high tech quilt top Προβλημα! Φωτογραφια σε κιθαρα?

trlschrns

Μόνιμος θαμώνας
Καλησπερα σε ολους.Μπορει να αφαιρεθει το photo copy ("Bound carved high tech quilt top" οπως λεει στο site της samick) απο καπακι ηλ. κιθαρας ? Αν ναι κατα ποσο θα αλλαξει τον ηχο το refinirisma?

harilatron είπε:
Τι εννοείς photo-copy? Για ποια κιθάρα λέμε?
Photo copy ειναι ενα τεχνολογικο εφε στο καπακι της κιθαρας για να φαινεται cool και να εχει χαμηλο κοστος....ριξε μια ματια στη samick ultramatic

Superfunk είπε:
καθολου φυσικα.

αν το φινιρισμα ειναι οπως το photo flame της Fender απλα βαψε την κιθαρα απο πανω δεν ειναι ανγκη να ταλαιπωρεισαι.
Mα να σου πω!  Τωρα ειδα τις fender, ναι ειναι παρομοιας φιλοσοφιας.Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να φανει το ξυλο της κιθαρας σε natural finish

trlschrns είπε:
Photo copy ειναι ενα τεχνολογικο εφε στο καπακι της κιθαρας για να φαινεται cool και να εχει χαμηλο κοστος....ριξε μια ματια στη samick ultramatic
Photo copy είναι μια τεχνολογία για να βγάζεις σχεδόν ακριβές αντίγραφο σελίδας. ;D ;D ;D

"Foto-flame" εννοείς μάλλον.

http://xhefriguitars.com/page7.html

Bound carved high tech quilt top
από τη σελίδα http://gregbennettguitars.com/guitars/electric/vintage/um3/

High teçh = φωτοτυπία (photocopy)?

Αυτές τις ταρζανιές να μην έκαναν... Μια χαρά κιθάρες είναι.

Και τι θες τώρα φίλε μου να κάνεις? Αν αφαιρέσεις την επίστρωση με το "αυτοκόλλητο", ανοίγεις χοντρές δουλειές, όπως βαψίματα, κλπ. Μάλλον θα σου κοστίσει αρκετά. Εκτός κι αν ξέρεις και το κάνεις μόνος σου.

yameth είπε:
Αν αφαιρέσεις την επίστρωση με το "αυτοκόλλητο", ανοίγεις χοντρές δουλειές, όπως βαψίματα, κλπ.
Aπο οτι ειδα σε ενα video ( 

) το photo flame ή οπως το λενε δεν φευγει απο το ξυλο.Αν χρειαστει να κοψω φετα για να φανουν τα νερα του ξυλου μιλαμε οντως για χοντρη δουλεια.Αν καταλαβα καλα το ιδιο μου λες κι εσυ... Ιδωμεν θα ενημερωσω για περαιτερω εξελιξεις μιας και το συγκεκριμενο θέμα δεν το βρηκα σε καποιο απο τα αλλα threads περι φινιρισματων 

yameth είπε:
High teçh = φωτοτυπία (photocopy)?

Αυτές τις ταρζανιές να μην έκαναν... Μια χαρά κιθάρες είναι.
Σιγά μην είναι φωτοτυπία.

Απλά το top είναι veneer όπως στις περισσότερες χαμηλού κόστους κιθάρες.

fusiongtr είπε:

Όχι.

Τα νερά δεν είναι τρισδιάστατα όπως είναι στα veneer που αλλάζουν ανάλογα με τον τρόπο που πέφτει το φως.

Είναι "στατικά".

Πρόκειται για κάποιο είδος φωτογραφίας.

Εγω προσωπικά δεν εχω καταλάβει τι θες να κανεις. Ο τυπος στο βίντεο αφαιρεί το βερνίκι και ξαναβάφει την κιθαρα του.

Οταν λες να αφαιρέσεις το top και να φαίνονται τα νερά του ξύλου, τι ξυλο εχει απο κατω που να αξίζει να φανούν τα νερά του?

HellFire είπε:
Εγω προσωπικά δεν εχω καταλάβει τι θες να κανεις. Ο τυπος στο βίντεο αφαιρεί το βερνίκι και ξαναβάφει την κιθαρα του.

Οταν λες να αφαιρέσεις το top και να φαίνονται τα νερά του ξύλου, τι ξυλο εχει απο κατω που να αξίζει να φανούν τα νερά του?
Aυτο που θελω να κανω ειναι να αλλαξω το top της κιθαρας και να το κανω natural ή να βαλω καποιο χρωμα,μιλαμε ομως παντα για το top της κιθαρας,οχι το υπολοιπο σωμα. Πιστευω και πρεπει να είναι mahogany

fusiongtr είπε:

Φιλε μου η τοποθετηση σου θετει σε αλλη βαση το θεμα που ανοιξα.Αν ειναι οντως νeneer τοτε μιλαμε για μια λεπτη επιφανεια ξυλου που κολληθηκε πανω στο σωμα αν καταλαβα καλα απο το γρηγορο search που εκανα.

Οπως ειπα το θεμα δεν εχει αναφερθει ξανα σε καποιο thread οποτε η παρερμηνεια ειναι αναποφευκτη.

Trending...

Νέα θέματα

Back