Ναι, ναι, και πάλι περί καρτών ήχου!

jumerang

Μόνιμος θαμώνας
Λοιπόοον! Για πείτε μου και μένα ρε παιδιά! Θέλω μια κάρτα ήχου με μηδενικό latency (για καλή real time ανταπόκριση των vst indtruments π.χ.), να έχει εισόδους line in κατά προτίμηση μεγάλα jack κι όχι rca (θέλω να ηχογραφώ κιθάρα,πλήκτρα και διάφορα άλλα line ins), να έχει προενίσχυση για μικρόφωνο, να έχει midi in-out, να έχει εύχρηστο software και να κάνει μέχρι 200 euro (άντε και λίγο παραπάνω!). Ζητάω πολλά???!!! Πήρα πριν λίγους μήνες την Μ-Audio Delta 66 που έχει και front panel-άκι και γενικά μου έκανε κλικ και εμφανισιακά και πήρα κι ένα USB midi (το midisport UNO της M-AUDIO) γιατί η κάρτα δεν είχε midi. Τελικά το midi μια δε δουλεύει σωστά - μια δε δουλεύει καθόλου, και η κάρτα έχει τόσο μπλεγμένο (για μένα) software που έχω απογοητευτεί και λόγω έλλειψης χρόνου έχουν μείνει και πίσω οι ηχογραφήσεις μου! Να πάρω καμιά άλλη κάρτα? Τι να κάνω???!!! S.O.S!!!

..και τα δυο προιοντα που επελεξες θα επρεπε να σου δουλευουν αψογα...το software tis maudio ειναι απο τα πιο κατανοητα και ευκολα πιστευω...απλα πρεπει να ασχοληθεις λιγο,να διαβασεις το manual...αληθεια,το εκανες ποτε?θα μαθεις πολλα απο εκει μεσα... :lol: :lol: :lol:

το duo γιατι ανεφερες οτι δεν σου δουλευει σωστα??

Βασικά όντως δεν έχω ασχοληθεί και πάρα πολύ με το manual, θα πρέπει να το διαβάσω εξονυχιστικά κάποια στιγμή, αλλά τι να σου πω... μια terratec που είχα παλιότερα την είχα καταλάβει πλήρως και χωρίς το manual...

Όσο για το midisport Uno της m-audio, όταν το είχα πρωτοβάλει λειτουργούσε αλλά είχε κάποια προβλήματα στο midi in του (π.χ. κάποιες νότες που του έπαιζα απ' το κλαβιέ μου δεν τις έπαιζε σωστά ή τις κρατούσε πατημένες συνέχεια!) και τώρα ενώ ο υπολογιστής μου το βλέπει κανονικά (σωστοί drivers κλπ), δεν το βλέπουν τα προγράμματα που χρησιμοποιώ! (στις επιλογές των "midi devices" που τους ορίζω)

Όπως είχα αναφέρει και σε παλαιότερο ποστ, κάθε αίτημα τεχνικής υποστήριξης (διότι περί αυτού πρόκειται) καλό θα είναι να συνοδεύεται και από πληροφορίες για την τεχνική υποδομή αλλά και το επίπεδο γνώσεων αυτού που ρωτάει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μια (ανώνυμη, όπως οτιδήποτε στο φόρουμ) καταγγελία κακής λειτουργίας προϊόντων που έχουν αποδεδειγμένη αξία και μεγάλο ιστορικό καλής λειτουργίας, συνοδευόμενη από μνεία ενός προϊόντος άλλης εταιρείας το οποίο (αν μη τι άλλο) πρώτη φορά ακούω να λέει κάποιος ότι το "έστησε" πιο εύκολα.

Είμαι λίγο επιφυλακτικός απέναντι σε όλα αυτά, ειδικά όταν συνοδεύονται από δηλώσεις όπως ότι "δεν έχω διαβάσει το βιβλίο οδηγιών χρήσης".

Φίλε μου Wow!, τι να πω... Δεν έχω κανενα σκοπό να θίξω την M-Audio ή να εκθειάσω την Terratec, καμία σχέση! Μια ερωτησούλα έκανα, όπως κάνουν όλοι στo forum. Τώρα, αν έπρεπε παράλληλα να αναφέρω και το επίπεδο γνώσεών μου, αν είναι άριστο ή πολύ καλό ή μέτριο ή κακό, συγγνώμη, δεν το ήξερα. Επίσης δεν κάνω καμία "καταγγελία κακής λειτουργίας", κακώς το βάφισες έτσι. Απλά μέσα απ΄αυτό το troubleshooting μου, ίσως κάποιος ξέρει να με βοηθήσει κάπως.

Παρ' όλα αυτά, μπορείς να είσαι όσο επιφυλακτικός θέλεις και να παρακινήσεις και άλλους users του noiz να μη με βοηθήσουν, αφού τα ρωτάω όλα αυτά χωρίς να έχω ξεσπλαχνίσει το manual, το οποίο είναι μόνο στα αγγλικά τη στιγμή που το επίπεδο γνώσεών μου σε αγγλική τεχνική ορολογία ίσως να μην είναι και άριστο.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Η παρακίνησή μου προς τα μέλη του φόρουμ είναι : να σε βοηθήσουν.

Η παρακίνησή μου προς εσένα είναι : δώσε μας εκείνες τις πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να σε βοηθήσουμε.

Νομίζω ότι αυτά που γράφω δεν επιδέχονται λανθασμένης ερμηνείας.

Είσαι ευπρόσδεκτος και εσύ και οι απορίες σου, όπως και όλοι οι άλλοι.

Ok, thanks! Και sorry αν ερμήνευσα λανθασμένα τα λεγόμενά σου...

Παρ'όλα αυτά, όντως το midisport uno δεν το βλέπει σα midi device το Sonar π.χ. που χρησιμοποιώ!

Φίλτατε jumerang, η αρχαία Κινέζικη παροιμία "ότι πληρώνεις παίρνεις" :wink: ισχύει ΚΑΙ στις κάρτες ήχου ... που σημαίνει

είτε ότι πληρώνεις 400-800 Ευρώ και παίρνεις μια RME (ανάλογα με τα κανάλια που ζητάς πληρώνεις ανάλογα) και δεν ξαναασχολείσαι ...

ή με τα 200 Ευρώ συμβιβάζεσαι με τα μικροπροβληματάκια τους, ψάχνεις τους καλύτερους Soft/Hard συνδιασμούς, ψάχνεις τους καλύτερους drivers, τρέχεις στα forums για απαντήσεις, στέλνεις e-mails στις εταιρείες με παράπονα, γενικά καταναλώνεις πολύ χρόνο/κόπο σε άλλα πράγματα πλην των ηχογραφήσεων ... :roll:

Επίσης, -τουλάχιστον σε hardware θέματα και σ΄αυτή την κατηγορία τιμής- τα προϊόντα των Terratec, M-Audio δεν διαφέρουν τόσο πολύ ... ίσως η EMU να είναι ελαφρά καλύτερη ... όπως λένε τα tests/reviews βέβαια ... :roll:

/nEwBiE 8) [/b]

Και γιατί να έχεις προβλήματα με 200€ κάρτα; Δεν το κατάλαβα αυτό φίλε nEwBiE :roll:

Δηλαδή θα πάρω κάρτα με 800€ να έχει 8 εισόδους τη στιγμή που θέλω να ηχογραφώ το synth μου και μια φωνή για να ξενιάσω; Αυτό δεν είναι ξένιασμα είναι πέταμα ευρόπουλων.

Και γιατί να έχεις προβλήματα με 200¤ κάρτα; Δεν το κατάλαβα αυτό φίλε nEwBiE :roll: Δηλαδή θα πάρω κάρτα με 800¤ να έχει 8 εισόδους τη στιγμή που θέλω να ηχογραφώ το synth μου και μια φωνή για να ξενιάσω; Αυτό δεν είναι ξένιασμα είναι πέταμα ευρόπουλων.
Γιατί για να λύσεις αυτά τα (software κυρίως) προβληματάκια πρέπει να επενδύσεις, και οι επενδύσεις αυτές κοστίζουν ... και επηρεάζουν την τιμή του προϊόντος ... απλά ... :roll:

Επίσης, δυστυχώς οι "καλές" κάρτες κυκλοφορούν μόνο σε πολλά κανάλια ... :roll:

Απ την άλλη, ο καθένας μπορεί κάλλιστα να πάρει μια κάρτα των 200 Ευρώ και να μην έχει ποτέ του πρόβλημα ... απλώς (πάντα μιλώντας για "σοβαρές" audio εφαρμογές) έχεις πολλές πιθανότητες για το αντίθετο ... τουλάχιστον έτσι λένε τα ειδικά fora του χώρου ...

/nEwBiE 8)

Δεν ξέρω τι λένε τα ειδικά fora και ποιός τα γράφει, αλλά ξέρω πώς σήμερα , έτος 2006 κάνεις μια χαρά δουλειά με 200€ κάρτα και τα software προβλήματα πηγάζουν και από software λάθη στον υπολογιστή του καθενός και από άλλα "λάθη" όπως ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τέλος πάντων.. καλά είναι να ξέρει πρώτα τι χρειάζεται ο καθένας και να μην πετά λεφτά στο γάμο του καραγκιόζη.

Σε επόνυμες εταιρίες και γνωστές η κάρτα με 4 κανάλια έχει μισή τιμή από την κάρτα με 8 επομένως χωρίς πολύ σκέψη και οι δυο το ίδιο καλές είναι και το software ίδιο.

Σε καμιά περίπτωση δεν λέω οτι οι φτηνές κάρτες είναι καλύτερες από τις ακριβές, απλά μπορεί να είναι εξίσου καλλές οι πρώτες και να μην χρειαστείς όλες τις δυνατότητες από τις δεύτερες. Στο συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, δεν νομίζω πως το πρόβλημα ήταν η κάρτα ήχου.

Κοίτα Χ_pap ένεκα που άρχησες αυτο το θέμα.. οι κάρτες ήχου δεν παύουν να είναι pc εξαρτήματα.. Υπάρχουν κάρτες γραφηκών που έχουν 600 και ευρώ και αφορούν μόνο τα gaming..αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε gamer δεν μπορεί να παίξει με 200 ¤ κάρτα αρκετά αξιόλογα οποιοδήποτε παιχνίδι .. απλά σε κάποια άλλα θα υπάρχουν κάποιες διαφορές οι οποίες δεν είναι σίγουρο οτι θα αξίζουν τα έξτρα λεφτά...

ως Pc εξάρτημα υπόκειται στη γενικότερη πίεση για μείωση της τιμής.. η οποία προκύπτει από την συνεχή εισαγωγή νέων προϊόντων με νέα χαρακτηριστικά με νέες απαιτήσεις κ.ο.κ.

Όταν κάποιος χτίζει ένα PC- Studio να είναι σίγουρος ότι το μόνο πράγμα που θα το πληρώσει ΜΙΑ Φορά και θα του μείνει, είναι Τα ηχεία του.... καμιά φορά πιστεύω και τα μικρόφωνα.. (Εξαιρούμε κιθάρες και λοιπά μουσικά όργανα)

Το σίγουρο είναι ότι με ¤200 κάρτα όντως κάνεις καλή δουλειά... απο εκεί και πέρα.. σε 5, 6 χρόνια θα την έχεις αλλάξει, όπως πιστεύω οτι θα έχεις αλλάξει και PC....

Γεια και από 'μένα. Ας μην χρησιμοποιούμε λέξεις όπως "καλό" ή "καλύτερο" χωρίς να ξέρουμε ποιο είναι το πλαίσιο αναφοράς. Π.χ., εγώ που το μόνο που κάνω με την κάρτα μου είναι να παίζω τα soft synths μου, καλύπτομαι πλήρως από τη νοοτροπία του not_guilty.

Αν όμως έπρεπε να ηχογραφώ σε πραγματικό χρόνο από 10 μικρόφωνα, το πράγμα θα άλλαζε. Αν μάλιστα ήθελα να το κάνω με πολύ καλή ποιότητα ήχου, τότε το πράγμα θα άλλαζε ακόμη περισσότερο.

Στα 200 ευρώ παίρνεις καλή κάρτα για κάποιον σαν εμένα, μέτρια κάρτα για κάποιον που γράφει και audio και απαράδεκτη κάρτα για κάποιον που γράφει μόνο live audio και θέλει και κορυφαία ποιότητα.

not_guilty και Wow! συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.. αλλά μάλλον έπρεπε να απαντήσετε στον nEwBiE και όχι σε μένα. Ειδικά αυτό που γράφεις eypotocol έιναι και άποψή μου και γιαυτό απάντησα στο πόστ του φίλου nEwBiE. Δεν είναι υποχρεωτικό να παίρνεις κάρτα με 800€ ντε και καλά αν δεν την χρειάζεσαι. Και οτι έγραψα το έγραψα με βάση και την αρχική ερώτηση του jumerang που άνοιξε το post. Anyway δεν νομίζω με αυτά που έγραψα να έρχομαι σε αντίθεση με τον not_guilty και με τον Wow!.. εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι οπότε πάω πάσο γιατί στην τελική οι απαντήσεις τους με καλύπτουν.

not_guilty και Wow! συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.. αλλά μάλλον έπρεπε να απαντήσετε στον nEwBiE και όχι σε μένα.
8O 8O 8O

Μα... δεν απάντησα σε 'σένα. Είπα γενικώς την άποψή μου. Το κατάλαβα ότι συμφωνούμε.

:)

Sorry eye.. :oops: έχεις δίκιο.. επιρρεάστηκα συναισθηματικά στο θέμα από το ποστ του nEwBie, δεν έπρεπε.. κι αυτός τη γνώμη του είπε :(

Απλά η λογική πληρώνω να ξενοιάζω με χαλάει λίγο.. τουλάχιστον όχι πρότού ψάξουμε και καθορίσουμε τις ανάγκες μας πρώτα.

Επίσης' date=' δυστυχώς οι "καλές" κάρτες κυκλοφορούν μόνο σε πολλά κανάλια ... :roll:

/nEwBiE 8)[/quote']

Δηλαδή newbie ξέρεις πολλές "πολυκάναλες" καλύτερες από την "δικάναλη" της Lynx ???...

καλό είναι να μην "γενικεύουμε" και σε προέκταση (που δεν σε αφορά αλλά έχει συγγενή σχέση με την ρήση σου) να μην κρίνουμε ούτε καν με το brand name (που αποτελεί ένδειξη και όχι απόδειξη ποιότητας ) αλλά μόνο με βάση το κάθε μοντέλλο και τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τις ανάγκες που καλείται κάθε φορά αυτό να εξυπηρετήσει...(και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε προιόν)

Και γυρνώντας στο θέμα, φυσικά συμφωνώ με τους not_guilty, Wow! και x-pap...

Δηλαδή newbie ξέρεις πολλές "πολυκάναλες" καλύτερες από την "δικάναλη" της Lynx ???...

καλό είναι να μην "γενικεύουμε" και σε προέκταση (που δεν σε αφορά αλλά έχει συγγενή σχέση με την ρήση σου) να μην κρίνουμε ούτε καν με το brand name (που αποτελεί ένδειξη και όχι απόδειξη ποιότητας ) αλλά μόνο με βάση το κάθε μοντέλλο και τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τις ανάγκες που καλείται κάθε φορά αυτό να εξυπηρετήσει...(και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε προιόν)

Και γυρνώντας στο θέμα' date=' φυσικά συμφωνώ με τους not_guilty, Wow! και x-pap...[/quote']

OK, ας απολογηθώ λοιπόν ...

Φίλτατε npap, το να απομονώσεις μια φράση από τις 4 απαντήσεις μου και να παραθέσεις ΤΗΝ εξαίρεση ... :roll: μάλλον προς το παραποίηση μου ακούγεται ... Αν μετά τις απαντήσεις μου σου έμεινε μόνο αυτό, μάλλον πρέπει να απολογηθώ που δεν έγινα κατανοητός … ας ξαναδιατυπώσω λοιπόν : ΝΑΙ, ο ΚΑΝΟΝΑΣ λέει ότι «οι "καλές" κάρτες κυκλοφορούν μόνο σε πολλά κανάλια» - με την εξαίρεση της Lynx … Πραγματικά η Lynx είναι μάλλον η "απόλυτη" κάρτα - τουλάχιστον στην ποιότητα ήχου από τις μετρήσεις που διαβάζω- αλλά και αυτή προσπαθεί να γίνει πολυκάναλη 8O (2Χ6 ή 6Χ2 αν θυμάμαι καλά ...) και γενικά νομίζω ότι η ακριβότερη δικάναλη πρέπει να είναι η RME 9632 … (~400E) – πλην Lynx πάντα …

Φίλτατε x_pap, ας το δούμε λίγο διαφορετικά το θέμα … ένας νέος χρήστης ζητάει :

1. Θέλω μια κάρτα ήχου με μηδενικό latency (για καλή real time ανταπόκριση των vst indtruments π.χ.)

2. να έχει εισόδους line in κατά προτίμηση μεγάλα jack κι όχι rca

3. να έχει προενίσχυση για μικρόφωνο

4. να έχει midi in-out

5. να έχει εύχρηστο software

6. και να κάνει μέχρι 200 euro (άντε και λίγο παραπάνω!)

Επίσης .. «έχω απογοητευτεί και λόγω έλλειψης χρόνου έχουν μείνει και πίσω οι ηχογραφήσεις μου!»

Η απάντησή μου είναι ότι : "ότι πληρώνεις παίρνεις", δηλαδή πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να πληρώσει κάποιος παραπάνω χρήματα ακριβώς γιατί οι κάρτες αυτές ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. (και σωστά για Άμένα σημαίνει να αποδίδουν απροβλημάτιστα, σε κάθε περίεργο Hardware/Software setup) – Αυτή είναι η άποψή μου, αυτήν και υποστηρίζω …

Απ΄ την άλλη , γιατί να δώσει κανείς 200 Ε για κάρτα ήχου, αφού και με την ΑC97 της motherboard κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου !!! ή μπορείς να αγοράσεις μια κάρτα με 50-80 Ευρώ !!! Αλήθεια, γιατί νομίζεις ότι οι κάρτες της RΜΕ ή της MOTU έχουν τα νι-πλάσια χρήματα από τις – σχεδόν ίδιων χαρακτηριστικών - άλλες ? Τόσο πολύ «μούρη» πουλάνε πια ? … Τελικά, τι κάνει μια κάρτα «καλή» για μουσική χρήση ?

Εγώ απάντησα ήδη … /nEwBiE

Καλές όλες αυτές αυτές οι φιλολογίες ρε παιδιά και χρήσιμες, σίγουρα. Αλλά εγώ, που άνοιξα και το post, μου φαίνεται ότι δεν έχω πάρει σαφή απάντηση ακόμα!!! Παρακολουθώ το post όλο αυτόν τον καιρό αλλά κανείς δε μου έχει απαντήσει συγκεκριμένα! Μήπως δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση? Ή μήπως δεν είναι και τόσο συγκεκριμένο το θέμα μου??

Κακώς το έκλαβες κατ' αυτόν τον τρόπο...η φράση σου αποτέλεσε αφορμή για το υπόλοιπο μου post...(ξαναδιάβασέ το...)

άλλωστε πως θα μπορούσα να τα βάλω με ένα μέλος με τόσο χαριτωμένο avatar...έτσι μούρχεται να του κάνω ...γούτσου γούτσου.... :D

Αυτή την φορά όμως με προκαλέις να σου πω (ως δυστυχώς ισχύουσα γενικότητα αυτή την φορά..) ότι σου υπογράφω -με το όποιο βάρος μπορεί να έχει ο λόγος μου- : Μία πχ M Audio audiophile 24\96 των 110 ε (τυχαία επιλογή), δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με οποιαδήποτε onboard AC 97 υλοποίηση με το οποιαδήποτε chip (τουλάχιστον από αυτά που έχουν πέσει στα χέρια μου)...Με την πρώτη -και κατάλληλη χρήση- ανοίγεις μια πόρτα προς την γνώση του ήχου (με αποτελέσματα που μπορούν να ...σταθούν και να εκπλήξουν) και με την δεύτερη το πολύ άντε να αντικαταστήσεις τα "τζιτζίκια" το καλοκαίρι...(και μην το πάρεις προσωπικά πάλι... sorry που απαντώ αποσπασματικά αλλά το θέτεις και τι να κάνω που πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να δώσει κάτι λίγο παραπάνω πρώτα για να καταλάβει και μετά ας πάρει RΜΕ... :wink: )

Trending...

Νέα θέματα

Back