παραμορώσεις?? ???Jester είπε:Παιδιά κάποιος που να ασχολείται με παραμορώσεις Σουιδικών συγκροτημάτων πχ In Flames, The haunted Tranquillity kai ta sxetika?
harisz είπε:παραμορώσεις?? ???Παιδιά κάποιος που να ασχολείται με παραμορώσεις Σουιδικών συγκροτημάτων πχ In Flames, The haunted Tranquillity kai ta sxetika?
Βασικά η απορία του harisz ήταν η λέξη παραμορώσεις στην οποία έλειπε το "φ"Βασικά ναι αμα γνωρίζει κάποιος δλδ έχει καταφέρει να φτάσει τα εφφέ που βάζουν γιατί πχ ενα απλό metal-zone δεν είναι ερκετό. Βασικά (αν και δεν γνωρίζω αν εχει γίνει πάλι θέμα στο forum) απλά θα ήθελα να πίασω ενα καθαρό ογκόδες ήχο χωρίς yπερβολικό gain. Αν θα μπορούσε κάποιος που να ασχολείται να μ προτίνει κάποια πεταλιέρα η κάποιο συνδιασμό πεταλίων η κατι σχετικό. Ευχαριστώ.
Γι' αυτόν τον ήχο (μάλλον καλύτερο για τις βαριές ογκώδεις κιθάρες) έχουν ξεκινήσει 2 ολόκληρες συζητήσεις. Η μια λέγεται: μαμά θέλω πολύ βαρύ distortion και η άλλη: μαθήματα ηχοληψίας νούμερο κάτι (δεν θυμάμαι). Κάποια στιγμή οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις κουβέντες, ίσως θα έπρεπε να συνεννοηθούν, είτε να τις ενώσουν σε μια, είτε να γράψουν 1 μικρό αρθράκι πάνω σε αυτά.Βασικά (αν και δεν γνωρίζω αν εχει γίνει πάλι θέμα στο forum) απλά θα ήθελα να πίασω ενα καθαρό ογκόδες ήχο χωρίς yπερβολικό gain. Αν θα μπορούσε κάποιος που να ασχολείται να μ προτίνει κάποια πεταλιέρα η κάποιο συνδιασμό πεταλίων η κατι σχετικό. Ευχαριστώ.
+137.boukas είπε:Ναι αλλά αυτά που λες delta είναι πολύ γενικόλογα. Εφαρμόζονται από το μπλουζ ως το ντεθ, χώρια που οι περισσότεροι από τους σουηδούς αυτούς στην αρχή όταν πρωτοέβγαλαν τον ήχο τους, οι κιθάρες τους θα χαρακτηρίζονταν από πολλούς "ελιτιστές" ως χάρβαλα και κουπιά!
Προειδοποιησα γι'αυτο εδωboukas είπε:Ναι αλλά αυτά που λες delta είναι πολύ γενικόλογα.
Η απαντηση ειναι απλη και δεν χρειαζεται πολυ συζητηση.
Η πραγματοποιηση της απαντησης δεν ειναι ευκολη.
Δεν ξερω με τι παιζαν οι "σουηνδοι", αλλα ποιος μου εγγυαται οτι τα "κουπια" αυτα δεν ειχαν τις προδιαγραφες που αναφερω? (καλα ξυλα, καλη συναρμολογηση και καλα ηλεκτρικα)οι κιθάρες τους θα χαρακτηρίζονταν από πολλούς "ελιτιστές" ως χάρβαλα και κουπιά!
Αν απευθυνεσαι σε μενα, με αναγκαζεις να ψυχαναλυθω μονος μουbloody_sunday είπε:Βρε συνονόματε, εγώ γνωρίζω ότι είσαι επαγγελματίας και έχεις βαθιά γνώση όλων των σχετικών του παιξίματος και του εξοπλισμού, αλλά νομίζω ότι εδώ είμαστε για να δώσουμε μερικές χειροπιαστές οδηγίες κι όχι... χρησμούς.![]()
Γενικά αυτά που έγραψες ήταν σωστά. Γενικόλογα αλλά σωστά.delta66 είπε:Λοιπον ξεκινησα να ασχοληθω με το θεμα για να αποφυγουμε παλι να επικεντρωσουμε την προσοχη μας στις
απαντησεις του στυλ "παρε αυτο το πεταλακι" και "αυτο το πολυεφφε" κλπ.
Τι σημασια εχει αυτο? απο τη στιγμη που ρωταει πρεπει να μαθει τη μαυρη αληθεια και να μην ονειρευεται οτι με 100Ε θα λυσει το Γορδιο Δεσμο (βρε πως την εχω δει σημερα?!!!)forensick είπε:-O άλλος που έχουμε απεναντί μας, δεν ξέρουμε αν μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα
Ηρθες στα λογια μου. Αν δεν μαθει να χειριζεται τον εξοπλισμο του πως θελει να "φτιαξει ηχο". Απο τα "πρισετ"? ;D-ο άλλος που εχουμε απεναντι μας, δεν ξέρουμε αν είναι διατεθημένος να αποκτήσει γνώσεις ηχοληψιας. Γιατι για να μπορέσει να βγάλει τον ήχο που θέλει και θα πρέπει να ξέρει πως να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό.
Ακομα και ετσι να'ναι, δηλαδη να θελει να ηχογραφησει στο δωματιο και οχι σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο.(αλλά και να φτιάξει το δωμάτιο σε περίπτωση που μιλάμε για κάποιον που θέλει να ηχογραφει στο δωματιο του)
-ο αλλος που έχουμε απεναντι μας, δεν ξέρουμε αν μπορεί να παίξει σε εντάσεις λάμπας.
Αρα δεν εχεις παρει τα καταλληλα μηχανηματα ;DΔηλαδή οκ, και μένα με ενδιαφέρει να βγάλω ένα σωστό ήχο στην κιθάρα, αλλα με ενισχυτή σε ανθρώπινες εντάσεις δεν μπορώ να παίξω στο σπίτι(και ηχογραφώ στο σπίτι).
Άρα?
Όπως βλέπεις παραπάνω, το Metal Zone είναι μια καλή αρχή...Πάντως οι γενικές ερωτήσεις τύπου πως επιτυγχάνω σουηδικό ήχο θα λάβουν τις αναλόγως γενικές απαντήσεις τύπου έχοντας ένα καλό ενισχυτή. Ανέτρεξε λίγο στο studio και live gear των αγαπημένων σου μπαντών και θα πάρεις μια ιδέα.I know that Anders has been hassled for seven long years about the "Slaughter Of The Soul" guitar sound... This is how you do it... Are you ready...? One Boss Heavy Metal distortion pedal, One Boss Metal Zone distortion pedal, One Peavey Supreme 160 amp... and here's the tricky part; Anders' home built cabinet with 2x10" speakers and 2x12" speakers... No more emails, phone calls or letters to Anders about this allright... Ha, ha... And yeah, you have to figure out the levels yourself.