The Genius Loci
Noiz Addict
Όχι, αυτό ισχύει για τις "ενεργές" συμπιέσεις (εκεί που το αρχείο είναι άμεσα αναγνώσιμο) όπως π.χ. τα mp3. Τα rar, zip, κλπ κάνουν όλα lossless συμπιέσεις.hot_sauce είπε:έτσι νόμιζα πως γίνεται με τη συμπίεση.... :S
Όχι, αυτό ισχύει για τις "ενεργές" συμπιέσεις (εκεί που το αρχείο είναι άμεσα αναγνώσιμο) όπως π.χ. τα mp3. Τα rar, zip, κλπ κάνουν όλα lossless συμπιέσεις.hot_sauce είπε:έτσι νόμιζα πως γίνεται με τη συμπίεση.... :S
Σωστά και τα δύο. Να σημειώσω επειδή αναφέρθηκε ότι πολλά γραμμένα CD/DVD ψοφάνε μετά από μερικά χρόνια (που απλώς κάθονται) λόγω προβλημάτων στην εγγραφή που δημιουργούν τα πολύ τσίπικα CD/DVD writers που χρησιμοποιούνται κατά κόρον, και δη σε υψηλή ταχύτητα εγγραφής. Ειδικά παλιότερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. Για του λόγου το αληθές, έχω CD γραμμένα με επαγγελματικό writer, σε ταχύτητα... 1Χ, πριν 15 χρόνια, και δεν έχουν καταλάβει Jesus, ενώ άλλα γραμμένα σε φτηνιάρικα writers PC τα έχουν παίξει σε 3-4 χρόνια.audiokostas είπε:Καταλαβαίνω οτι οι απαιτήσεις του καθένα ποικίλλουν (εγώ έχω ελάχιστες και δεν έχω ασχοληθεί) αλλά 1Τerra (γύρω στα 70€) δεν σου κάνει για backup;
Και αν είναι για DVD backups, δεν είναι λογικότερο να πάρεις Bluray writer ;
Απλώς λέω ......
Καλή ιδέα αλλά λίγο ακριβή ακόμα. Άσε που αν χρειαστεί να τα διαβάσεις από κάποιο άλλο σύστημα θα πρέπει να έχει Blu-Ray (που δε νομίζω να έχουν και πααααρα πολλοί)audiokostas είπε:Και αν είναι για DVD backups, δεν είναι λογικότερο να πάρεις Bluray writer ;
Απλώς λέω ......
Χωρίς να ξέρω ειδικά τι ισχύει, το ποσοστό παραπέμπει στη μετατροπή wav σε flac...Nikolas είπε:Μάνο: τα WAV αρχεία σε RAR κόβονται στο 50-55% περίπου... Σώζεις δηλαδή αρκετό χώρο (ειδικά να μιλάς για 0.5 ΤΒ...).
The frog knows what he's talking about.Μάνο, από μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα ότι μπορείς να πάρεις ωραιότατο εξωτερικό Western Digital με χωρητικότητα 2 TB (δηλαδή 1 TB σε RAID mode) με περίπου 160 ευρώ.
Σαφέστατα δεν είμαι μέσα στην τσέπη του Νικόλα αλλά το ποσό δε μου φαίνεται μεγάλο αν μιλάμε για μια λύση με την οποία θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Έστω, για κάποια χρόνια τουλάχιστον.
Edit: Νικόλα μου, σε αυτή την περίπτωση και ένας απλός εξωτερικός σκληρός σου κάνει. Πέτα τα πάντα μέσα, φύλαξέ τον κάπου και το πιθανότερο είναι ότι θα δουλέψει όταν θα τον χρειαστείς ξανά.
Έχω 2 Seagate διαφορετικής χρονολογίας και επιβεβαιώνω πως το κάνουν. Φυσικά ανάλογα με τη χρήση μπορεί και να μην ενοχλεί. Βασικά μου αρέσει αυτό το feature καθώς ο δίσκος δουλεύει μόνο όσο χρειάζεταιAlchemist είπε:Μάνο, έχεις δίκιο για τα σταμάτα-ξεκίνα. Δυστυχώς δεν είναι κουσούρι μόνο των WD αλλά όλων των σύγχρονων εξωτερικών σκληρών (έχω δει και Seagate να κάνει το ίδιο). Ας όψεται το energy saving.
Αν τη φας από φυσικό φαινόμενο σημαίνει ότι η γκαντεμιά του κόσμου κάθεται πάνω στο σβέρκο σου οπότε εκεί δεν μπορείς να προφυλαχθείς με κανένα τρόπο. Εκεί απλά το παίρνεις απόφαση και χαλαρώνεις... 8)manosx είπε:Αυτά είναι εργαλεία...
Μετά το μόνο που φοβάσαι είναι σεισμούς λοιμούς και καταποντισμούς ;D ;D ;D
Σκληρό ανοίγει για να του αλλάξεις, ή άμα χαλάσει πας για άλλο ???
Όχι ακριβώς, απλώς όπως λες το rar, zip κλπ χρησιμοποιούν μη απωλεστικούς αλγόριθμους, ενώ mp3, jpeg κλπ είναι απωλεστικά. Η άμεση ανάγνωση απλώς γίνεται γιατί το winamp κάνει μόνο του την αποσυμπίεσηThe Genius Loci είπε:Όχι, αυτό ισχύει για τις "ενεργές" συμπιέσεις (εκεί που το αρχείο είναι άμεσα αναγνώσιμο) όπως π.χ. τα mp3. Τα rar, zip, κλπ κάνουν όλα lossless συμπιέσεις.
Εννοούσα ότι το mp3 είναι μια μορφή αρχείου που είναι άμεσα προσβάσιμη (από οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου). Το ίδιο ισχύει και για ανάλογα format εικόνας, κλπ. Τα .rar κλπ είναι αρχεία archive. Που σημαίνει ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την αρχική μορφή των αρχείων που συμπιέζουμε, όταν αυτά αποσυμπιεστούν. Αυτή τη διαφορά ήθελα να τονίσω στον ερωτώντα.skantzos είπε:Η άμεση ανάγνωση απλώς γίνεται γιατί το winamp κάνει μόνο του την αποσυμπίεση![]()