Πρόβλημα με tube ενισχυτη

sleepless_paul13

Θαμώνας
noizoμανεις και παλι σας χαιρετω...αυτη τη φορα εχω προβλημα με το καινουριο μου αποκτημα τον Vox AD30VT

το προβλημα μου ειναι το εξης:σε σταθερη επιλεγμενη ισχυ 22/30 watts και το μαστερ ωολθμε στο 1/4 της εντασης του οταν παω να τον "δωσω" λιγο παραπανω για γουστα κοβεται ο ηχοσ μαχαιρι και επανερχεται μετα απο 10-15 δευτερολεπτα ξανα οπως ηταν αλλα αν δεν χαμηλωσω γινεται το ιδιο...αυτο γινεται απο την πρωτη στιγμη που τον αγορασα...δε μπορω να παιξω λιγο δυνατα(δυνατα για σπιτι) και κομπλαρει...τι κανω;;;;;;;;βοηθεια pleaseeeeeeeeee

Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να κάνεις, πλην του να τον πας σε κάποιον τεχνικό για επισκευή.

Όσο για το tube (του τίτλου), ελπίζω ξέρεις πως δεν ισχύει........!!!

Καρφί για αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων όσο προλαβαίνεις...

Εεεμ, γι αυτό δεν πρέπει να αγοράζει κανείς hybrid μηχανήματα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχουν εμφανίσει ενισχυτές marshall valvestate, hartke piggy-back, fame t64. Όλοι είναι υβριδικοί με λυχνία 12ΑΧ7 στην προενίσχυση και τρανζιστοράτο τελικό. Κάπου τους τα χαλάει η λυχνία φαίνεται. Επειδή η τροφοδοσία, οι μετασχηματιστές, η πόλωση(Bias), η γείωση κι οι πυκνωτες είναι συχνά τελείως διαφορετικά για τις λυχνίες και τα τρανζίστορ, παρουσιάζονται ασυμβατότητες κι ασταθεια στη λειτουργία μιας συσκευής που τα συνδυάζει. Ιδιαίτερα όταν πλησιάζουν τα όριά τους όπως max volume ή απλά θερμοκρασία (βλέπεις η λυχνία προενίσχυσης "καίει" ενώ τα micro-chip προενίσχυσης είναι στους 40οC το πολύ...).

Και μην ξεχνάμε ότι, αν ένα τρανζίστορ έχει απόκλιση +/-1% στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, μια λυχνία μπορεί να έχει +/-10%. Γι αυτό το λόγο οι λυχνίες είναι "hand-picked and tested". Αν η δική σου δεν ήταν τόσο καλά τεσταρισμένη στο factory? Συμβαίνει' ειδικά όπου εμπλέκεται μαζικότατη παραγωγή διαφόρων ενισχυτων.

Γι αυτό καλύτερες κατά την προσωπική μου άποψη είναι επιλογές όπως solid-state combo/head πολλών βατ, ή alltube amplifier λιγότερων βατ για μην έχουν "τρελή" οικονομική διαφορά. Για hybrid, καλύτερα να έχεις μια "λαμπάτη" rack προενίσχυση και solid-state combo/head/power amp ή απλά σε DIbox και κονσόλα για να μη χάνεις το χαρακτηριστικό ήχο της λυχνίας. 

Ελπίζω να βοήθησα...

frunobulax είπε:
Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να κάνεις, πλην του να τον πας σε κάποιον τεχνικό για επισκευή.

Όσο για το tube (του τίτλου), ελπίζω ξέρεις πως δεν ισχύει........!!!

η λυχνια βγαζει ματι  ;)

boukas είπε:
Ναι όσο μάτι βγάζει και η λάμπα της tonelab....
smokin.gif

μου φαινεται οτι ξεφυγαμε λιγο ε;λιοπον ι λαμπα φαινεται με τη μια μολις κοιταξεις τον ενισχυτη απο πισω...μην παρεκτρεπομαστε...χεχε  ;D

το θεμα ειναι οτι επειδη ειναι αγορασμενη απο τον thomann θα πρεπει ειτε να διαλεκσω καποιον αλλο με οριο το κοστος αυτου η τον ιδιο...αρα η νεα μου ερωτηση ειναι η εξης...ποια η πιθανοτητα να εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με εναν αλλο ιδιο;

Τα παιδιά απλώς λένε οτι το ότι έχει μία και μοναδική λάμπα δεν πάει να πει οτι είναι και λαμπάτος ενισχυτής.

Στην ουσία το ηχόχρωμα του ενισχυτή βγαίνει από ένα μάτσο τσιπάκια και τρανζίστορ και απλά περνάει από αυτή τη λάμπα στο τέλος για να φύγει η πολλή ψηφιακίλα.

Sozos είπε:
Τα παιδιά απλώς λένε οτι το ότι έχει μία και μοναδική λάμπα δεν πάει να πει οτι είναι και λαμπάτος ενισχυτής.

Στην ουσία το ηχόχρωμα του ενισχυτή βγαίνει από ένα μάτσο τσιπάκια και τρανζίστορ και απλά περνάει από αυτή τη λάμπα στο τέλος για να φύγει η πολλή ψηφιακίλα.
φιλε sozos πολυ σωστος εισαι και συμφωνω σε αυτο που λες...μαλλον εγω εχασα καπου τη συζητηση αλλα στο κατω κατω 30rms ειναι ο ενισχυτης και μια που εχει παλι καλα...

ο καημος μου ειναι αν θα απαντησει κανεις στο ερωτημα που εθεσα το 2ο  :-[

Κοίτα, καταρχάς πρέπει να δεις αν φταίει η λάμπα απλά αλλάζωντάς την. Το κόστος είναι γύρω στα 10 ευρώ για μια άλλη λάμπα.

Αν δεν θες να βάλεις το χεράκι σου εκέι μέσα, στείλτον πίσω και ζήτα έναν καινούριο και ζήτα να σου τον τεστάρουν πριν στον στείλουν.

Sozos είπε:
Κοίτα, καταρχάς πρέπει να δεις αν φταίει η λάμπα απλά αλλάζωντάς την. Το κόστος είναι γύρω στα 10 ευρώ για μια άλλη λάμπα.

Αν δεν θες να βάλεις το χεράκι σου εκέι μέσα, στείλτον πίσω και ζήτα έναν καινούριο και ζήτα να σου τον τεστάρουν πριν στον στείλουν.
πολυ σωστο σε βρισκω...καλα το οτι δεν αγγιζω τον ενισχυτη ειναι δεδομενο...εκτος αν οντωσ το προβλημα αυτο εγκειται στην λαμπα

Απο την στιγμή που λες πως είναι καινούριο απόκτημα, στο έκανε απο την αρχή και είσαι και άπειρος με αυτά τα θέματα.............Επιστροφή.... ;)

Α, και ποτέ μην κρίνεις έναν ενισχυτή απο τα βαττ του...

sleepless_paul13 είπε:
...αλλα στο κατω κατω 30rms ειναι ο ενισχυτης και μια (λάμπα) που εχει παλι καλα...

Η απάντηση είναι πάντα ίδια και απο παντού: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του ενισχυτή.

Φυσικά επιμένω πως δεν είναι tube ενισχυτής, μην παραμυθιάζεσαι επειδή εχει μια 12ax. Και το θέμα βατ δεν έχει να κάνει, αν ήταν όπως το λες τότε όλοι οι θρυλικοί (και μη) "μικροί" 15, 20, 30 βατ θα ήταν χωρίς λυχνίες....

Το μάρκετινγκ των εταιριών αποδίδει, αν υπάρχουν αγοραστές που αποκαλούν tube αυτούς τους ενισχυτές...!

Trending...

Νέα θέματα

Back