Ηλεκτρική Για Metal(μεχρι 1700)

mustaine

Ακροατής
Λοιπόν αν και είχα κάνει παλιοτερα ένα topic περι αγορας κιθαρας αποφασισα να μην παρω ωστε να ανεβασω λιγο το budget.Θα ηθελα πραγματικα τις προτασεις σας για ηλεκτρικη μεχρι 1700euros κατα προτιμηση χωρις floyd(Δε νομιζω οτι θα καταφερω να το συνηθισω) και non-statocaster like style.ΠΑρεπιπτοντως παιζω Metal και Hard Rock...Ευχαριστω προκαταβολικα...

Πάρε μια άσπρη Gibson Flying V ή άσπρη Gibson Explorer. Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες επιλογές (Esp, Jackson, Ibanez κτλ) αλλά αυτές οι Gibson είναι "the real thing"!

Το άσπρο χρώμα το τονίζω γιατί αυτές μόνο έχουν έβενο στην ταστιέρα και κάποιοι λένε ότι γενικά έχουν καλύτερης διαλογής ξύλα (αν θέλουμε το πιστεύουμε). Εγώ πάντως όσες άσπρες Gibson έχω πιάσει τις συμπάθησα περισσότερο και παίζαν όλες αψογα.

Μια άλλη επιλογή είναι και η Les Paul Classic, η οποία φοράει ceramic μαγνήτες (ίδιους με τις παραπάνω) και βγάζει αρκετό γκάζι και όγκο. Μόνο που είναι λίγο ακριβότερη και βαρύτερη και το μπράτσο της μου είχε φανεί πιο "δύσκολο". Ηχητικά μου άρεσε πάρα πολύ παντως.

220px-Accept_%28band%29.jpg

Για αυτό που τη θελεις φαίνεται απολύτως κατάλληλη. Δεν την έχω δει ποτέ από κοντά, ούτε έχω διαβασει καποιο σχετικό review, οπότε λεπτομέρειες δεν ξέρω. Πάντως η Esp σε αυτήν την κατηγορία είναι εγγύηση-ποιότητα-απόδοση οπότε και σε αυτήν αν καταλήξεις, πιστεύω ότι θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.

Για ριξε μια ματια και σαυτην http://www.thomann.de/gr/ibanez_sz4020_fm_tkf.htm ειναι τρομερη κιθαρα με τονους sustain , πολυ καλο playability και μπορει να παιξει απο blues μεχρι metal. Και μην νομιζεις οτι λογω τιμης ειναι κατωτερης ποιοτητας καμια σχεση. Οι μαγνητες παρολο που δεν ειναι Duncan original ακουγονται πολυ καλα. Στα αρνητικα της ειναι οτι το hardware που εχει δεν εχει και την καλυτερη βαφη (ναι ειναι βαμμενο μια ανθρακι αποχρωση) και ετσι την πρωτη βδομαδα ξεβαψε εδω και εκει.

Πιστεύω ότι αφού θα δώσεις που θα δώσεις λεφτά (και όχι λίγα) για κιθάρα, μην αποκλείσεις το Floyd. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται ότι ποτέ δεν θα το χρησιμοποιείσεις όμως στο μέταλ και στο ροκ παίζει πολύ. Η λύση Ibanez και esp είναι πολύ καλή. Θες να παίζεις ρυθμική, σόλο ή και τα δύο;

Δες και τις Dean. Ίσως ότι καλύτερο στα λ7 που διαθέτεις. Κοίτα ειδικά την Dime και την Mustaine.

Δες και τις Dean. Ίσως ότι καλύτερο στα λ7 που διαθέτεις. Κοίτα ειδικά την Dime και την Mustaine.
+1

Μιας και διάλεξες τον Mustaine για username και έχει δείξει ότι έχει και γ@μw τα γούστα στις κιθάρες μου φαίνεται η καλύτερη οδός :wink:

Μπορεις με καμια 200αρα παραπανω να παρεις την Petrucci απο thomann, οχι την τελευταια του αλλα καποιο μοντελο πιο πριν (νομιζω εχει μια διαφορα στους μαγνητες και ισως να μην εχει piezos αλλα δεν ειμαι σιγουρος) Για non tremolo κατασταση προτεινω και εγω Γκιμπσον (η εξπλορερ μου αρεσει καλυτερα απο τις Γκιμπσον) και μαλλον θα βρεις και αμερικανα σε αυτα τα λευτα. Σε Ιμπανεζ βρισκεις επισης πολυ καλο οργανο (ισως και καποια Jem) και σε Jackson παιζουν τα ιαπωνεζικα neck thru μοντελα που σπανε κοκκαλα. Ιμπανεζ και Jackson δεν ξερω αν θα βρεις χωρις Floyd για ροκιες και μεταλιες. Στο μπατζετ που εχεις ειναι παρα πολλες οι επιλογες και ως επι το πλειστων αξιολογες. Ψαξε μια στον thomann για να δεις τι σου ταιριαζει απο specs γιατι πραγματικα μπορουμε να σου προτεινουμε απειρα μοντελα για τετοια λεφτα και θα σε μπερδεψουμε περισσοτερο!!!!

ΑΑΑ θυμιθηκα οτι η Ιμπανεζ εχει βγαλει και μια με σκαμενο maple top η οποια δεν ειχε floyd rose αλλα καποιο αλλο τρεμολο (εμοιαζε με fulcrum) το οποιο δεν θυμαμαι τι ακριβως ηταν αλλα μαλλον δεν θα ειναι η παιδεψουρα των double locking trems. Θα τσεκαρω και στο σαιτ της να σου πω.

Α και η Jackson εχει πολλα μοντελα string thru αλλα εμενα δεν μου αρεσουν. Ισως σου κανουν εσενα.

Τιποτα σε Framus??? Μπορεις να παρεις την Diablo Custom. η καποια Palm bay που ειναι πανεμορφες αλλα εχουν floy rose αν θυμαμαι καλα

Οι περισσότεροι που παίζουν μέταλ προτιμάνε άλλες μάρκες και για να το κάνουνε' date=' θα υπάρχει λόγος.
ESP, Jackson, Ibanez...[/quote']

Μαζί σου κι εγώ, σαφώς και υπάρχει λόγος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να παίξεις μέταλ με Gibson γιατί αυτό σημαίνει το "οι Gibson δεν κάνουν για μέταλ" αν δεν κάνω λάθος... :roll:

Just getting things clear, that's all...

ΑΑΑ θυμιθηκα οτι η Ιμπανεζ εχει βγαλει και μια με σκαμενο maple top η οποια δεν ειχε floyd rose αλλα καποιο αλλο τρεμολο (εμοιαζε με fulcrum) το οποιο δεν θυμαμαι τι ακριβως ηταν αλλα μαλλον δεν θα ειναι η παιδεψουρα των double locking trems. Θα τσεκαρω και στο σαιτ της να σου πω.Α και η Jackson εχει πολλα μοντελα string thru αλλα εμενα δεν μου αρεσουν. Ισως σου κανουν εσενα.
Μήπως λες για τις SA?

iba_sa160.jpg

Lamposgg δεν ισχύει καθόλου αυτό που λες.

Το γιατί δεν χρησιμοποιούν gibson, έχει να κάνει με τις έξυπνες κινήσεις της esp και jackson κυρίως, που το 80 έκλειναν χορηγίες με ότι συγκρότημα έβγαινε, δημιουργώντας το ιματζ των κατάλληλων για μεταλ κιθάρες. Αν το συνδυάσεις και με το γεγονός ότι όσο κάνει 1 gibson, σιγά μην το πάρει ο τσιπιρίκος καταλαβαίνεις....

Παρόλα αυτά έμπα στο youtube και ψάξε. Πολλά από τα "μεγάλα" συγκροτήματα χρησιμοποιούν gibson στο στουντιο και στα λαιβ χρησιμοποιούσαν όσες κιθάρες είχαν το endorsement τους.

Για να μην θυμηθώ το άσχετο παράδειγμα των slayer που έγραφαν: Jeff Hanneman plays with esp guitars exclusively (το σκότωσα), και πέραν από τις φοτο για τα εξώφυλλα και κανά περιοδικό, όλο με την jackson soloist παίζει.

Είναι το ίδιο πράμα που γίνεται πλέον με τις schecter και τις dean (καλά αυτές είναι παλιές, αλλά τώρα ουσιαστικά ξεκινά στα σοβαρά αυτή η εταιρία)

Αυτός εδώ άραγε δεν έβγαλε απίστευτο ήχο με μια απλή λεσπολ;

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%98ystein_Aarseth

Α ναι και στους deicide 1 παλιά έπαιζε με ταυράκι.

Trending...

Νέα θέματα

Back