Πέρα απ' την εξυπνακίστικη ή αγενή συμπεριφορά κάποιου, νομίζω χρειάζεται μια ίσως πιο ψύχραιμη αντίδραση:
1. Η δημοσιοποίηση mail τρίτου χωρίς τη συναίνεσή του είναι foul, ό,τι κι αν αναφέρεται στη συζήτηση. Απλά και ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει "μου έδωσε το δικαίωμα η συμπεριφορά του", πρόκειται για ιδιωτική συζήτηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
2. Ο νόμος της αγοράς είναι πολύ απλός και παγκόσμια αποδεκτός: ο πωλητής προσφέρει προς πώληση το αγαθό ή την υπηρεσία σε ό,τι τιμή γουστάρει. Ο αγοραστής είτε αποδέχεται είτε αντιπροτείνει, με ή χωρίς επιχειρήματα. Την αντιπρόταση είτε την αποδέχεται ο πωλητής είτε με τη σειρά του ανθ-αντιπροτείνει, και ούτω καφετζής, μέχρι τελικώς να επιτευχθεί ή όχι συμφωνία. Προς τι η επίκληση στην "αγορά" κλπ. κλπ. δεν μπορώ να καταλάβω. Την τιμή πώλησης την κανονίζει ο πωλητής, είναι κι αυτό πολύ απλό και ξεκάθαρο. Αν δε βρει ανταπόκριση, να το έχει να το χαίρεται και είμαστε όλοι καλά.
3. Δε συμμετέχω συχνά, αλλά παρακολουθώ καιρό συζητήσεις. Μου φαίνεται αφελής και αξιοπερίεργη η τάση ορισμένων προς τον πατερναλισμό σ' αυτά τα ζητήματα με τις αγοραπωλησίες. Οπότε επικροτώ το live & let live ως πολύ πιο ελευθέριο απ' το do unto others, γιατί το δεύτερο κάνει προβολή των γούστων μας ενώ το πρώτο είναι απολύτως ανεκτικό. Η διαφορά είναι τεράστια.
Καλή συνέχεια σε όλους και συγγνώμη για την κατάχρηση χώρου.