Πώς αλλάζω μαγνητες?

ax1ss

Της παρέας
θελω να βαλω ενα emg 81 (bridge) kai εναν emg 85 (neck) σε μια sg, εχει κανεις λινκς με οδηγιες και φωτογραφιες κυριως με το πως γινεται βημα προς βημα?

ειναι ευκολο, μπορω να το κανω και μονος μου?

Γιατί να μην είναι εύκολο; Βγάζεις τον μαγνήτη, και ξεκολλάς τα καλώδια από τα ποτενσιόμετρα... Βάζεις τον καινούριο, και ξανακολλάς....

Aλλαζεις επισης και τα ποτενσιομετρα... οι emg εχουν τα δικα τους.
πώς? οταν λες κολάς, πως με logo :)? η εχει ειδικη κόλα?  ή ενώνω τα καλοδια και τα περιστρεφω? ειμαι ολιγος εως πολυ ασχετος με τα ηλεκτρονικα μιας κιθαρας

Με κολητήρι και κόληση (καλάι).

Αν δεν έχεις ζήτα από ένα φίλο σου να σε βοηθήσει.

ωχ..εμενα οι φιλοι μου για αλλαγη στο υψος των χορδων πανε σε μαγαζι!! οποτε δεν παιζει..κανεναw απο θεσσαλονικη προθυμος να με βοηθησει? κερναω φραπεδια  ;)

ax1ss είπε:
πώς? οταν λες κολάς, πως με logo :)? η εχει ειδικη κόλα?  ή ενώνω τα καλοδια και τα περιστρεφω? ειμαι ολιγος εως πολυ ασχετος με τα ηλεκτρονικα μιας κιθαρας
οπως φαινεται δεν γνωριζεις ουτε τα βασικα οποτε καλυτερα να πας την κιθαρα σε καποιον που ξερει.

μην κοψεις κανα πηνιο κατα λαθος και μετα κλαις τον μαγνητη σου...

κριμα δεν ειναι?

1)elavd η υπογραφη σου τα σπαει

2) Φιλε axiss, τα βιντεακια του bloody ειναι πολυ καλά (εγω τα ειχα λιωσει παλιοτερα).Αν τυχον αποφασισεις οτι δε μπορεις μονος, υπαρχουν μαστορες στο Σαλονικα να πας να κανεις και κανα set up με την ευκαιρια.Αν και δεν ειναι τοσο τρομερο, ισως πρεπει να δοκιμασεις μονος..your call

A επι της ευκαιριας..

Εχω ενα διπλο (2-conductor) και λεω να τον κοτσαρω στο 30χρονο ρεμπετοκιθαρο μου ,χωρις ποτενσιομετρα, κατευθειαν σε jack..το μαυρο καλωδιο συνηθως ειναι το σημα και το λευκο η γειωση, σωστα?

Να βρω και μαι πατεντα να τον βαλω στο soundhole...

Λάθος μας τα λες, το λευκό είναι το σήμα και το μαύρο η γείωση.

Πάντως τα μαγνητοκολλήματα είναι θέμα (λίγης) εμπειρίας, και γω δεν ήξερα το χριστό μου και τώρα κάνω jimmy page wiring with treble bleed and antishock protection για την πλάκα μου.

kwstas79 είπε:
Λάθος μας τα λες, το λευκό είναι το σήμα και το μαύρο η γείωση.

Πάντως τα μαγνητοκολλήματα είναι θέμα (λίγης) εμπειρίας, και γω δεν ήξερα το χριστό μου και τώρα κάνω jimmy page wiring with treble bleed and antishock protection για την πλάκα μου.

Να σαι καλα.

Καποια στιγμη θα την ξεκινησω την πατεντα.

Ηθελα p90 να βαλω, αλλα αφου εχω αυτον και βρισκεται,..

odis13 είπε:
..το μαυρο καλωδιο συνηθως ειναι το σημα και το λευκο η γειωση, σωστα?

Να βρω και μαι πατεντα να τον βαλω στο soundhole...
Προσοχη στα χρωματα των καλωδιων.....δυστυχως δεν εχουν συννενοηθει οι εταιρειες ωστε να εχουν κοινα colour codes για τα pickups του......ετσι το μαυρο που για μια εταιριεα μπορει να ειναι η εξοδος για μια αλλη μπορει να ειναι η γειωση......

Ιδου τα colour codes:

http://www.guitarelectronics.com/category/.wiringresources.11pickupcolorcodes/

Για οδηγους πως να εγκαταστησετε μαγνητες καντε ενα search στο google........υπαρχουν απειρα sites με λεπτομερεστατες οδηγιες.....

Trending...

Νέα θέματα

Back