Καλά μην ορκίζεσαι...Superfunk είπε:οχι τα μπρατσα που θα παρετε απο Warmoth,ΜJT δεν εχουν τελειο fret leveling & fret crowning οπως μια Suhr αλλα με 70 ευρω μπορει να σας το κανει οποιοσδηποτε τεχνικος της προκοπης στην Ελλαδα
Καλά μην ορκίζεσαι...Superfunk είπε:οχι τα μπρατσα που θα παρετε απο Warmoth,ΜJT δεν εχουν τελειο fret leveling & fret crowning οπως μια Suhr αλλα με 70 ευρω μπορει να σας το κανει οποιοσδηποτε τεχνικος της προκοπης στην Ελλαδα
ok. νομιζα οτι μπρατσο και σωμα ερχονται τρυπημενα κι οτι ο τεχνικος θα χρειαζοταν μονο για να κοψει το nut και να φτιαξει τα ταστα (τα οποια δεν εχουν να κανουν με το δεσιμο) αφου το σεταρισμα το κανω μονος μου πλεονSuperfunk είπε:Τα εχω πει πολλες φορες αλλα ας τα ξαναπω....
Αυτο που καποιος ΠΛΗΡΩΝΕΙ σε καποιες BOUTIQUE κιθαρες ειναι περισσοτερο απο ολα το ΑΨΟΓΟ σετ απ το οποιο περιλαμβανει fret leveling & fret crowning & τελεια κομμενο nut (οχι τα μπρατσα που θα παρετε απο Warmoth,ΜJT δεν εχουν τελειο fret leveling & fret crowning οπως μια Suhr αλλα με 70 ευρω μπορει να σας το κανει οποιοσδηποτε τεχνικος της προκοπης στην Ελλαδα,το ιδιο και με το nut που παλι με ενα 40αρι ειστε κομπλε. ).
Αν καποιος δεν εχει ξαναδεσει κιθαρα (τρυπιμα μπρατσου κτλ) καλο ειναι να δωσει αλλο ενα 100αρικο και να το κανει ενας τεχνικος.
τοτε ηταν σωστη η αρχικη μου απορια σχετικα με το δεσιμο .Superfunk είπε:Απο MJT τρυπημενα ερχονται.
Αυτο που εννοώ ειναι οτι:J's conspiracy είπε:τι εννοεις?
ΑκριβώςHellFire είπε:Αυτο που εννοώ ειναι οτι:
Εαν παρεις ενα σώμα ενα μπράτσο και ενα σετ μαγνητες κλειδιά κλπ. τα δέσεις και δεν μπορεις επ´ακριβώς να τα φερεις εκεί που πρέπει, αρχίζεις να αναλώνεσαι σε σκέψεις του στυλ, έκανα καλα η πέταξα τα λεφτά μου.
Φτάνεις μετά σε ενα σημείο που το σετ απ θα γίνει , η έστω νωμιζεις οτι έγινε τέλειο και αρχίζουν να σε ενοχλούν αλλα πράγματα, ( τα είπαν οι φίλοι μας πιο πανω), μέγεθος ταστου, fret leveling,σκέψεις οπως,θα ήθελα την κιθάρα πιο πρίμα, καλα θα ήταν να μπορούσα να αλλάξω το προφίλ του μπρατσου.... και φτάνεις στο σημείο να έχεις φτάσει το χιλιάρικο για parts και εργασίες απο μάστορες και η κιθάρα να σου σπάει τα......νεύρα.
Μην νομίζεις ότι επειδή είναι 4 τρύπες βάζεις 4 βίδες και έγινε. Πολλά μπορεί να παίξουν, δεν είναι τραπέζι από τα ΙΚΕΑ. Καμιά φορά και η παραμικρή απόκλιση μπορεί να σου δημιουργήσει θέματα.τοτε ηταν σωστη η αρχικη μου απορια σχετικα με το δεσιμο .
Πολύ παράξενο! Ιδίως αν λές οτι ήταν warmoth. Τα πήρες κατευθείαν απ' αυτούς ή απο κανα ebay ή δευτεροτρίτο χέρι?sofison είπε:Π.χ είχα παραγγείλει σώμα και λαιμό από Warmoth. Τελικά ποτέ δεν τα έδεσα με τις βίδες που ήρθαν μαζί. Αναγκάστηκα να βουλώσω τις 2 τρύπες στο σώμα και να ανοίξω άλλες. Μιλάμε για απόκλιση 1 χιλιοστού.
Άσε που ο λαιμός ήθελε δουλειά στα τάστα (ούτε fret beveling δεν είχε)
λολ το 'παρτσοκάστερ' είναι όμως χειρότερο! ;Dalderbody είπε:Και επί του θέματος, δεν μετάνιωσα ποτέ και καθόλου για όσες κιθάρες έφτιαξα.
Και αν είχα λεφτά, σίγουρα θα έκανα κι άλλες (αυτά τα ρημάδια περιμένω για να πάρουν μπρός "μεγαλεπήβολα" projects...).
Τις έκανα συνειδητά, με specs που με βολεύουν, και μέρη που εκ προοιμίου ήξερα οτι θα "κατσουν". Σίγουρα χρειάστηκαν fine tuning καθώς και κάποια βοήθεια απο επαγγελματίες, αλλά κι αυτό είναι μέρος του όλου πακέτου fun.
Συνιστώ παρόμοιες κατασκευές σε συνειδητοποιημένους, ή ...ματσωμένους που θέλουν να ψαχτούν.
btw, ο όρος "partscasters" με εκνευρίζει αφάνταστα και μου θυμίζει εφηβική βλακεία τύπου Harmony Central.
αυτά![]()
+φωνώ, αλλά το... Gretch-o-Tele είναι άλλο πράμα!argytar είπε:λολ το 'παρτσοκάστερ' είναι όμως χειρότερο! ;D
Ω ναι.alderbody είπε:Πολύ παράξενο! Ιδίως αν λές οτι ήταν warmoth. Τα πήρες κατευθείαν απ' αυτούς ή απο κανα ebay ή δευτεροτρίτο χέρι?
Τα parts τους είναι φτιαγμένα απο CNCs και συναρμολογούνται με κλειστά μάτια εδώ και δεκαετίες.
Τόσο χάλια σου έκατσε?
Έλα ντε! Πώς αλλάζεις τον τίτλο? Ξέχασα ένα s και κάθε φορά που το βλέπω με εκνευρίζει!alderbody είπε:+φωνώ, αλλά το... Gretch-o-Tele είναι άλλο πράμα!![]()
Με εντολή Λαγόντζου και υποστήριξη Νάσου θα γίνει και αυτό!!αργυρη τωρα ομως που εχεις τα εργαλεια ΜΠΟΡΕΙΣ να φτιαξεις μια 335 ....!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D