Γραψε μου λιγα τυμπανα σε ενα κομματακι

Τέ-ρας......

Πέρα απο το φανταστικό σεσιον......τον φούστη, που πρόλαβε και έπιασε το spain στη πρώτη ακρόαση.....

Απ' όσο υπολόγισα, προσωπικά θα ήθελα ένα 4ωρο και βάλε για να ακούσω το κομμάτι και να γράψω οδηγό, 2-3 μέρες για να θεωρήσω ότι το έχω βγάλει ικανοποιητικά και καμιά 15αριά takes στο στούντιο (με τα punch-in τους και με τα όλα τους), για βγει ένα τελικό αποτέλεσμα αισθητά κατώτερο από του Lewis.

Και έρχονται κάτι τέτοιοι τύποι και μας παίρνουν τις δουλειές. ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απ' όσο υπολόγισα, προσωπικά θα ήθελα ένα 4ωρο και βάλε για να ακούσω το κομμάτι ....

Εγώ θα ήθελα κανένα μήνα μόνο για να το "ακούσω".

Τι οδηγούς μας τσαμπουνάς βρε Χάρη.

Εγώ θα ήθελα κανένα μήνα μόνο για να το "ακούσω".

Τι οδηγούς μας τσαμπουνάς βρε Χάρη.
Για να πουμε την αληθεια ο τιτλος του βιντεο ειναι παραπλανητικος.
Δεν το ακουσε μια φορα μονο. Λεει σε ενα σημειο "απο την τελευταια ακροαση πηρα καποιες πληροφοριες", που σημαινει οτι το ακουσε πανω απο μια φορα.

Άμα δεν το είχε καμιά εβδομάδα στο repeat χωρίς καν να κοιμάται τι να το κάνω ....
Ε γι' αυτό χρειάζονται οι οδηγοί. Για να μπορούμε εμείς οι κοινοί θνητοί να βγάλουμε ένα δύσκολο κομμάτι σε μια βδομάδα (κι αν), και ο Lewis σε μιά ώρα. ?

Για να πουμε την αληθεια ο τιτλος του βιντεο ειναι παραπλανητικος.
Δεν το ακουσε μια φορα μονο. Λεει σε ενα σημειο "απο την τελευταια ακροαση πηρα καποιες πληροφοριες", που σημαινει οτι το ακουσε πανω απο μια φορα.

Οντως μπορεί  να το άκουσε δύο

Αρχικά έλεγα θα του βάλουν καμια ροκιά... με κανένα περίεργο κόψιμο και πολύ είναι. Εξεπλάγην με το one-take.

Αλλά όχι και μέρες ολόκληρες :P Tο κομμάτι έχει πολλές ρυθμικές επαναλήψεις και κλασσικά ζυγά μέτρα (8-16), οπότε οι αλλαγές είναι αρκετά αναμενόμενες. Το πολύπλοκο "riff" του ρεφραίν επαναλαμβάνεται αρκετά, ειδικά προς το τέλος, οπότε με το μυαλό που έχει το επεξεργάστηκε γρήγορα. Ειδικά αν είσαι έμπειρος στο συγκεκριμένο στυλ, δεν είναι τίποτα τρομερό.

Εμένα με εντυπωσίασε περισσότερο το flow που έχει ο τύπος. Το να μη κάνεις ούτε ένα λαθάκι, να μεταφράσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου και να σου βγει τέλεια σε ένα take. Αυτό είναι το τρελό για μένα.

Το παίξιμο επίσης (το ντύσιμο του κομματιού) καταπληκτικό.

Έχω όμως μια ένσταση.

Δεν μου άρεσε η αντιμετώπισή του στο σόλο του μπάσου.

Ενώ αραίωσε τα χτυπήματα, νομίζω ότι θα μπορούσε να ρίξει και την ένταση, και ίσως να αλλάξει και κάποια μέρη του σετ που χρησιμοποιούσε (πιο πολλά πιάτα, σε αντίθεση με τομ και ταμπούρα).

Δεν μου άρεσε η αντιμετώπισή του στο σόλο του μπάσου

Ούτε εμένα. 

Στη θέση του θα έψαχνα να βρω τον μπασιστα και να τον επλακωσω στις μάπες. 

Άκου εκεί σολο...μπάσο...

Αφτό δεν ήνε ροκ, ήνε άλλη μουσική.

Εκή κάνη και το μπάσο σόλο.

Εμένα σαν αυτά τα "ευρωπαϊκα" που παίζανε στα σκυλάδικα στα 70s και 80s μου στο άνοιγμα του προγράμματος μου ακούστηκε, δεν έκαναν τοτενες σόλα μπάσα. 

Αρχικά έλεγα θα του βάλουν καμια ροκιά... με κανένα περίεργο κόψιμο και πολύ είναι. Εξεπλάγην με το one-take.

Εδώ είσαι:

Το άκουσε μία φορά και δεν έφτιαξε οδηγό. Αν εξαιρέσεις κανά-δυο crash που του ξέφυγαν, he nailed it.

Βέβαια, παρότι το λέει ότι ξέρει ότι θα δυσκολευτούμε να πιστέψουμε πως ήταν η πρώτη φορά που το άκουσε, ομολογώ ότι μου φαίνεται λίγο παράξενο, άνθρωπος (και ειδικά μουσικός) κάτω των 60-50, που ζει στη Δύση, να μην έχει ακούσει ποτέ το Sandman. 

Είναι περίπου σαν να λέει ότι δεν έχει ακούσει τις 4 πρώτες νότες της 5ης του Μπετόβεν.
Αλλά δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Απλά μου έκανε εντύπωση.  

Το άκουσε μία φορά και δεν έφτιαξε οδηγό. Αν εξαιρέσεις κανά-δυο crash που του ξέφυγαν, he nailed it.
Με καναδυο punch in/out το'χουμε

ΥΓ ηταν το take 2 αυτο που ειδαμε

.

3 ώρες πριν, Haris είπε

Εδώ είσαι:

Το ζητούσαν στα σχόλια και το έκανε ε? Φοβερός. Φαίνεται να έχει μάθει να ακούει. Για "λάθη" δε σχολιάζω, ο ίδιος ο Lars δε το παίζει ακριβώς το ίδιο ? Οκ, όλο και κάπου θα το χει ακούσει αλλά θα ήταν τόσο στο background που δε παίζει να το έχει αποθηκεύσει.

Επίσης είναι διαφορετικό να ακούς κάτι μια φορά και να πρέπει να παίξεις ακριβώς το ίδιο, με το να πρέπει να δημιουργήσεις (μάλλον γι αυτό δεν έκανε και οδηγό).

Πολλά respect πάντως, πολύ καθαρός, και φοβερός ήχος.

Trending...

Νέα θέματα

Back