k Zildjian Istanbul vintage 20'' Ride

Baskes

Θαμώνας
Χαιρετώ την παρέα του Noiz!

Ανοίγω αυτό το θέμα για ένα πολύ σπάνιο πιατινι που εντελώς τυχαία είχα αγοράσει μεταχειρισμένο το 1995 από ένα παλιό drummer.

Όλα αυτά τα χρονια δεν το είχα χρησιμοποιήσει γιατί ο ήχος του δεν ταίριαζε πολύ στο παίξιμο μου καθώς είναι για πιο jazz παιξίματα.

Πριν από μερικές μέρες όμως αποφάσισα να ψάξω να δω ποιο μοντέλο ακριβώς είναι και βρήκα ότι είναι κατασκευής 62- 63, φτιαγμένο στην Τουρκια. Είναι K Zildjian Istanbul 20 ίντσες με βάρος 1780gr οποτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί light, το οποιο είναι από τα πιο σπανια πιατίνια με πολύ καλή τιμή, περισσότερα από 1000e στο ebay.

Όπως καταλαβαίνετε η έκπληξη μου είναι τεραστια και επειδή δεν βρήκα καμια αναφορά στα συγκεκριμένα πιατίνια σε ελληνικό forum σκέφτηκα να το αναφέρω για ιστορικούς λόγους.

Ανεβάζω και μερικές φωτογραφίες και αργότερα θα ανεβάσω και κάποιο ηχητικό δείγμα.

Οποιος άλλος έχει κάποιο παρόμοιο η ίδιο ας δώσει παραπάνω πληροφορίες.

DSC00400.JPG

DSC00401.JPG

_001.jpg

Φιλε ειναι ενα πανεμορφο πιατο...Δεν τα φτιαχνει ετσι πια η ziildjian..Δυστηχως σου εχει κανει κλειδαροτρυπα...

Περιμενω ηχητικο δειγμα.

Εγω περιμενω να δω ποτε θα εμφανιστει στις αγγελιες.

hwept δεν καταλαβα το σχολιο σου. Τι ακριβως εννοεις?

Το πιατο αυτο δεν εχω σκοπο να το πουλησω, τουλαχιστον σε αυτη τη φαση. Αλλα αν πραγματικα σε ενδιαφερει υπαρχουν και τα πμ.

Δεν επιασες το πνευμα μου. Υπονοω οτι το παρον αποτελει ενα "κραχτη" για μια μελλοντικη αγγελια

Εν πασει περιπτωσει δωσε μας και κανενα ηχητικο δειγμα για να δουμε αν αυτο το πιατο που πουλιεται μεταχειρισμενο στο ebay 1000Ε (εδω γελαμε - ενα ride με keyhole 1000E) εχει τοσο φοβερο ηχο.

Υ.Γ. Ειμαι πολυ κακοπροαιρετος??????

Παιδια οντως με εκπληξη μου (μια και εχω και εγω 2 παλια τουρκικα Zildjan,ενα 16αρι & ενα 18αρι) οντως διαπιστωνω οτι εκει γυρω (και πολλες φορες ακομα περισσοτερο ) παιζουν τα πιατινια αυτα στις ΗΠΑ (εγω τα ειχα παρει απο το Μοναστηρακι ενα.... 500αρικο (δρχ.)  το ενα πριν απο 15 χρονια... ;D)

Το keyhole μειωνει καπως την αξια αλλα οχι και τραγικα (βαλε ρε αρχηγε μου ενα rubber sleeve στο stand σου...κριμα το πιατινι)

Μπορεί να φανώ αφελής, αλλά εφ όσον υπάρχει μια τεράστια γκάμα σε zildjian και τόσα ακόμα χειροποίητα τούρκικα πιάτα, γιατί κάποιος να δώσει τέτοιο ποσό για αυτά?

ippex είπε:
Μπορεί να φανώ αφελής, αλλά εφ όσον υπάρχει μια τεράστια γκάμα σε zildjian και τόσα ακόμα χειροποίητα τούρκικα πιάτα, γιατί κάποιος να δώσει τέτοιο ποσό για αυτά?
ασχετο λιγο αλλα εσυ δεν ησουν που ρωταγες σε ενα αλλο τοπικ τι διαφορα εχει ενα ταμπουρο 500 ευρω απο ενα που κανει 2000 ?

pandev είπε:
ασχετο λιγο αλλα εσυ δεν ησουν που ρωταγες σε ενα αλλο τοπικ τι διαφορα εχει ενα ταμπουρο 500 ευρω απο ενα που κανει 2000 ?
Ναι αλλα εκεί δεν ήταν τόσο φιλοσοφική η ερώτηση όπως εδώ...

ippex είπε:
γιατι απλα ειναι συλλεκτης,φυσικα και τα σημερινα πιατινια δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο τα παλια.

Γεια χαρά και καλώς ήρθες.

Έχω την εντύπωση ότι το κλασικό, μεγάλο λογότυπο/στάμπα της Zildjian χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του '70 - αρχές '80, οπότε θα εκπλαγώ αν το πιατίνι σου είναι όντως του '62-63.

Προσωπικά θα το ξαναέψαχνα για να βεβαιωθώ.

Ο θρύλος λέει πως η αυθεντική σειρά Κ (δηλαδή τα Τούρκικα K.Zildjian) χρησιμοποιύσε χαλκό από χρησιμοποιημένα καλώδια (νομίζω τηλεφωνικά για την ακρίβεια....δεν είμαι σίγουρος).

Όταν το 1975 η Αμερικανική Zildjian έχωντας αγοράσει πλέον όλα τα δικαιώματα και πατέντες της K.Zildjian πανακυκλοφόρησε την σειρά Κ με μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως ο ήχος παρά την χρήση του ίδιου κράματος και των ίδιων τεχνικών κατασκευής ήταν εντελώς διαφορετικός από την αυθεντική Τούρκικη εκδοχή.....

πολλοί υποστηρίζουν πως η διαφορά είναι ακριβώς αυτή η προέλευση του χαλκού.....πάντως είναι γεγονός πως τα προ 1970 Τουρκικά Κ θεωρούντε ανώτερα και πωλούντε ως χρυσός....

Αλήθεια?.....Ψέματα?......who cares?.....είναι ωραία ιστορία πάντως  :)

Haris χωρις να ειμαι 100% σιγουρος μιας και το 60 ηταν αδυνατο να ειμαι στην Τουρκια και να αγοραζω πιατινια :D το εψαξα σε ολα τα fora που βρηκα.

Το πιο κατατοπιστικο σαιτ ειναι αυτο εδω (http://www.robscott.net/cymbals/) που εχει ολο το timeline της Zildjian Istanbul με φωτογραφιες.

Συμφωνα με αυτο λοιπον και την σταμπα του πιατινιου ειναι απο 1959-1966 (Intermediate Stamp) και σιγουρα φαινεται το σημα με Made in Turkey.

Ο ηχος του παντως ειναι εντελως jazz και σιγουρα πιο dark απο τα σημερινα K Costantinople.

nikodemos είπε:
Ο θρύλος λέει πως η αυθεντική σειρά Κ (δηλαδή τα Τούρκικα K.Zildjian) χρησιμοποιύσε χαλκό από χρησιμοποιημένα καλώδια (νομίζω τηλεφωνικά για την ακρίβεια....δεν είμαι σίγουρος).
ίσως αυτά τα καλώδια να έχουν στρωθεί αρμονικά καθώς έρρεαν για χρόνια από μέσα τους ανθρώπινες φωνές. Ετσι εξηγήται το γιατί πολλές φορές σε παύσεις της μουσικής ακούγονται απ τα πιατίνια τηλεφωνικές συνομιλίες...  ;D

πιο dark απο τα constantinople??!!?!?! αν μπορεις ανεβασε ενα δειγμα...

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back