Αυτό όμως δεν είναι ένα πρόβλημα που υφίσταται με οποιοδήποτε project ανοιχθεί σε υπολογιστή που δεν είναι εξοπλισμένος με τα VST που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά? Kαι μια ακόμη ερώτηση (λόγω άγνοιάς μου): δεν υπάρχουν σήμερα εταιρίες που κατασκευάζουν κάρτες με ενσωματωμένους επεξεργαστές με VSTs που να είναι συνεπείς στην υποστήριξή τους, με αποτέλεσμα αυτές να είναι σταθερές στην απόδοσή τους σε διάφορα συστήματα?Wow! είπε:Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα project που είχαν φτιαχτεί με εφέ και όργανα της Creamware είναι καταδικασμένα να μην μπορούν πλέον να ανοίξουν (εκτός αν κάποιος έχει κρατήσει κάποιο αρχαίο computer)
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.Imaginator είπε:Μολις επιβεβαιωσες τις υποψιες μου χωρις να ξερω λεπτομερειες...
Εyeprotocol τωρα που υπαρχουν 3-4 προτασεις στο τραπεζι , και μιας και εισαι πολυ ενημερωμενος, τι πιστευεις οτι συμφερει καλυτερα ?
Ασφαλώς, αλλά ο ρυθμός απαξίωσης των software VST και effects είναι πολύ βραδύτερος. Σκέψου ότι την προηγούμενη εβδομάδα, εγκαταστήσαμε το Gigastudio VST (όχι το standalone) σε Windows 7 (ενώ θεωρητικά, δεν υποστηρίζεται ούτε σε Windows Vista). Το software (για να το πω λαϊκά)... παλεύεται... θές με κάποιο emulation, θες με κάποιο virtual machine... έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.bloody_sunday είπε:Αυτό όμως δεν είναι ένα πρόβλημα που υφίσταται με οποιοδήποτε project ανοιχθεί σε υπολογιστή που δεν είναι εξοπλισμένος με τα VST που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά?
Δεν είμαι σίγουρος για το αν (και πόσες) υπάρχουν... αλλά δεν είναι πρόβλημα ασυνέπειας, είναι πρόβλημα λογικής. Αυτό που φτιάχνουν σήμερα, θα είναι σταθερότατο, ταχύτατο κλπ, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να μπορούν να συνεχίσουν να το φτιάχνουν για να παραμείνει φρέσκο και τεχνολογικά σύγχρονο - κάτι που δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό, για οικονομικούς κυρίως λόγους.Kαι μια ακόμη ερώτηση (λόγω άγνοιάς μου): δεν υπάρχουν σήμερα εταιρίες που κατασκευάζουν κάρτες με ενσωματωμένους επεξεργαστές με VSTs που να είναι συνεπείς στην υποστήριξή τους, με αποτέλεσμα αυτές να είναι σταθερές στην απόδοσή τους σε διάφορα συστήματα?
Ακριβώς, αυτό εδώ: UAD-2 Solo/Laptopbloody_sunday είπε:Έβγαλε και add-on για λάπτοπ...![]()
Υποθέτω πως η όλη φιλοσοφία αυτού του add-on είναι για να κάνουμε δουλειά αξιώσεων και αυξημένων απαιτήσεων on-the-go, όπου βρεθούμε μαζί με την φορητή αλλά αξιοπρεπή καρτούλα μας. Αν αρχίσουμε να βάζουμε πολλά συμπράκαλα δεν θα είναι πια φορητό το set-up αλλά... αφόρητο. ;D Έτσι, μάλλον θα χάσει και τη χρησιμότητά του...cyclops είπε:Ακριβώς, αυτό εδώ: UAD-2 Solo/Laptop
Είναι λίγο δίλλημα όμως, τι να πρωτοβάλεις στην ExpressCard slot?
Αν δουλεύεις και κάποιο DSP card της RME ή κάποιο Firewire controller, τι γίνεται; ???
Ναι, έχεις δίκιο. Απλά αν έχεις ήδη μια καλή κάρτα Firewire και ο FW controller του laptop είναι ασύμβατος (= δεν έχει T.I. chipsetbloody_sunday είπε:Υποθέτω πως η όλη φιλοσοφία αυτού του add-on είναι για να κάνουμε δουλειά αξιώσεων και αυξημένων απαιτήσεων on-the-go, όπου βρεθούμε μαζί με την φορητή αλλά αξιοπρεπή καρτούλα μας. Αν αρχίσουμε να βάζουμε πολλά συμπράκαλα δεν θα είναι πια φορητό το set-up αλλά... αφόρητο. ;D Έτσι, μάλλον θα χάσει και τη χρησιμότητά του...
Κατ' αρχήν, δεν επιτρέπεται η έμμεση διαφήμιση εμπορικών δικτυακών τόπων.spimav_z είπε:μετα απο μια επισκεψη στο www.gpanagopoulos.com
, και την επίμονη γνωμη-προταση των παιδιων εκει , θα δωσω 2 ψηφους
στην m-audio profire 610.
Ε, όχι και συγνώμη.. ξέρουμε ότι είσαι αστέρι.. δε σε παρεξηγούμε.spimav_z είπε:δεν ειμαι ο μονος -και το κανω αρκετα σπανια- που λινκαρει δικτυακους τοπους....
σωστα...
συμφωνω απολυταWow! είπε:Η M-Audio φτιάχνει απολύτως αξιόπιστο εξοπλισμό και - με τις χαμηλές τιμές της - έχει δημιουργήσει παράδοση στο χώρο (από τη μία). Αλλά δεν προσποιείται ότι φτιάχνει κορυφαίες κάρτες ήχου (και δεν φτιάχνει). Τόσο απλό είναι.
Ναι, δουλεύω με την 9632 τουλάχιστον 5-6 χρόνια ... μαζί με τις δύο ΙΟ κάρτες που προτείνω ... (ένα συστηματάκι 6Χ6 αναλογικές ΙΟ παρόλο που δεν τις έχω χρησιμοποιήσει όλες ...) Στο μεσοδιάστημα έχω αλλάξει 3 υπολογιστές, αλλά η κάρτα παραμένει ... Το latency που διαθέτει είναι 32 samples (0,7 msec) !!!Imaginator είπε:Καταρχην ευχαριστω ολους οσους ασχολουνται με το θεμα μου.
Newbie δεν νομιζω οτι αμφισβητειται η προθεση σου απλα πιστευω οτι , αν δεν σου κανει κοπο , παντα μια προταση στηριζομενη απο επιχειρηματα ειναι πιο χρησιμη.
Ακομα και ετσι ομως η προταση σου ειναι απο μια εταιρια παρα πολυ αναγνωρισμενη.
Εχεις δουλεψει με την rme? απο drivers ειναι οκ?
Aγαπητέ όχι δεν έχεις πρόβλημα, διαφωνώ.cyclops είπε:Απλά αν έχεις ήδη μια καλή κάρτα Firewire και ο FW controller του laptop είναι ασύμβατος (= δεν έχει T.I. chipset), έχεις πρόβλημα. Οπότε έχεις ένα θέμα.
Εννοώ ότι όταν για κάποιο λόγο (ένας από τους λόγους είναι ότι μία συγκεκριμένη κάρτα θέλει να βλέπει T.I. chipset στον FW controller) δεν δουλεύει η Firewire κάρτα ήχου με τον ενσωματωμένο Firewire controller (πράγμα που συμβαίνει στη δική μου περίπτωση), τότε χρειάζεσαι controller πάνω στην ExpressCard, όπως κάνουν πολλοί. Τότε σαφώς και δε μπορείς να βάλεις και DSP κάρτα τύπου UAD, γιατί πολύ απλά δεν έχεις δεύτερη ExpressCard slot. Και εδώ έγκειται το πρόβλημα. Οπότε, είπα, βάζεις μία κάρτα ήχου σε USB και έχεις την ExpressCard για την UAD ή οτιδήποτε άλλο.nektarios είπε:Aγαπητέ όχι δεν έχεις πρόβλημα, διαφωνώ.
Ότι δεν ειναι ΤΙ δεν ονομάζεται ασύμβατο.
Λάθος χαρακτηρισμός.![]()