αλλα ηθελα να ρωτησω' date=' κατα ποσο χρειαζομαι μια προενισχυση καλη μικροφωνου εχοντας μια καρτα Μ-AUDIO FIREWIRE 410.[/quote']Σε πρώτη φάση, ο προενισχυτής της κάρτας σου είναι μιά χαρά.
Αν αποφασίσεις για άλλον θα πρέπει να τα σκάσεις για ν' ακούσεις διαφορά.
Εάν δεν προσθέτει θόρυβο, και δίνει αρκετό σήμα στο μικρόφωνο που διαθέτεις, έχει phantom power (αν το χρειάζεσαι), τότε είσαι ok.
Αυτά είναι τα εμφανή προβλήματα ένος κακού προενισχυτή.
Ετοιμάζω ένα αρθράκι σχετικό με τα Front ends, σύντομα ελπίζω :roll: αλλά για την ώρα ρίξτε και μια ματιά εδώ.
:?:δεν έχω καν κάρτα ήχου? Έχω λύσει το θέμα της κάρτας
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις προενισχυτή σε αυτά τα λεφτά, που θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω από μία καλή κάρτα ήχου, πιστεύω.αλλα δεν ξέρω τι προενισχυτή να πάρω 100 -150 ¤
Έχω λύσει το θέμα της κάρτας' date=' έχω αποφασίσει, αλλα δεν ξέρω τι προενισχυτή να πάρω 100 -150 €.. Please βοηθήστε γιατί είναι ελαφρώς επείγον..[/quote']Δηλαδή έχεις επιλέξει κάρτα χωρίς προενισχυτή μικροφώνου.
Ελπίζω να κάνει αυτά που φαντάζεσαι.
Οι επιλογές σου τότε για προενισχυτή σε αυτή την κατηγορία τιμής περιορίζονται στα εξής:
M-Audio την Audio Buddy, 2-channel mic/instrument preamp
ART Tube MP Studio V3, single channel mic pre με λάμπα,
Samson C Valve, single channel mic pre με λάμπα, ΚΑΙ.. digital out,
και το πιό εξωτικό Studio Projects VTB-1 single channel mic pre με λάμπα επίσης.
Αν θέλεις να γράφεις ένα μικρόφωνο κάθε φορά, διαλέγεις μεταξύ των 3 τελευταίων. Και οι τρείς είναι στην ίδια κατηγορία ήχου με το Studio Projects να προσφέρει περισσότερα "κομφόρ" όπως High-pass φίλτρο, Phase Reverse, κλπ και το Samson να διαθέτει ψηφιακή έξοδο. Διαλέγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις 2 μικρόφωνα ταυτόχρονα, τότε κοιτάς την Audio Buddy κατάματα!
Ε ναι εντάξει' date=' ο ultragain 2200 το ξέρω οτι έχει. Αλλα π.χ. οι ultravoice που ανέφερες δεν γράφουν κάτι τέτοιο.. Έχεις κάτι καλύτερο να προτείνεις για τα χρήματα αυτά?[/quote']Ούτε ο VX2000 ούτε o VX2496 διαθέτουν instrument input (μάλλον λόγο περικοπών ) άρα αν το χρειάζεσαι , ή αγοράζεις ένα ξεχωριστό D.I.(που είναι σχετικά φτηνό) ή πας σε μια άλλη λύση όπως ο M-Audio audio buddy που πρότεινε ο yameth. Εγώ επαναλαμβάνω ότι λάμπατο προενισχυτή σε αυτά τα χρήματα δεν συνιστώ με τίποτα.
Τώρα σχετικά με αυτό που ζητάς … να σου προτείνουμε δηλαδή ένα προενισχυτή με 100 –150 ευρώ μου θυμίζει λιγάκι τη τελευταία διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που αν την χρησιμοποιούσαμε σε προενισχυτές θα μπορούσε να έλεγε …
« γεια σας μπορείτε να μου δώσετε έναν AVALON 737 και να σας πληρώσω 150 ευρώ ? όχι ????».
Γι αυτό λοιπόν εγώ δεν θα σου προτείνω τίποτα διότι , ότι και να πάρεις με 150 ευρώ θα είναι παιχνίδι. Έτσι με τη λογική της φτηνής αγοράς θα προτιμούσα να έπαιρνες κάτι πραγματικά φτηνό για να κάνεις τη δουλειά σου (πχ Behringer UB802 , 58 ευρώ ή audio buddy ή ακόμη και την εκδοχή όλα σε ένα του Γεράσιμου και του Brain) και κάποια στιγμή να μαζέψεις χρήματα για κάτι ποιοτικό που θα σου μείνει .
Μην τον παίρνεις προσωπικά τον παραλληλισμό , ήταν απλά ένα αστείο. Ήθελα ουσιαστικά να καυτηριάσω την όλη νοοτροπία της εποχής μας για συνεχως φτηνότερα προϊόντα.Δεν κατάλαβα προς τι ο παραλληλισμός με τη διαφήμιση αλλά οκ. Εγώ δεν απαίτησα με 100 και 150 ευρώ να μου πείτε προενισχυτή που να σπέρνει, ούτε είμαι βλάκας να το απαιτήσω κ επίσης το έχω ζήσει καλά αυτό το "οτι πληρώσεις παίρνεις".
Προτείνω την Audiophile 192Προσωπικά σκεφτόμουν για κάρτα ή e-mu 1212m ή m-audio audiophile 192, ώστε να δώσω ένα σχετικό βάρος στους μετατροπείς αρχικά. Αυτά
Εφόσον θες και DI μάλλον πάρε το audio buddy που έχει ενσωματωμένο (η behringer δεν έχει και πρεπει να το αγοράσεις ξεχωριστά)Να πάρω λοιπόν όπως έλεγες ένα μείκτη της behringer για αρχή? Υποθέτω οτι λειτουργεί σαν DI?
Όχι δεν είναι πλασματικά τα specs Πχ ή EMU είναι καλύτερη στο signal to noise ratio πως είπες και η M-Audio είναι καλύτερη στο frequency response, θα έλεγα να μην βασίζεσαι σε μικροδιαφορές τεχνικών χαρακτηριστικών γιατί ακόμα και ίδια μοντέλα καρτών από κομμάτι σε κομμάτι έχουν διαφορές σε ηχητικά benchmarks. Ο λογος που προτεινα M-Audio είναι γιατί όντως την εμπιστεύομαι περισσότερο και ειδικότερα τα drivers της. Επίσης παρόλο που δεν είμαι και κανένας ένθερμος υποστηρικτής της M-Audio (η αγαπημένη μου εταιρία είναι η RME) θα έλεγα ότι έχει κάνει σημαντικότατες προσπάθειες αναβάθμισης των προϊόντων της και αυτό φαίνεται στην 192.Γιατί είναι προτιμητέα η m-audio? η e-mu γράφει καλύτερα χαρακτηριστικά, όπως σχέση σήματος/θορύβου. Είναι πλασματικά? Ή απλώς δεν εμπιστεύεσαι την e-mu? Γιατί έχω παρατηρήσει έναν "πόλεμο" προς την εταιρεία αυτή μέσα στο forum.