Κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα από τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα γκρουπ είναι η αξιοπιστία των μουσικών που τα απαρτίζουν.
Και αποσαφηνίζω: Ο όρος «μουσικός» δεν άπτεται αποκλειστικά στις παικτικές ικανότητες.
Είναι όλο το «πακέτο» που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «επαγγελματισμός»- παρότι κατά βάση είμαστε ερασιτέχνες/ χομπίστες.
Έτσι…
- Είμαστε ακριβείς στα ραντεβού μας σε πρόβες και εμφανίσεις;
- Είμαστε «διαβασμένοι», έχουμε μελετήσει τα κομμάτια μας;
- Έχουμε σε καλή κατάσταση τον εξοπλισμό μας;
- Έχουμε επαφή με το «περιβάλλον» όταν παίζουμε την υπόλοιπη μπάντα;
Ή…
- Εμφανιζόμαστε όποτε μας κάνει κέφι, στήνοντας τους συνεργάτες μας;
- Δεν σταυρώνουμε νότα στα κομμάτια που έπρεπε να προετοιμάσουμε;
- Δεν κουβαλάμε ούτε καλώδιο γιατί «έλα μωρέ, θα έχει εκεί»…
- Βαράμε στο wedding of Karagiozis;
Νομίζω ότι από καιρού εις καιρόν το θέμα «αξιοπιστία» μας έχει απασχολήσει όλους. Και συνήθως η έλλειψη της, είναι το ζήτημα που οδηγεί στην διάλυση συγκροτημάτων.
Κατά την άποψη σας, ποιο είναι το «θανάσιμο αμάρτημα» που κάνει έναν μουσικό αναξιόπιστο- από τα τέσσερα παραπάνω;
Αλλά και τι άλλο θα μπορούσε να θεωρεί αναξιοπιστία;
Και αποσαφηνίζω: Ο όρος «μουσικός» δεν άπτεται αποκλειστικά στις παικτικές ικανότητες.
Είναι όλο το «πακέτο» που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «επαγγελματισμός»- παρότι κατά βάση είμαστε ερασιτέχνες/ χομπίστες.
Έτσι…
- Είμαστε ακριβείς στα ραντεβού μας σε πρόβες και εμφανίσεις;
- Είμαστε «διαβασμένοι», έχουμε μελετήσει τα κομμάτια μας;
- Έχουμε σε καλή κατάσταση τον εξοπλισμό μας;
- Έχουμε επαφή με το «περιβάλλον» όταν παίζουμε την υπόλοιπη μπάντα;
Ή…
- Εμφανιζόμαστε όποτε μας κάνει κέφι, στήνοντας τους συνεργάτες μας;
- Δεν σταυρώνουμε νότα στα κομμάτια που έπρεπε να προετοιμάσουμε;
- Δεν κουβαλάμε ούτε καλώδιο γιατί «έλα μωρέ, θα έχει εκεί»…
- Βαράμε στο wedding of Karagiozis;
Νομίζω ότι από καιρού εις καιρόν το θέμα «αξιοπιστία» μας έχει απασχολήσει όλους. Και συνήθως η έλλειψη της, είναι το ζήτημα που οδηγεί στην διάλυση συγκροτημάτων.
Κατά την άποψη σας, ποιο είναι το «θανάσιμο αμάρτημα» που κάνει έναν μουσικό αναξιόπιστο- από τα τέσσερα παραπάνω;
Αλλά και τι άλλο θα μπορούσε να θεωρεί αναξιοπιστία;
Τελευταία επεξεργασία από moderator: