Κλειδιά για την epi junior

yannis37

Παλιά καραβάνα
παιδιά,

ποια κλειδάκια να βάλω στην epi LP Junior?

αν υπάρχει κάποια φθηνη και καλή λυση απο μαγαζί εδώ (ΑΘΗΝΑ) ειναι οτι πρέπει. (οχι πάνω απο 30€)

καλά, δεν έχω και τοοοσο μεγάλο πρόβλημα (χάνουν όμως λιγο άμα της τα χώσεις).

το θέμα ειναι ότι με βολεύει απίστευτα το μπρατσακι της και θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί της, οπότε να την αναβαθμήσω λιγο ψάχνω.

DSCN0862oooooooooo1.JPG

Με ενα καλό σετάρισμα θα είναι πιο σταθερή. Δες εδώ:

Guitar set up

Την έχεις πάει σε κάποιον επαγγελματία για σετάρισμα; Αν όχι, είναι καλύτερο να το κάνεις μια φορά ώστε να σου σουλουπώσει το nut αν χρειαστεί και να δεις πως είναι σωστά σεταρισμένη (να έχεις σημείο αναφοράς).

κανω το βασικό σετ απ μόνος μου (και θα συνεχισω)

nut δεν ακουμπαω λογω ασχετοσινης και ναι ισως την παω καποια στιγμη.

αλλά πχ δεν μου φαινεται να έχει καλύτερα κλειδια από αυτά (ενα παράδειγμα βάζω)

http://www.thomann.de/gr/kluson_mg33c_gitarrenmechanik_chrom.htm

(χάνουν όμως λιγο άμα της τα χώσεις).
δεν χανουν τα κλειδια,απλα χρειαζεται καλυτερο κοψιμο το nut,τα κλειδια δεν φταινε σχεδον ποτε για το ξεκουρδισμα,δεν νομιζω καν να...βγαινουν πια κλειδια που να χανουν.....περνα σωστα τις χορδες και τσεκαρε το nut & θα εισαι μια χαρα...

ξεκινα περνωντας τις χορδες ετσι

Stringing An Acoustic Guitar

(απο το 0:20 και μετα)

η ετσι

Ακόμα και τα "χειρότερα" κλειδιά είναι σταθερά. Αν δεν μας αρέσουν οπτικά ή στην αίσθηση είναι άλλο.

Απ΄τη στιγμή που έχεις πρόβλημα με τη σταθερότητα και έχεις κιθάρα με fixed bridge, κατά 99% το πρόβλημα είναι στο nut σε συνδυασμό ίσως με τον τρόπο που βάζεις τις χορδές.

Το nut όπως είπες μόνο κάποιος έμπειρος με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να το φτιάξει και προτείνω να πας οπωσδήποτε.

Με τις χορδές αρκεί να μη τυλίγεις τις μπάσσες χορδές παραπάνω από 1-2 φορές γύρω από το tuner post και στα καντίνια τουλάχιστον 3-4 φορές. Μετά από κάθε αλλαγή τραβάς ελαφρά τις χορδές κατά το κούρδισμα.

(όπως τα λέει και ο SF δηλαδή)

marathon είπε:
Eίσαι σίγουρος ότι με 30 ευρώ θα την αναβαθμίσεις?
Gfs??? (Nταξι δεν ειναι αθήνα...αλλα την αναβαθμίζεις...)

marathon είπε:
Aπό πότε τα κινέζικα parts είναι αναβάθμιση? ;)
Έλα τώρα....ρατσιστη! ;D χεχεχε

alexi είπε:
Έλα τώρα....ρατσιστη! ;D χεχεχε
Δεν υπάρχει καμμία ρατσιστική διάθεση, έχω άλλωστε Made in China κιθάρα (με πλήρην επίγνωση των πράξεών μου) και πολύ όμορφη μάλιστα.

Και η κιθάρα που έπαιξε ο ΕΖ στο Αιγάλεω, Κορέα είναι άλλωστε...και κανέναν δεν ενόχλησε ;)

Αλλά να βάλεις κλειδιά που κάνουν 20 $ (ενώ τα υπάρχοντα της κιθάρας κάνουν 40$...) και να το θεωρείς αναβάθμιση...

marathon είπε:
Αλλά να βάλεις κλειδιά που κάνουν 20 $ (ενώ τα υπάρχοντα της κιθάρας κάνουν 40$...) και να το θεωρείς αναβάθμιση...
κάτσε ρε συ marathon, 90€ την πήρα (τώρα κάνει 100), αν κάνουν τα κλειδιά της 40€, τότε μιλάμε οτι πρέπει να τρέξτε να πάρετε όλοι απο μια epiphone junior. ;) και να θεωρηθει ως κλοπη προς την gibson εμμεσα

yannis37 είπε:
κάτσε ρε συ marathon, 90€ την πήρα
Καινούργια?

τότε μιλάμε οτι πρέπει να τρέξτε να πάρετε όλοι απο μια epiphone junior
Όσο και να την πήρες, τώρα που θα φτιάξεις το nut, μετά θα αλλάξεις τα κλειδία, μετά τα ηλεκτρικά...σε βλέπω να φτάνεις τα λεφτά της Gibson... ;)

Aς την αγόραζες από την αρχή...να μην ξεκουρδίζεται κιόλας ;D

1) ναι καινούργια. 90€

2) δεν αλλάζω ηλέκτρικά. 0€

3) ναι θα αλλάξω κλειδιά 30€-40€

4) nut ισως (?€)

απέχει χιλιομετρα απ τα 660€ της Gibson ;)

marathon είπε:
Δεν υπάρχει καμμία ρατσιστική διάθεση, έχω άλλωστε Made in China κιθάρα (με πλήρην επίγνωση των πράξεών μου) και πολύ όμορφη μάλιστα.

Και η κιθάρα που έπαιξε ο ΕΖ στο Αιγάλεω, Κορέα είναι άλλωστε...και κανέναν δεν ενόχλησε ;)

Δεν είμουν στο αιγάλεω...με τι επαιξε btw?

Κοίτα...σε γενικές γραμμές σίγουρα τα κλειδιά πάνω στην συγκεκριμένη junior ακόμα και οπτικά ΜΟΥ φαίνονται κουκουρουκου...

και ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα (που δεν ασχολούμαι με setups και assembly οπως εσυ) οτι π.χ τα wilkinson κλειδιά είναι πολύ καλά..για την τιμή τους...άσχετα οτι και αυτά είναι απο Κινα...και σίγουρα ΕΓΩ το θεωρώ upgrade να τ΄αλλάξεις σε μια π.χ squire strat...

:)

alexi είπε:
Δεν είμουν στο αιγάλεω...με τι επαιξε btw?

Κοίτα...σε γενικές γραμμές σίγουρα τα κλειδιά πάνω στην συγκεκριμένη junior ακόμα και οπτικά ΜΟΥ φαίνονται κουκουρουκου...

και ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα (που δεν ασχολούμαι με setups και assembly οπως εσυ) οτι π.χ τα wilkinson κλειδιά είναι πολύ καλά..για την τιμή τους...άσχετα οτι και αυτά είναι απο Κινα...και σίγουρα ΕΓΩ το θεωρώ upgrade να τ΄αλλάξεις σε μια π.χ squire strat...

:)
Ο μαστρο Ηλίας έπαιξε με μία Eastwood...

Τελικά, εάν η Epi του Γιάννη κάνει καινούργια 90ευρώ...ότι και να της βάλεις επάνω, είναι upgrade ;D

marathon είπε:
Τελικά, εάν η Epi του Γιάννη κάνει καινούργια 90ευρώ..
Ακριβηνε το οργανο μιλάμε ;D

http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Epiphone-Les-Paul-Junior-Single-Cut-WH-White/art-GIT0015741-000

του χρόνου θα κάνει 200€ (πάρτε οσο ειναι καιρός) ;D ;D ;D

πειτε ρε, τιποτα καλά κλειδάκια να μην τρεχω σε ομαδικές παραγγελίες απο αουγκενταλερ ;D

Για να μη στεναχωριεσαι με...30 ευρω καλυτερα κλειδια απο αυτα που ηδη φοραει δεν θα παρεις....αστην ησυχη λοιπον,μια χαρα ειναι το κιθαρακι....καλυτερα να βαλεις κανα 20αρικο ακομα και με 50 ευρω να βαλεις κανα καλυτερο μαγνητη που ΟΝΤΩΣ θα κανει τη μεγαλη διαφορα... ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back