Ειστε ευχαριστημενοι με τις partcaster σας

J's conspiracy

Της παρέας
Επειδη τους τελευταιους μηνες σκεφτομαι την κατασκευη μιας partcaster strat (mark jenny body + musikraft neck μετα την προτροπη του Superfunk) ηθελα να ρωτησω οσους εχουν κανει το βημα αυτο, αν εμειναν ικανοποιημενοι με το αποτελεσμα, αν καποια στιγμη τον μετανοιωσαν κλπ. Επισης επειδη εχω διαβασει οτι πολλοι θεωρουν μια partcaster καλυτερες σε ποιοτητα απο μια american fender για λογους περαν του προφανους οτι εχεις μια κιθαρα ραμμενη στα μετρα σου, ηθελα τις αποψεις οσων εχουν μετρο συγκρισης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
J's conspiracy είπε:
εχεις μια κιθαρα ραμμενη στα μετρα σου
Η MJT μου είναι άψογη. Γενικά ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ, είσαι στην καλύτερη φάση. Δυστυχώς, πολλοί που κάνουν partscaster δεν ξέρουν τι ακριβώς τους κάνει, πειραματίζονται και μετά καταλαβαίνουν το λάθος τους.

Σου παραθέτω το δικό μου thread,με τη δική μου partcaster.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=197561.0

Την παντρεύεσαι την κιθάρα,να ξέρεις.Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,είναι η main κιθάρα μου και αναφορικά με classic rock,hard rock πράγματα θα είναι για πάντα.

Να κοιτάξεις να βρεις πολύ ποιοτικά υλικά και κυρίως να βρεις ποια χαρακτηριστικά σε βολεύουν.

Αυτά από μένα και καλή τύχη,γιατί κι αυτή χρειάζεται. :)

Όπως σωστά σου είπε ο billtrantos, την παντρεύεσαι την κιθάρα.

Εφόσον ξέρεις ακριβώς τι θέλεις, δέχεσαι πως θα σου κοστίσει ακριβότερα από "αντίστοιχη" έτοιμη και η αξία μεταπώλησης της δε θα έχει καμία σχέση με την αξία δημιουργίας της, τότε κάνε το.

Θα έχεις μιά one of a kind, "υπερκιθάρα" όπως εσύ την ορίζεις, τι καλύτερο από αυτό;

Δεν έχω εμπειρία από partscasters. "Τί ήρθες να κάνεις λοιπόν στο thread" θα ρωτήσετε. Παραθέτω ένα παλιό post από τον The Genius Loci. Οι "ψημένοι" θα το βρουν ολίγον...γειωτικό, το καταλαβαίνω, αλλά προτείνω να ληφθεί υπ'όψιν γιατί έρχεται από αρμόδια χείλη (έστω, δάχτυλα  ;D):

Μερικές ίσως αιρετικές, αλλά σίγουρα όχι αφοριστικές σκέψεις:
1) Όπως έχω ξαναπεί, υπάρχουν αρκετοί στο φόρουμ που πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορούν να φτιάξουν από "κομμάτια" μια καλύτερη κιθάρα απ'ότι οι κ.κ. Tom Anderson, John Suhr, Jim Tyler.

Well, guess again...  ::)

Ο βασικός λόγος που δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ούτε σε 800 χρόνια, παρά μόνο ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑΣ, είναι απλός: πέραν του ότι οι παραπάνω κύριοι έχουν ξεχάσει περισσότερα για την κατασκευή κιθάρας απ'όσα όλοι εμείς θα μάθουμε σε μια ζωή  ;D, διαθέτουν και μια (μικρή ή μεγάλη) γραμμή παραγωγής.

Αυτό σημαίνει ότι, ο Tyler, για παράδειγμα, μπορεί να πάρει ένα σώμα και ένα μπράτσο, να τα ταιριάξει και αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν του αρέσει το αποτέλεσμα, να προχωρήσει σε έναν δεύτερο, τρίτο, τέταρτο συνδιασμό.

Το αυτό για γέφυρες, μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλπ κλπ. Κάτι τέτοιο είναι πολυτέλεια για τον DIY συναρμολογητή. Ή θα τον οδηγήσει σε μια αέναη σειρά μετατροπων και "βελτιώσεων", με την κιθάρα να είναι μονίμως σε κατάσταση "συνεργείου".  ;)

2) Για να φτάσεις να αποφασίσεις ότι "θέλω μια κιθάρα έτσι κι έτσι", κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να έχεις παίξει με μερικές δεκάδες διαφορετικές και να είχες κατά καιρούς στην κατοχή σου (για ΑΡΚΕΤΟ καιρό) τουλάχιστον 10.

Καταλαβαίνω την κάψα του 18χρονου (και όχι μόνο...  ;D) πιτσιρικά να αποκτήσει το δικό του... signature μοντέλο, αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν ζητάει από τον μπαμπά του να του αγοράσει και μια signature Ferrari, μόλις πήρε το δίπλωμα.  :) :)

3) Γενικότερα ΔΕΝ συνιστώ την κατασκευή partcaster, αν κάποιος δεν ξέρει, επί της ουσίας, τι θέλει και, σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα τη δουλειά να την αναλάβει καλός τεχνικός. Τα επιπλέον 200-250 ευρώ (το μέγιστο) μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα αποκτήσει κάποιος κιθάρα και όχι μια συλλογή από εξαρτήματα.

4) Σήμερα, με την πληθώρα των ποιοτικών κιθαρών σε κάθε κατηγορία τιμής, η πιο έξυπνη λύση είναι πιστεύω η αγορά κάποιας που να είναι στο 70%+ των προδιαγραφών μας, και η μετέπειτα "βελτίωσή" της στα σημεία.

ο λογος που σκεφτομαι μια partcaster ειναι γιατι θελω μια strato με vintage 62 specs με μαυρο χρωμα και nitro .Αν αυτη η κιθαρα υπηρχε στο εμποριο και στοιχιζε κατω απο 1000 ρικο(οσο δηλαδη κι η partcaster )θα την αγοραζα

Αγόρασα μια μεταχειρισμένη partcaster και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.

Αυτό το αναφέρω, γιατί δε συμφωνώ με την άποψη ότι μια τέτοια κιθάρα την "παντρεύεσαι"

(γιατί, αν είναι έτσι, εγώ, τώρα, παίζω με τη "νύφη" κάποιου άλλου, τώρα :P :P :P ;D ;D ;D ).

Γενικότερα, πιστεύω, ότι ο παίχτης προσαρμόζεται στα όποια specs και όχι το αντίθετο.

+1 για το ποστ του TGL, btw.  ;)

mustafank είπε:
Γενικότερα, πιστεύω, ότι ο παίχτης προσαρμόζεται στα όποια specs και όχι το αντίθετο.
συμφωνω και γενικα θελω να μπορω να βγαζω τον ηχο μου με οτι κι αν εχω στα χερια μου .ελα ομως που εμενα αυτη η γκομενα με φτιαχνει

Είναι κάποια specs όμως που είναι αδιαπραγμάτευτα (για εμένα τουλάχιστον).

π.χ. δεν μπορώ με τίποτα, όσο και αν έχω προσπαθήσει (και με κιθάρες πολύ μεγάλης χρηματικής αξίας) να συνηθίσω τα vintage frets. Δεν μπορώ ρε παιδί μου να παίξω κιθάρα, πως το λένε  :)

To the point : υπάρχουν κάποια specs που όντως συνηθίζονται και υπάρχουν άλλα που δεν.

Και για εμένα, όλα έχουν να κάνουν με το μπράτσο (radius, πάχος, τάστα) που είναι το Α και το Ω στο playability και την αίσθηση του οργάνου.

Όλα τα άλλα (μαγνήτες, σώματα, τρέμολα κτλ) τα φέρνεις. Το μπράτσο είναι όλη η ιστορία, και μακάριοι αυτοί που ξέρουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το τι θέλουν από ένα neck.

mustafank είπε:
Όχι πάντα και όχι 100%.

Αλλά γιατί, τότε, να φτιάξεις καστομιά, αν είναι να μπαίνεις στο λούκι της προσαρμογής; Πάρε ό,τι βρεις μπροστά σου και προσαρμόσου.

RayDTutto είπε:
Όχι πάντα και όχι 100%.
Σίγουρα όχι πάντα, αλλά νομίζω ότι οι δυνατότητες προσαρμογής μας είναι λίγο μεγαλύτερες, από ό,τι νομίζουμε.

(όταν, πχ, έπαιξα για λίγο, με μια από τις κιθάρες του ez, είπα στον εαυτό μου "εδώ είμαστε".

Ωστόσο, δεν προχώρησα, τελικά, στην αγορά τέτοιου τύπου μανικού -fat U shape- και μια χαρά συνεχίζω να παίζω με τη δικιά μου tele, που έχει, σαφώς, λεπτότερο μπράτσο).

Πέρα από την ικανοποίηση που σου προσφέρει μια partcaster λόγω γούστων εμφάνισης, μοναδικότητας και specs που απαιτεί ο καθένας, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι όσο ωραία και να είναι μια partcaster όσο ιδανικά specs και να έχει άμα δεν δώσεις βάση στο σωστό σετάρισμα τότε θα απογοητευτείς.

Μην τσιγκουνευτείς να την πας να σου κάνουν το καλύτερο δυνατό "δέσιμο" και σετάρισμα.      

Το αναφέρω ως παθών.

chris gti είπε:
για εμένα, όλα έχουν να κάνουν με το μπράτσο (radius, πάχος, τάστα) που είναι το Α και το Ω στο playability και την αίσθηση του οργάνου.

Όλα τα άλλα (μαγνήτες, σώματα, τρέμολα κτλ) τα φέρνεις. Το μπράτσο είναι όλη η ιστορία, και μακάριοι αυτοί που ξέρουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το τι θέλουν από ένα neck.
Συμφωνώτατα!!

Εγώ π.χ είμαι ερωτευμένος με το wizard της Ibanez :)

Σε κάποια θέματα απο αυτά που προανεφεραν τα παιδια, επιβεβαιωνόμαστε εμείς που αρχίσαμε με part caster και καταλήξαμε στο DIY.... :P

sofison είπε:
Μην τσιγκουνευτείς να την πας να σου κάνουν το καλύτερο δυνατό "δέσιμο" και σετάρισμα.      

Το αναφέρω ως παθών.
τι εννοεις σωστο δεσιμο?φανταζομαι αναφερεσαι στα κλειδια ,τη γεφυρα και το σωμα (το οποιο ειναι bolt on ).Τα κλειδια οπως κι η γεφυρα ερχονται απο την mjt  ,αν επιθυμεις ,πανω στη κιθαρα ετοιμα.

HellFire είπε:
Σε κάποια θέματα απο αυτά που προανεφεραν τα παιδια, επιβεβαιωνόμαστε εμείς που αρχίσαμε με part caster και καταλήξαμε στο DIY.... :P
τι εννοεις?

J's conspiracy είπε:
τι εννοεις σωστο δεσιμο?
Τα εχω πει πολλες φορες αλλα ας τα ξαναπω....

Αυτο που καποιος ΠΛΗΡΩΝΕΙ σε καποιες BOUTIQUE κιθαρες ειναι περισσοτερο απο ολα το ΑΨΟΓΟ σετ απ το οποιο περιλαμβανει fret leveling & fret crowning & τελεια κομμενο nut (οχι τα μπρατσα που θα παρετε απο Warmoth,ΜJT δεν εχουν τελειο fret leveling & fret crowning οπως μια Suhr αλλα με 70 ευρω μπορει να σας το κανει οποιοσδηποτε τεχνικος της προκοπης στην Ελλαδα,το ιδιο και με το nut που παλι με ενα 40αρι ειστε κομπλε. ).

Αν καποιος δεν εχει ξαναδεσει κιθαρα (τρυπιμα μπρατσου κτλ) καλο ειναι να δωσει αλλο ενα 100αρικο και να το κανει ενας τεχνικος.

Απο εκει και περα ισχυουν ολα τα παραπανω,αν ΞΕΡΕΙΣ τι ακριβως θελεις η partscaster ειναι μια καλη ιδεα απο τη στιγμη που η Fender δεν προσφερει αυτο που θελεις ,εμενα ας πουμε μου αρεσουν τα full U 1" superfat μπρατσα με jumbo frets & 9αρι radius & ROSEWOOD roundlam ταστιερα....για να βρω τετοια Fender Telecaster την τελευταια φορα που κοιταξα χρειαζομαι 7.000 ευρω !!!! (μονο CS Masterbuit tele τα εχει)  

Οποτε τη φτιαχνω μονος μου και καθαρισα...βεβαια ξερω και τι hardware προτιμω και τι μαγνητες και τι ΒΑΡΟΣ θελω να εχει και ολα αυτα....

J's conspiracy είπε:
τι εννοεις σωστο δεσιμο?φανταζομαι αναφερεσαι στα κλειδια ,τη γεφυρα και το σωμα (το οποιο ειναι bolt on ).Τα κλειδια οπως κι η γεφυρα ερχονται απο την mjt  ,αν επιθυμεις ,πανω στη κιθαρα ετοιμα.
Αυτά και άλλα. Τάστα, ύψος μαγνητών, action, κολλήσεις καλωδίων, σωστή κοπή nut και και και και και πολλά ακόμα.

Με πρόλαβε ο από πάνω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back