Jackson King V ή Jackson Soloist

kleinmeiner

Νέο μέλος
Είμαι ανάμεσα σε Jackson King V και Jackson Soloist.

Ποιά θα προτιμούσατε εσείς;

η γενικοτητα σε ολο της το μεγαλειο θα ελεγα!για ριξε καμια αλλη πληροφορια σχετικα με συγκεκριμενα μοντελα!προελευσεις κλπ!

Χα,χα,χα! Σορρυ. Made in USA, αποκλειστικά. Από King V οποιοδήποτε μοντέλο, ενώ από Soloist προτιμώ την SL2Η. Τώρα;

Βασικά, έχεις παιξει με κάποια απο τις 2?

Εχεις τεστάρει τα μανίκια? σε βολεύουν? σε πληροφορώ ότι έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Είμαι κάτοχος μιας USA KV2T, και με την απλή KV2 εκτός απο τα ξύλα, έχουν μεγάλη διαφορά στο μανίκι.

Εχεις παίξει με κάποια V? Σε βολεύει το σχήμα?

King V χαλαρα. Καλύτερη αεροδυναμική. Και όμορφη! ;D ;D

Vrass είπε:
King V χαλαρα. Καλύτερη αεροδυναμική. Και όμορφη! ;D ;D
+1 Mustaine for the win αλλά μάλλον θα άφηνα την Jackson να παω για την Dean VMNT! Ρε Κώστα τι κάνουμε όρθιοι τέτοια ώρα δε θα ξυπνάμε τη Δευτέρα να πάμε δουλειά...  :P

Καποτε εβγαινε και μία SLAQT-MAH carved top soloist με mahogany μπρατσο-σωμα και quilted maple top η οποία ήταν απίστευτα όμορφη και θα την ψήφιζα πολύ εύκολα.

Αλλά γενικότερα αν θελήσεις να παίξεις κάτι λιγότερο από μέταλ θα βρεις οτι η V θα σε ξενερώνει καθαρά από άποψη αισθητικής (εξ'άλλου ξύλα και μαγνήτες παραμένουν τα ίδια και στις 2) ενώ η soloist είναι πιο "ώριμη" και της πάει ένα ροκάκι ή ένα φανκ-ροκ κομμάτι.

+1 στον απο πανω αλλα επειδη και εγω δεν σταματησα ποτε το μεταλ και κοντευω τα 30 ψηφιζω V.αν και επειδη εχω μια rr τωρα την εψηνα μια soloist

Τη θυμάμαι εκέινη τη soloist με το carved maple top. Παλιά μου άρεσε, αλλά μετά κατέληξα στο ότι αυτά είναι περιττά φρου φρου αρωματα τσουτσουμπρουτζου μανταλακια για wannabe σεσιονάδες prog βιρτουόζους με δαντελωτό πουκαμισάκι σαν αυτό που φόραγε ο Luca Turilli και ο Ρουβάς. Η σωστή μεταλοκιθάρα έχει solid χρώμα και είναι αεροδυναμική και μυτερή για να καρφωνεις τους φλώρους. Αλλιώς παίρνεις κάτι κλασσικό και εμπεριστατωμένο από Fender ή Gibson (αναλογα την προτίμηση) και γουστάρεις ώριμα και ποιοτικά.

Προσωπική άποψη όλο αυτό με μία δόση βλακ χιουμορ, μην παρεξηγηθεί κανείς, I keel you! ;D ;D ;D

Vrass είπε:
Τη θυμάμαι εκέινη τη soloist με το carved maple top. Παλιά μου άρεσε, αλλά μετά κατέληξα στο ότι αυτά είναι περιττά φρου φρου αρωματα τσουτσουμπρουτζου μανταλακια για wannabe σεσιονάδες prog βιρτουόζους με δαντελωτό πουκαμισάκι σαν αυτό που φόραγε ο Luca Turilli και ο Ρουβάς. Η σωστή μεταλοκιθάρα έχει solid χρώμα και είναι αεροδυναμική και μυτερή για να καρφωνεις τους φλώρους. Αλλιώς παίρνεις κάτι κλασσικό και εμπεριστατωμένο από Fender ή Gibson (αναλογα την προτίμηση) και γουστάρεις ώριμα και ποιοτικά.

Προσωπική άποψη όλο αυτό με μία δόση βλακ χιουμορ, μην παρεξηγηθεί κανείς, I keel you! ;D ;D ;D
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ.
Καμαρώστε την οθόνη του pc μου. Απαιχτη έτσι?  ;D ;D ;D

122007203037.jpg

Ωωωω φίλος, τα σπάει η οθόνη! Πάντα τη γούσταρα απεριόριστα τη συγκεκριμένη, το μόνο που δε μου κάθεται και τόσο είναι τα block inlays. Αλλά αμα είχε sharktooth θα είχα πάθει χοντρή ζημιά οπότε καλύτερα, για να υπάρχει και ένα μέτρο στην μαυρη γκ@@λ@ την κακιά...
party0007.gif

(αν συνεχίσω το καρμα μου θα καταποντιστεί στον όλεθρο)

Τα inlays είναι  Shark Eye Position Inlays, απλά στη φωτο  φαίνονται σα block.  Πάντως είναι σκέτη γκ@@λ@, και όλη μαονίσια, σε αντίθεση με την απλή την KV2 που έχει σώμα alder και μανίκι maple. 8)

Α γεια σου, είχα ξεχασει πως τα λεει η Τζακσον αυτα τα ινλέιζ. Είναι το τετραγωνο pearl με ένα ελλειψοειδές abalone διαγωνίως ε? (πωπωπω πως τα λέω, θα μου σηκωθεί το κάρμα σε λίγο...) Πολύ ωραια κιθαρα, από βάρος πως πάει?

Ποτέ πάντως δεν καταλαβα γιατί δεν βγάζουνε king V με alder-maple και το κλασικό headstock σε συνδυασμό με σταθερή γέφυρα, παρα μόνο με floyd. Ιδια με την γνωστή KV2 θα ήταν, απλά δε θα σκάβανε για τρεμουλο. Και να είχανε και τη μαονένια σαν πιο ειδική κατασταση... Τελος πάντων... Προβληματισμούς που εχω κι εγω...
indifferent0025.gif

Aπο βάρος φίλε λίγο πιο βαριά απο την KV2 λόγω μαονιού, όσοι έχουν Gibson  flying V ξέρουν. Αλλα η κιθάρα είναι απίστευτα balanced και η διαφορά δε φαίνεται καθόλου.

Κατι τετοιο σκεφτόμουν και εγω. ;)

Thanks για την πληροφορία man! Καλόπαιχτη!

Έχω παίξει με soloist και με βόλεψε αρκετά. Με V δεν έχω παίξει ποτέ, αλλά υποθέστε ότι με βολεύει κι αυτή. Με ενδιαφέρει ποιοτικά ποιά είναι καλύτερη, δηλ. υλικά, ποιότητα κατασκευής, ήχος κλπ. Κυρίως, για σκληρά πράγματα.

Από τη στιγμή που μιλάμε για όργανα της σειράς American Select μιλάμε για την ίδια κορυφαία ποιότητα είτε είναι Soloist είτε King V  είτε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Το ζητούμενο είναι αν σε βολέυει και αν σου αρέσει μια κιθάρα τέτοια. Μην ξεχνας το βασικότερο, ότι με οποιαδήποτε V πάιζεις μονο όρθιος...

Ηχητικά και οι δύο είναι φτιαγμένες για μεταλοκαταστάσεις και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Μιας και δεν έχεις εμπειρία με King V, θα έλεγα να πας σε κάποιο μαγαζί να βρεις μια να δεις αμα σε βολεύει το ζύγισμα γιατί είναι κρίμα να σκάσεις ένα καρο λεφτά για τετοιο οργανο και μετά να μη μπορείς να το βολέψεις πάνω σου.

(Προσωπικά θα πήγαινα για την King V σαν αυτην του Regent που πολύ τη γουστάρω.)

ποια απ'ολες τις Soloist???SL2H,SL1....εγω ειχα μια Jackson SLSMG Soloist + ηταν καλη,αλλα συμφωνω με τα υπολοιπα παιδια οτι η Jackson King V σαν σχημα γαμαει,η SLSMG δεν ηταν τοσο σολιστικη,παρ'ολα αυτα το μανικι της ηταν βολικο,της King V ειναι για πολυ τρεξιμο,θα σου προτεινα αν μπορεις να βρεις την παλια την SLAQT

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back