lgbesios
Μέλος
Φίλε φέτος η παραγωγή( ελαιόλαδου) πήγε καλά ..έχει και χαμηλή τιμή ;Dtheoctapus είπε:Με τι ... λάδι; ;D Αφού δεν τους ακούς, δεν έχουν οι άμοιροι.
Φίλε φέτος η παραγωγή( ελαιόλαδου) πήγε καλά ..έχει και χαμηλή τιμή ;Dtheoctapus είπε:Με τι ... λάδι; ;D Αφού δεν τους ακούς, δεν έχουν οι άμοιροι.
;D ;D ;D ;DRayDTutto είπε:Ορθότατα μιλάμε για έλεγχο και άρση της μονιμότητας.
Αλλά για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι αυτά θα γίνουν σε ένα ευνομούμενο κράτος και αγνοούμε όχι την πιθανότητα ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ότι το ελληνικό κράτος - το οποίο ελέγχεται απόλυτα από την κομματική βούληση - δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι η άρση της μονιμότητας δεν θα σημάνει απλώς εναλλαγή πολιτικών φρουρών (από το "φρουρά") και άρα θα (ξανα)δέσει πολύ κόσμο στο άρμα των πολιτικών γραφείων. Το ίδιο και τα αποτελέσματα του οποιουδήποτε ελέγχου. Ποιος πιστεύει ότι ο έλεγχος θα απομακρύνει τους πραγματικά άχρηστους και όχι αυτούς που δεν έχουν υποστήριξη από κάποια γραφεία;
Κι εγώ.Terry RoscoeBeck5 είπε:Εγώ ένα μόνο θα συμπληρώσω: Πλατεία Κλαυθμώνος ;D
Αν και οι προτάσεις του φίλου Παναγιώτη (trolley) είναι ορθές, νομίζω πως ο Ray έχει δίκιο. Τις αξιολογήσεις δεν τις σηκώνει το "Ρωμέϊκο". Είδαμε που πήγαν και οι υποτιθέμενες αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών. Φρονώ λοιπόν πως οι οποιεσδήποτε αξιολογήσεις των Δ.Υ θα έχουν πάντοτε κομματική και συντεχνιακή χροιά και συνεπώς δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Θα είναι κάτι ανάλογο με τις "προσπάθειες" εξυγίανσης της Ολυμπιακής. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το κράτος είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Δ.Υ που "εργάζονται" σε αυτό. Η οποιαδήποτε προσπάθεια ριζικής αναδόμησης πάντα θα σκοντάφτει πάνω σε Φωτόπουλους και Μπαλασόπουλους, κομματικές σκοπιμότητες, συντεχνίες, διαπλοκές κλπ .RayDTutto είπε:Ορθότατα μιλάμε για έλεγχο και άρση της μονιμότητας.
Αλλά για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι αυτά θα γίνουν σε ένα ευνομούμενο κράτος και αγνοούμε όχι την πιθανότητα ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ότι το ελληνικό κράτος - το οποίο ελέγχεται απόλυτα από την κομματική βούληση - δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι η άρση της μονιμότητας δεν θα σημάνει απλώς εναλλαγή πολιτικών φρουρών (από το "φρουρά") και άρα θα (ξανα)δέσει πολύ κόσμο στο άρμα των πολιτικών γραφείων. Το ίδιο και τα αποτελέσματα του οποιουδήποτε ελέγχου. Ποιος πιστεύει ότι ο έλεγχος θα απομακρύνει τους πραγματικά άχρηστους και όχι αυτούς που δεν έχουν υποστήριξη από κάποια γραφεία; Εσείς που το πιστεύετε δεν ζείτε στην Ελλάδα;
(Άσχετο αλλά ένα ωραίο άρθρο για την κατάσταση στην Ελλάδα: http://www.georgakopoulos.org/work/ideas/greeks/)
Σαφώς... Έγραψες για αλλαγή νοοτροπίας και βελτίωση της λειτουργίας του κράτους, επέτρεψε μου μια μικρή διόρθωση, λέγοντας, για αλλαγή νοοτροπίας για την βελτίωση της λειτουργίας του κράτους.harilatron είπε:Νομίζω ότι το ουσιαστικό κέρδος από την άρση της μονιμότητας και τη θέσπιση κανόνων αξιολόγησης (αλλαγή νοοτροπίας και βελτίωση της λειτουργίας του κράτους) θα έχει πολλαπλάσιο θετικό αντίκτυπο από το όποιο άμεσο ταμειακό όφελος.
Σωστά. Δεν χρειάζεται να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό. Copy-paste και λίγο editing χρειάζεται. Και στην τελική από κάπου πρεπει να αρχίσουμε, αλλιώς απλά μοιρολογούμε και γκρινιάζουμε.audiokostas είπε:Ακόμα και σε διαβλητά περιβάλλοντα, εφόσον υπάρχει πρόθεση, υπάρχουν δυνατότητες υλοποίησης διαδικασιών αξιολόγησης οι οποίες μπορούν να είναι απλές, δημοκρατικές και αδιάβλητες.
Οι τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων, έχουν προχωρήσει πάρα πολύ από την εποχή της Πλατείας Κλαυθμώνος.
Εφόσον πάντα, υπάρχει πρόθεση.
Όχι γιατί, πολύ απλά, αν ο πήχυς αποδειχθεί υψηλός, θα τον κατεβάσουν για να περνούν όλοι πλην ελαχίστων, έτσι για ξεκάρφωμα.theoctapus είπε:θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια 100 δεκαδικών ψηφίων σε απολύσεις και δη μεγάλου αριθμού ΔΥ, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για πάρα πολλούς απ' αυτούς να "περάσουν" τους ελέγχους.
Όντως δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό.trolley είπε:- Τον εξαναγκασμό (ο οποίος θα είναι εφικτός εφ' όσον θα έχει αρθεί η μονιμότητα) των διοικήσεων των δημοσίων υπηρεσιών σε θέσπιση μηχανισμών ελέγχου του υπαλληλικού προσωπικού, με διαδικασίες που ήδη ισχύουν και αποδίδουν στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν βλέπουν ακριβώς τον δημόσιο τομέα ως επαγγελματικό χώρο όπου πρέπει να παράγουν έργο για να δικαιολογούν το μισθό τους, μάλλον κάτι σαν "χώρο παρουσίας" για να πληρώνονται.theoctapus είπε:Είναι εξαιρετικά εύκολο να απορρίψει κανείς ΟΛΑ τα επιχειρήματα εναντίον της αξιολόγησης των ΔΥ. ΔΕΝ νοείται επαγγελματικός χώρος/κλάδος όπου η δουλειά του εργαζόμενου να μην μπορεί να ελεγχτεί. Αξίωμα, .&-, επόμενο παρακαλώ.
Τζιτζιφιές, Κεντρικά Μηχανογράφησης ....ικής Τράπεζας.gdevelek είπε:Φίλη μου που δούλευε στην ΙΒΜ μου είπε περιστατικό όπου εργαζόμενη σε κρατική τράπεζα είπε το εξής:
"Αν θέλουν να δουλεύουμε κιόλας, πρέπει να μας πληρώνουν παραπάνω. Όσα μας δίνουν τώρα, είναι για να ερχόμαστε εδώ κάθε μέρα".
Και τι μας νοιάζει πως το βλέπουν αυτοί; Εργαζόμενοι είναι, υπακούουν στους κανόνες, δεν τους φτιάχνουν (να χαρείτε, μην ξυπνήσει το επαναστατικό μερικών, νομίζω είναι κατανοητό τι εννοώ).gdevelek είπε:Δεν βλέπουν ακριβώς τον δημόσιο τομέα ως επαγγελματικό χώρο όπου πρέπει να παράγουν έργο για να δικαιολογούν το μισθό τους, μάλλον κάτι σαν "χώρο παρουσίας" για να πληρώνονται.
Υποθέτω ότι αντιλαμβάνεσαι τον εμπειρισμό ως εμπόδιο στη διαδικασία οραματισμού (και πιθανής υλοποίησης) νέων κατευθύνσεων, σε ατομικό - κοινωνικό - πολιτικό επίπεδο, οπότε προτείνεις την υποβάθμισή του (με τη φράση "όσο το δυνατόν λιγότερο").mc06060 είπε:Μια παρατήρηση μονάχα, που θα θελα να κάνω, είναι το ότι θα πρέπει να προσπαθούμε να μας παρασύρει ο εμπειρισμός όσο το δυνατό λιγότερο.
Όταν έχεις μονιμότητα εγγυημένη μέχρι και στο Σύνταγμα, αποθρασύνεσαι...theoctapus είπε:Και τι μας νοιάζει πως το βλέπουν αυτοί; Εργαζόμενοι είναι, υπακούουν στους κανόνες, δεν τους φτιάχνουν