seymour duncan tb4 /tb5

babisgibson

Θαμώνας
δεν εχω καταλαβει ακριβως τι γινεται με αυτους τους 2 :(  ειναι σχεδον οι ίδιοι μαγνητεσ?  αν ξερει καποιος ας μου απαντησει ..ευχαριστω

Καμια σχεση ....ο ενας (tb5) εχει φοβερα μπασα.....τρομερα πριμα που δεν ξυνουν.....και ικανοποιητικα μεσαια....γενικα για μενα ο καλυτερος μαγνητης για γκαζια......παντα αυτον βαζω σε ολες τις κιθαρες.Ο αλλος (ΤΒ4) δεν εχει μπασα καθολου και γενικα ξυνει......αν δεν το χρησιμοποιησεις με 250κ pots.Απο την αλλη ειναι θεμα γουστου και βασικα τι σου ταιριαζει στο χερι και οχι τοσο στο αυτι.Ο tb4 ειναι ιδιος με τον tb6 απλα ο ενας εχει alnico 5 και ο αλλος ceramic bar.

ουυυυυυυυυυυυ  το μου δικο  αυτι με βεβαιοτητα....γι'αυτο και ο αλλος τον προτεινει με 250 αρη

Σύμφωνα με το chart του SD ο 5άρης έχει περισσότερα πρίμα πάντως...

Ο JB είναι ο αγαπημένος μου humbucker τα τελευταία 20 χρόνια και δεν μου έχει ξύσει ποτέ.

Εϊναι, νομίζω, και ο by far best selling h/b του SD.

Τι να πω...

RayDTutto είπε:
Σύμφωνα με το chart του SD ο 5άρης έχει περισσότερα πρίμα πάντως...

Ο JB είναι ο αγαπημένος μου humbucker τα τελευταία 20 χρόνια και δεν μου έχει ξύσει ποτέ.

Εϊναι, νομίζω, και ο by far best selling h/b του SD.

Τι να πω...
να μην πεις τιποτα .....δεν υπαρχει λογος να διαφωνουμε για λιγο συρμα με κατι αναμεσα του....εξαλλου για να αρεσει σε πολλους σημαινει οτι κατι αξιζει.....για να μην αρεσει σε μενα δεν σημαινει τιποτα απολυτως.Αν δεις με ποσες ασxημες γυναικες εχω υπαρξει θα καταλαβεις.... ;D.Αν διαβασες ειπα τι σου ταιριαζει στιο χερι παρα στο αυτι ....εμενα μου κανει το tb5.

Προσωπικά, θεωρώ πως ο TB5 ξύνει υπερβολικά και υστερεί σε μπάσα, ενώ ο TB4 είναι αρκετά πιο ισορροπημένος σαν μαγνήτης. Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τους έλεγες ίδιους.

nickkk είπε:
Προσωπικά, θεωρώ πως ο TB5 ξύνει υπερβολικά και υστερεί σε μπάσα, ενώ ο TB4 είναι αρκετά πιο ισορροπημένος σαν μαγνήτης. Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τους έλεγες ίδιους.
κατσε γιατι θα  τρελαθω.....ο tb5 εχει 7 μπασα και ο αλλος 5,εχουν τα ιδια μεσαια και λες οτι εχει  περιοσσοτερα ο jb? Επισης ο ενας ειναι ceramic που σημαινει οτι τα μπασα του ειναι πιο σφιχτα ......δεν ξερω.....μπορει να ακουω αλλα πραγματα εγω...παντως πολλοι εχουν κανει παραπονο για τα μπασα του jb.Και τα sound samples να ακουσεις ακουγεται ξεκαθαρα αυτο.....

Για μένα και μετά από μακροχρόνια δοκιμή έχω να πώ οτι είναι δύο ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικοί μαγνήτες,σαν να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια....

Ο ενας ειναι PAF voiced ο άλλος all time classic....

Περασε καιρός για να επιστρέψω απ τη μουντίλα του TB5 στη διαύγεια του ΤΒ4

nickkk είπε:
Προσωπικά, θεωρώ πως ο TB5 ξύνει υπερβολικά και υστερεί σε μπάσα, ενώ ο TB4 είναι αρκετά πιο ισορροπημένος σαν μαγνήτης.
Μήπως θες να πεις το αντίθετο?

Είχα για πολλά χρόνια τον JB και τον έβγαλα για να βάλω τον custom...... ο custom είναι όπως το λέει κ η περιγραφή του "P.A.F. on steroids" tone....είναι πιο μπασάτος από τον JB και επίσης καθαρίζει και πολύ καλύτερα κλείνοντας το volume....δεν λασπώνει όσο ο JB όταν τιγκάρεις το gain και έχει καλύτερο palm muting.......ο JB είναι πιο πριμομεσαίος μαγνητης και με τόσα μεσαία που έχει μου δίνει την αίσθηση ότι παίζεις με το wah ανοιχτο κ στην μέση....κτλ κτλ....πάντως και οι 2 είναι ωραίοι μαγνήτες για τον ξεχωριστό τους λόγο ο καθένας!

Υ.Γ. Παίζει ρόλο κ σε τι κιθάρα θα τους βάλεις....(οπότε περί ορέξεως ;) )

ignantios είπε:
Αν δεις με ποσες ασxημες γυναικες εχω υπαρξει θα καταλαβεις.... ;D
Συγνωμη , εσυ τοσο ωραιο παιδι , που καποτε σκανδαλιζες κοσμο και κοσμακι με τα ξεμπλουζα βιντεο σου , υπηρξες και με ασχημες ? Αδυνατω να πιστεψω...

Που εισαι ρε Αντωναρε τοσο καιρο... Που χαθηκες δηλαδη ? Παντρευτηκες και εμεις δεν αξιζουμε τιποτα που αναρωτιομαστε τι να εγινε αυτο το παιδι το ατριχο ? ;D ;D

Ο jb ειναι αληθεια οτι εχει αρκετα πριμα... Που ξυριζουν... η σου αρεσει η οχι... Δεν μπορουμε να παραβλεψουμε ομως οτι σε γενικες γραμμες αυτο ειναι το χαρακτηριστικο του... Ατακα και hard highs... Εξαρταται βεβαια και με την κιθαρα ετσι ? Σε ανλτερ κιθαρες φενεται πιο πολυ αυτο...

Ο sh-6 μπορει να ειναι ιδιος μαγνητης αλλα δεν ξυνει... Εχει πιο μαλακά πριμα... O custom εχει πιο στρογγυλα πριμα και δεν ξυνει... Εχει ενα κλικ λιγοτερο attack απο τον jb βεβαια...

aris 17561 είπε:
Γιατι το αλντερ εκ φυσεως ειναι πριμο ξυλο , και πριμο το ξυλο , πριμος ο μαγνητης , ε λόγικο να ξυσει και λιγο , εως πολυ αν εχεις ευαισθητο ενισχυτη...
Κατάλαβα.

Το αστείο είναι ότι και εγώ τέτοιο συνδυασμό έχω στην κιθάρα μου και τώρα το συνειδητοποίησα, χαχα, όλο ξεχνάω ότι ο τβ4 είναι ο jb.

Πάντως με τέτοιες λογικές πχ. σκέφτεται κανείς, χμ βάζω πχ. alder + πρίμο μαγνήτη = χ ήχος ή βάζω μουντό ξύλο με πρίμο μαγνήτη, δεν ξέρω κατά πόσο βγάζουν ασφαλές συμπέρασμα ως προς τον ήχο.

@κβασίλη ωραία βιντεάκια, πολύ ενδιαφέροντα

satrianidis είπε:
ο JB είναι πιο πριμομεσαίος μαγνητης και με τόσα μεσαία που έχει μου δίνει την αίσθηση ότι παίζεις με το wah ανοιχτο κ στην μέση....
Αυτή την αίσθηση έχω κι εγώ.

Εδώ φαίνεται η φύση του μαγνήτη αν και δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι από τον ήχο που βγάζει ο τύπος. Οι "ξύστες" ακούτε ξύσιμο; Γιατί αρχίζω και φοβάμαι ότι κουφαίνομαι.

Τέσπα γενικά το θέμα μαγνητών ειναι πολύ υποκειμενικό. Αλλιώς θα υπήρχαν 5μαγνήτες όλοι και όλοι!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back