Squier classic vibe 50s tele ή Baja classic player?

gmw

Μόνιμος θαμώνας
Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια σας. η εμπειρία μου σε κιθάρα είναι αποκλειστικά σε Gibson epiphone μόνο. σκέφτομαι να αγοράσω μια telecaster και βρίσκομαι ανάμεσα σε squier classic vibe 50s tele H' Baja classic player made in Mexico. please help .....

(superfunk είσαι εδώ ;;;;)

Καλησπερα φιλε,

πολυσυζητημενο το θεμα, κανε ενα search :P , απ'τη μικρη εμπειρια π εχω θα σ ελεγα τη baja ;), ειναι οργανο διαφορετικης κλασσης βρε παιδι μ, θα την χτυπησω κ γω μαλλον οταν βρω λεφτα, στ www.dv247.com τη blonde την εχει 470...Τεσπα, παντως πριν αγορασεις, πηγαινε σε ενα μαγαζι κ παιξε μερικες tele,γτ αν παιζεις lp, υπαρχει κ περιπτωση να μη σ αρεσει το μπρατσο,ο ηχος, το ενα, το αλλο...Οποτε πριν αγορασεις δοκιμασε(παντα)...Αυτα, αφηνω τους πιο εμπειρους να συμπληρωσουν αν εχουν κατι...

8)

P.S:Πολυ κ@υλ@ αυτη η baja βρε παιδι μ, τη θελω κ στα δυο χρωματα που βγαινει :-[.....αχ καταραμενα λεφτα...να δω που θα τα βρω :P:P:P

mixlad41 είπε:
Καλησπερα φιλε,

πολυσυζητημενο το θεμα, κανε ενα search :P , απ'τη μικρη εμπειρια π εχω θα σ ελεγα τη baja ;), ειναι οργανο διαφορετικης κλασσης βρε παιδι μ, θα την χτυπησω κ γω μαλλον οταν βρω λεφτα, στ www.dv247.com τη blonde την εχει 470...Τεσπα, παντως πριν αγορασεις, πηγαινε σε ενα μαγαζι κ παιξε μερικες tele,γτ αν παιζεις lp, υπαρχει κ περιπτωση να μη σ αρεσει το μπρατσο,ο ηχος, το ενα, το αλλο...Οποτε πριν αγορασεις δοκιμασε(παντα)...Αυτα, αφηνω τους πιο εμπειρους να συμπληρωσουν αν εχουν κατι...

8)

P.S:Πολυ κ@υλ@ αυτη η baja βρε παιδι μ, τη θελω κ στα δυο χρωματα που βγαινει :-[.....αχ καταραμενα λεφτα...να δω που θα τα βρω :P:P:P

Δεν βρισκω καποιο 8εμα με συγκριση των δυο συγκεκριμενων κιθαρων ...

Ναι, υπαρχουν ομως θεματα που αναλυουν την καθεμια....Τη γνωμη μ παντως στην ειπα....Αμα δν εχεις θεμα μ λεφτα, παρε τη baja...Πριν ομως δοκιμασε τη, μπορει να μη σ αρεσουν καν οι tele...

Ακριβως υπαρχουν ομως θεματα που αναλυουν την καθεμια και εχουν "παρει" τοσο καλες κριτικες στο φορουμ αυτο θα ηθελα την γνςμη καποιου που να εχει δοκιμασει και τις ΔΥΟ. Ευχαριστω πολυ παντως για την βοη8εια και το ενδιαφερον.  :)

A, σορρυ τοτες:P Επιμενω παντως, πηγαινε κ δοκιμασε κ τις δυο πριν παρεις...Ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις, γτ οπως ειπες κ οι δυο εχουν καλες κριτικες, το θεμα ειναι εσενα τι θα σ αρεσει πιο πολυ, οποτε....try my friend, try! Καλο καψιμο κ μολις παρεις, τα κλασσικα, review με photos k clips :P

Jazzjoker είπε:
Νομίζω αν διάβασες αυτό το thread: http://www.noiz.gr/index.php?topic=152934.0 και άκουσες και τα clips, δε θα σου μείνει για πολύ το δίλημμα....

το διαβασα το thread φιλε μου αλλα αν διαβασες παραπανω αναφερω οτι εχω μονο εμπειρια σε gibson k epiphone κιθαρες, οπως καταλαβαινεις θα ηθελα καποιος Telecaster owner (πχ superfunk) να μου πει σε πια απο τις δυο θα εχω πιο ομαλη μεταβαση ( η μια εχει soft C shape neck και η αλλη soft V shape ) και εντελει αν αξιζει τα παραπανω χρηματα απο την classic vibe squier strat ( γιατι και αυτη σε αλλα threads εδω μεσα εχει χαρακτηριστει  σαν "μια απο τισ καλυτερες ΤΕΛΕΚΑΣΤΕΡ ανεξαρτητου τιμης)  ;) ;) ;)

baja telecaster

εγώ την πήρα στα τυφλά.Απίστευτο όργανο, αν μου την κλέψουν θα την ξαναγοράσω!

Μην το σκέφτεσαι αν έχεις τα χρήματα kate me.

Θα φροντίσω να ανεβάσω ακουστικό κλιπ αλλά να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν σου αρέσουν οι τελε, ένα τέτοιο όργανο θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη!!

α, επίσης νομιζω ότι κάποιος συνφορουμιτης την πουλά μεταχειρισμένη στις αγγελίες!

φιλικα,

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. υπάρχει κανένας που έχει παίξει με τις δυο ;; να μου πει τις διάφορες σε μαγνητες μπρατσο κ playability ??

ndnikola είπε:
αν έχεις τα χρήματα kate me.
Χμμμ..; Αυτους...;

(sorry για το offtopic, αλλά δεν άντεξα...  ;D )

Στο θέμα μας, σίγουρα Baja Tele... εξαιρετική ποιότητα για τα λεφτά της, και μερικές καινοτομίες που όμως δεν ξενίζουν (ούτε χαλάνε τον ήχο της).

Άσε που o συνδυασμός ξανθού (οργάνου) και μαύρου (pickguard) της Baja με τρελαίνει!

Θα παρω κ γω, να γινουμε πιο πολλοι, κ μετα να μαζυομαστε να κανουμε baja parties :P:P:P

gmw είπε:
ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. υπάρχει κανένας που έχει παίξει με τις δυο ;; να μου πει τις διάφορες σε μαγνητες μπρατσο κ playability ??
Το Playability δεν εχει σχεση με το μοντελλο της κιθαρας αλλα με το σωστο set up ,που ετσι κι αλλοιως θα μαθεις καποια στιγμη να κανεις αν μεινεις εδω μεσα... ;D

Τα μπρατσα ειναι κοντα σε αισθηση και feel,ειναι αρκετα "ψωμωμενα" (οχι ομως πολυ παχια) και τα δυο, προσωπικα προτιμω της Baja.

Και οι 2 αυτες Tele ειναι απλα απιστευτες για τα λεφτα τους.

Superfunk είπε:
Τα μπρατσα ειναι κοντα σε αισθηση και feel,ειναι αρκετα "ψωμωμενα" (οχι ομως πολυ παχια) και τα δυο, προσωπικα προτιμω της Baja.
Αυτό ακριβώς φοβόμουν !!!!!

Τόσα χρόνια παίζω μόνο lespaul-είδες κατασκευάσματα και η «μετάβαση θα ήθελα να είναι ομαλή. !!

βρε superfunk πιο μπρατσο θα μου είναι πιο φιλικό ;; μιλάω για πάχος και βερνικι.

Απο των Les Paul πιο αδυνατα ειναι παντως.Ετσι κι αλλοιως ολα αυτα τα middle of the road μπρατσα συνηθιζονται ευκολα δεν ειναι και τιποτα το τρομερο.

Και οι δυο... βερνικωμενες ειναι οπως και οι LP οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Ετσι κι αλλοιως οι σημαντικες διαφορες των μπρατσων  απο tele σε lp δεν ειναι το παχος και το βερνικι αλλα η μακρυτερη σκαλα (το radius ετσι κι αλλοιως στα δυο αυτα μοντελα ειναι flat)

thanks superfunk είσαι απόλυτα κατατοπιστικος. μια τελευταία ερώτηση, ποια από τις δυο θα διαλεγες ΕΣΥ ;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back