Προβληματα με υπερθερμανση στο laptop

vagelism

Musician/Educator
Noiz Addict
Θα ηθελα να ρωτησω τους φιλους κομπιουτεραδες αν υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να βοηθησω το καημενο το λαπτοπ μου που πασχει απο χρονια υπερθερμαντιτιδα, εκτος απο τα συνηθισμενα {βαση με ανεμιστηρα, εκκαθαριση αρχειων- defragmentation στο σκληρο}κλπ..

Εχω κατεβασει το core temp και συνηθως μου δειχνει {οταν το λαπτοπ ειναι πανω στη βαση με το ανεμιστηρακι} γυρω στους 60 βαθμους σε καθε πυρηνα..αλλα ανεβαινει και στους 90 καποιες φορες και σβηνει μονο του για προφυλαξη.

Ευχαριστω ολους του φιλους εκ των προτερων.

Ξεχασα να αναφερω ...εχω ενα σχετικα καινουργιο{9 μηνων} HP dv3 διπυρηνο λαπτοπ..που τρεχει windows 7

Αν έχεις ηλεκτικό σκουπάκι με ισχύ, από τα ανοίγματα του λάπτοπ, πλαγίως και απο κάτω,θα σου συνιστούσα να κάνεις ένα ''σκούπισμα''. ίσως έχεις κάμποση σκόνη αποθηκευμένη εντός του μηχανήματος και πάνω στο/α ανεμιστηράκι/α.

τα εχω αυτα φιλε Beero...Κοντευω να του βαλω κλιματιστικο απο κατω!! ;D ;D ;D ;D

Thanxs φιλε Korgious...

Ειδα διαφορα Tutorials στο youtube..που προτεινουν μεχρι και να το ανοιξεις και να το φυσηξεις με πεπιεσμενο αερα πανω στον ανεμιστηρα ...αλλα ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση και το φοβαμαι..

Θα το δοκιμασω ομως απεξω οπως μου προτεινεις.

vagelism είπε:
Thanxs φιλε Korgious...

Ειδα διαφορα Tutorials στο youtube..που προτεινουν μεχρι και να το ανοιξεις και να το φυσηξεις με πεπιεσμενο αερα πανω στον ανεμιστηρα ...αλλα ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση και το φοβαμαι..

Θα το δοκιμασω ομως απεξω οπως μου προτεινεις.
Είσαι και εντός εγγύησης. H hp σου έχει δώσει onsite service / εγγύηση. Eπικοινώνησε μαζί τους.

Αν έχει πρόβλημα,θα στο αλλάξουν αμέσως.

Ένας φίλος με ανάλογο πρόβλημα, έβαζε από κάτω στις τέσσερεις γωνίες (στις άκρες) κάτι (συνήθως βιβλία) για να το έχει σε κάποιο ύψος (αρκετά μεγάλο οφείλω να ομολογήσω) από το γραφείο του, και να φεύγει θερμότητα.

Απ' ό,τι φαίνεται το πρόβλημα βρίσκεται εντός και όχι εκτός του λάπτοπ. Ειδικά εφόσον είναι σε εγγύηση, να το πας για service και να μην το πειράξεις καθόλου μόνος σου. Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις δε δικαιολογούνται σε (σχετικά) καινούριο μηχάνημα με τίποτα. Αν η ψύκτρα/ανεμιστήρας του επεξεργαστή έχουν βλάβη, καλό θα είναι να μην το χρησιμοποιείς και καθόλου μέχρι να επισκευαστεί.

κι εγώ πιστεύω πως υπάρχει θέμα σκόνης που στέκεται εμπόδιο στην ψύξη

δεν δικαιολογείται τέτοιο πρόβλημα όταν του έχεις βάλει και βάση με ανεμιστήρα

Έχω το ίδιο θέμα και κάθε φορά το ανοίγω το καθαρίζω και όλα μετα είναι ok.

Εσύ αφού έχεις ακόμα εγγύηση, χρησιμοποίησέ την.

Ευχαριστω παιδια...νομιζω οτι μπορει να ηταν καποιο θεμα software η maintenance  που αγνοουσα.

Εννοείται ότι δε θα το πειράξεις εσωτερικά...είναι πολύ καινούριο και ΠΡΕΠΕΙ να επικοινωνήσεις με τον αντιπρόσωπο.

Επειδή είναι τόσο καινούριο, εγώ προσωπικά, δε δίνω ούτε την πιθανότητα να έχει μαζέψει σκόνες στις ψύκτρες του...μάλλον θέλουν αλλαγή οι θερμοαγώγιμες πάστες σε CPU και GPU αλλά όπως σου είπα πρίν μίλα με τον αντιπρόσωπο.

Επίσης, η βάση με ψύκτρα είναι must και καλό θα είναι να μην το ανοίξεις μέχρι να επιδιορθωθεί όπως είπε ο φίλος πιο πάνω.

Το πόση σκόνη μαζέυει μέσα έχει να κάνει και με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Είναι πιο πιθανό να χρειάζεται καθάρισμα παρά αλλαγή πάστας. Τα laptop συνήθως δεν έχουν πάστα αλλά θερμοαγώγιμο αυτοκόλλητο. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι το εξής:

Η σκόνη συσσωρεύεται μεταξύ ανεμιστήρα και ψύκτρας. Σιγά σιγά μαζεύεται εκεί ένα συμπαγές στρώμα που εμποδίζει τον αέρα να φτάσει στην ψύκτρα. Είναι κάτι συνηθισμένο κι αν απομακρυνθεί οι θερμοκρασίες επανέρχονται. Κάτι σαν αυτό:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/c01658912.jpg

Εάν υπάρχει απλά ένα καπάκι από κάτω που μπορεί να σου δώσει πρόσβαση στην ψύκτρα για να βγάλεις τη σκόνη έχει καλώς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάσες laptop που είναι πολύ περίπλοκες στο άνοιγμα και πρέπει να ξεβιδώσεις τα κομμάτια με συγκεκριμένη σειρά για να μη σπάσεις κάτι.

Επίσης σε συμβουλεύω να μην βγάλεις την ψύκτρα. Οι 4 βίδες που έχει πρέπει να ξεβιδώνονται και να βιδώνονται επίσης με συγκεκριμένη σειρά και με μεγάλη προσοχή. Εάν δε βιδωθούν καλά δεν θα πατάει σωστά η ψύκτρα στον επεξεργαστή, αλλά με λίγο παραπάνω δύναμη μπορεί να τον σπάσεις εύκολα.

Μου ειχαν φερει ενα μηχανημα για επισκευη με αντιστοιχο προβλημα..

Υπερθερμανθηκε τοσο πολυ που στο τελος δεν δουλευε καθόλου..

Ηταν  τεκμηριωμενο προβλημα

Δες εδώ

http://h30434.www3.hp.com/t5/Other-Notebook-PC-questions/DV6700-Overheating/td-p/218755  . Και μαλιστα εως τον Μαρτιο καποια μοντελα τα αλλαζαν με καινουρια... Η καρτα γραφικων Nvidia υπερθερμαινονταν..

Μετα απο reflow στo chip γραφικων  ,Απομακρυνση ολης τη σκόνης στον ανεμιστήρα.. και  επανατοποθετηση μπολικης θερμοαγωγιμης πάστας ( ειχαν δημιουργηθει φυσαλιδες απο την υπερθερμανση ) ,συμπεριφερονταν σωστά.

Συνοψιζοντας, ελενξε για σκονη στις γριλλιες, σιγουρεψου οτι δεν εχει κατασκευαστικο πρόβλημα (εννοειτε οτι πρεπει να εχεις τους drivers της καρτας γραφικων ,γιατι διαφορετικα θα δουλευει συνέχεια στο φουλ) .Οι βασεις ειναι μια καλη λυση.. Αποτελεσματικο επισης ειναι να σηκωσεις λιγο το πίσω μέρος του λαπτοπ...  Υπαρχουν κατι αυτοκολλητα λαστιχακια υψους 1-1.5 εκατοστου.. Κανουν διαφορα παντως.

yros74 είπε:
Μου ειχαν φερει ενα μηχανημα για επισκευη με αντιστοιχο προβλημα..

Υπερθερμανθηκε τοσο πολυ που στο τελος δεν δουλευε καθόλου..

Ηταν  τεκμηριωμενο προβλημα

Δες εδώ

http://h30434.www3.hp.com/t5/Other-Notebook-PC-questions/DV6700-Overheating/td-p/218755  . Και μαλιστα εως τον Μαρτιο καποια μοντελα τα αλλαζαν με καινουρια... Η καρτα γραφικων Nvidia υπερθερμαινονταν..

Μετα απο reflow στo chip γραφικων  ,Απομακρυνση ολης τη σκόνης στον ανεμιστήρα.. και  επανατοποθετηση μπολικης θερμοαγωγιμης πάστας ( ειχαν δημιουργηθει φυσαλιδες απο την υπερθερμανση ) ,συμπεριφερονταν σωστά.

Συνοψιζοντας, ελενξε για σκονη στις γριλλιες, σιγουρεψου οτι δεν εχει κατασκευαστικο πρόβλημα (εννοειτε οτι πρεπει να εχεις τους drivers της καρτας γραφικων ,γιατι διαφορετικα θα δουλευει συνέχεια στο φουλ) .Οι βασεις ειναι μια καλη λυση.. Αποτελεσματικο επισης ειναι να σηκωσεις λιγο το πίσω μέρος του λαπτοπ...  Υπαρχουν κατι αυτοκολλητα λαστιχακια υψους 1-1.5 εκατοστου.. Κανουν διαφορα παντως.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε για το χρονο σου.

Βασικα εγω ακολουθησα τις οδηγιες που μου εδωσαν τα παιδια..

Το λαπτοπ τελικα ειχε ληξει η εγγυηση για 2 μηνες.

Το ανοιξα {προσεκτικα} απο κατω και αγοραζοντας 2 κανιστρα με αερα το φυσηξα καλα. [ακομα πιο προσεκτικα}

Η αληθεια ειναι οτι ειχε μαζεψει σκονη.

Επισης αγορασα αυτο

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/Stands/CoolerMaster-Notebook-Cooler-Ergostand-9-17-Black-w-4x-USB2-0-R9-NBS-4UAK.htm

που εχει μεγαλο ανεμιστηρα.

Το προβλημα δειχνει να λυθηκε...

Οι θερμοκρασιες  στους πυρηνες τωρα...σπανια ξεπερνουν τους 50C.

Μαλλον πρεπει να το κανω ανα τακτα χρονικα διαστηματα.

Ευχαριστω ολους τους φιλους για τις πολυτιμες συμβουλες τους

Trending...

Νέα θέματα

Back