Προσφιλης θεση του επιλογεα σας

fenderiarhs

Noiz Addict
Ψηφιστε αν θελετε ποια ειναι η πλεον χρησιμοποιουμενη θεση  του επιλογεα της κιθαρας σας. Στο poll αναφερω τις πλεον διαδεδομενες επιογες που εχει ενας κιθαριστας σε κιθαρες στρατ με 5θεσιους επιλογεις και τελε/les paul για κιθαρες με 3θεσιους.

Με διαφορα ο υπολογος για το thread  :) :) :) χρησιμοποιει την θεση 2.

Κι εγώ στην τέλε μου προτιμώ μακράν την 1. Αν και πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σπρώχνει τον επιλογέα στη μέση για χρήση και των δυο μαγνητών.  ;D

Aν και μου αρέσουν όλες οι θέσεις τις CP 60 μου (μια και με αυτήν παίζω περισσότερο) μπορώ να πω ότι περισσότερο με εμπνέει η θέση neck...

Αυτα  ;D ;D

σχεδον παντα στη μεση (neck & bridge) σε κιθαρες με δυο μαγνητες εκτος απο σπανιες περιπτωσεις που παιζω πολυ βρωμικα οποτε χρησιμοποιω μονο τον bridge,στις strat παντα εχω blend pot οποτε παλι παιζω σχεδον παντα με τον neck & bridge μαζι (εξαιρεση η EJ strat oπoυ χρησιμοποιω μονο τον,απιστευτο, μεσαιο μαγνητη της),τις υπολοιπες θεσεις δεν τις χρησιμοποιω σχεδον ποτε.

Σε Strat..Κατά κόρον Neck & Middle

Από κει και πέρα, λόγω και του push pull στον neck, ότι τραβάει η όρεξή μου.

Στην humbukerotele μικρή προτίμηση στον neck.

Ενδιαφέρον θέμα... αν και δεν περιέχει την θέση bridge + neck της στρατ με mods όπως πχ. στην μαμίσια Classic Player 50s. Υπενθυμίζω ότι έχει τα εξής:

κάτω tone για το bridge

πάνω tone για middle + neck

Οι μαγνήτες:

θέση 1, μόνο ο bridge

θέση 2, bridge + middle

θέση 3, μόνο ο middle

θέση 4, bridge + neck

θέση 5, μόνο ο neck

Aυτή λοιπόν που χρησιμοποιώ πάντα είναι η... 3. Η 2 ταιριάζει πάρα πολύ με fuzz πάντως, και τώρα τελευταία παίζω αρκετά και με την 4 στα καθαρά. Σε κιθάρες με humbuckers παίζω τα καθαρά με την θέση 2 (bridge & neck) και τα βρώμικα με bridge, εκτός από leads (ναι, παίζεις και leads, τρομάρα σου) που σχεδόν πάντα πάω στον neck (όπως και σε strats). Γενικά πάντως έχω μια απέχθεια προς τον καθαρό ήχο των bridge, o oποίος μου χρησιμεύει μονάχα σε humbuckers και κυρίως σε "βρώμικα".

Aπό όλο αυτό το μίνι χάος, αμφιταλαντεύτηκα για ψήφο μεταξύ της θέσης 3 και του bridge+neck για κιθάρες με δυο μαγνήτες. Ψήφισα τελικά την θέση 3 μιας και αυτή χρησιμοποιώ περισσότερο αυτόν τον καιρό.

Για riffs βρωμικα 1

Για σολο neck

Για τα καθαρα parallel bridge neck

Ολο μου αρέσει να το παιδεύω και να το ψάχνω αλλά πάντα καταλήγω στο bridge. Σε περιπτώσεις που θέλω κάτι πιο γλυκό πάντως, κυρίως στα καθαρά, τότε χρησιμοποιώ τον neck. Στoν partsκάστορά μου ειδικά με έχει τρελάνει ο ήχος του neck (DiMarzio Cruiser for Strat) :) :)

Στο γιοφυρι σχεδον παντα. Βεβαια για καθαρα, βαζω και τον μεσαιο που και που, ειναι πιο γεματος, ειναι και μονός  :)

Σε στρατ για ρυθμικα πιο πολυ bridge ή middle και καποιες φορες bridge + middle. Για σολα neck και σε πιο γκαζωμενα σκηνικα bridge, αν και τελευταια μ'αρεσει αρκετα και το voicing του middle... Τη 4η θεση την χρησιμοποιώ πιο πολυ με κομμενο volume οπου χρειαζομαι strumming....χμμμ.... ::) ::) ::)... Αν διαλεγα καποια θα διαλεγα την bridge μιας και την βρισκω την πιο ευελικτη!

Συνηθέστερα στην 1, μετά έρχεται η 1, μετά η 1 και μετά η 1. Α, και μετά η θέση 1.

Α, παίζω και λίγο με νεκ  :P

Όταν παίζω (με Tokai strat + Lindy Fralin VH), το χέρι μου είναι όλη την ώρα στον διακόπτη, ο οποίος περνάει σχεδόν την ίδια ώρα σε όλες τις θέσεις...

Ψηφίζω θέση 4, όμως, γιατί έχει τον καλύτερο για τα γούστα μου ήχο... Άμα θέλω να βγω πιο μπροστά, συνήθως επιλέγω θέση 3...

Μέχρι να βρω χρόνο να πάω στον Λαμπή για το μοντάρισμα της partscaster μου, παίζω με πειραγμένη Yamaha rgx1212s(Η-S-S όλοι SD), με πενταθέσιο, σπλιτ στον διπλό μπριτζ και άλλα δυο διακοπτάκια που βαζωβγάζουν φάσεις και ξερωγώ...Καμιά 300αριά συνδιασμοί και γω παίζω πάντα με τον νεκ καθαρά και μπρίτς ;D(ενίοτε σε σπλιτ) για λιγότερο καθαρά...

Eγω παιζω παντου...λιγο περισσοτερο ομως στις θεσεις neck και neck+middle. Τελικα ψηφισα θεση 4.

Στις δικές μου κιθάρες (χρησιμοποιώ πληθυντικό μετά από 10 χρόνια!) οι bridge μαγνήτες είναι και γαμώ τους αργόμισθους. 8)

Trending...

Νέα θέματα

Back