, έξω έχουν διαφορετική νοοτροπία...θα ήθελα πολύ πάντως, να βρεθεί ένας και να μου πεί, αγόρασα από τις αγγελίες του Noiz, μια partcaster ;)

Superfunk είπε:
ειπαμε εγω μιλαω για.....κανονικες κιθαρες  ;D (δηλ.50s & 60s style tele & strat),για τα υπολοιπα ...στυλ... ;D bolt on κιθαρων..... δεν γνωριζω και δεν θελω να μαθω..... ;D
right on!

συμφωνω απολυτα.

Αυτη η συνταγη, δυσκολα αποτυχαινει!

marathon είπε:
Και όταν γράφω αυτόεννοώ στην Ελλάδα, έξω έχουν διαφορετική νοοτροπία...θα ήθελα πολύ πάντως, να βρεθεί ένας και να μου πεί, αγόρασα από τις αγγελίες του Noiz, μια partcaster ;)
Εγω πάντως αγόρασα partcaster tele απο τον silot πριν 1μιση χρόνο και την πούλησα στην ίδια τιμή που την πήρα μετά απο 4-5 μήνες.

(σώμα απο μεξικάνα esquire, warmoth neck, bardens...)

Βέβαια ο αγοραστής δεν ήταν άγνωστος , με ήξερε καλά και επίσης "ακούει με τ'αυτιά, όχι τα μάτια!"...(ηχολήπτης είναι ο άνθρωπος...)  ;D

longshadow είπε:
Βέβαια ο αγοραστής δεν ήταν άγνωστος , με ήξερε καλά και επίσης "ακούει με τ'αυτιά, όχι τα μάτια!"...(ηχολήπτης είναι ο άνθρωπος...)  ;D
Mα το ίδιο είσαι και εσύ (δεν εννοώ ηχολήπτης ;D), ακούς με τα αυτιά και μάλιστα πολύ καλά...Για να την αγοράσεις, την άκουσες και σου έκανε...γιατί τη πούλησες πές μου.

marathon είπε:
Mα το ίδιο είσαι και εσύ (δεν εννοώ ηχολήπτης ;D), ακούς με τα αυτιά και μάλιστα πολύ καλά...Για να την αγοράσεις, την άκουσες και σου έκανε...γιατί τη πούλησες πές μου.
Γιατί βρέθηκε μια nocaster στον δρόμο μου και μου έκλεισε το μάτι... :-\

...και ενέδωσα στον πειρασμό!!  ;D ;D

longshadow είπε:
Γιατί βρέθηκε μια nocaster στον δρόμο μου και μου έκλεισε το μάτι... :-\

...και ενέδωσα στον πειρασμό!!  ;D ;D
Και έτσι έρχεσαι στα λόγια μου...ότι (ίσως) θα βρίσκεται μία κιθάρα, που θα μας κάνει να ξεχνάμε το μέχρι τώρα καλό όργανό που έχουμε (διαλέξει με τα δικά μας κριτήρια) και θα μας κάνει να ενδίδουμε στον πειρασμό.

Μπορείς όμως να δώσεις λεφτά για μία κιθάρα που άκουσες και σου άρεσε εκείνη τη στιγμή...αλλά δεν ξέρεις έαν στο διπλανό μαγαζί έχει μία καλύτερη.
Θέλω να πιστεύω ότι για σένα, δεν έπαιζε ρόλο ότι έγραφε Fender επάνω...εάν ναι, θα στεναχωρηθώ ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back