Το αντίθετο θα έλεγαfunky_bassman είπε:Και θα συμφωνήσω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αμερικάνικα ξαδέλφια τους!!!!
Major συμβουλή (ειδικά εκείνο το silver flake......)Αν πάντως δεν χρειάζεσαι τόσο τα άπειρα μπλιμπλίκια/ρυθμίσεις στον ήχο σου θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα SB2 (τα P/J μοντέλα δηλαδή), που είναι απίστευτα μπάσσα.
Όχι, γιατί και για μένα αυτό είναι το σωστότερο. Δηλαδή να υπάρχει "ψωμί" στο μπράτσο ώστε να είναι άνετο μετά από ώρες παιξίματος, χωρίς να αρχίσει να "πεθαίνει" ο αντίχειρας ή ο καρπός. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πάααρα πολλά μπάσσα πλέον έχουν πιο λεπτά μπράτσα και τελευταία όλο και πιο flat ταστιέρες. Περί ορέξεως... Αυτό βέβαια πάει ανάλογα και με τον αριθμό των χορδών και επομένως και το πλάτος της ταστιέρας, αλλά πάμε γι'άλλη κουβέντα.bihlas87 είπε:Mιας και μιλατε για μπασα και μπρατσα, ποια εχουν τα πιο ψωμομενα?
Μονο με precision και jazz εχω επαφη (τα δικα μου) και αλλα 3-4
διαφορα που εχω γρατζουνισει για λιγα λεπτα. Απ οτι βλεπω πολλοι
θεωρουν τα μπρατσα των precision σχετικα χοντρα, εγω γιατι τα
βρισκω λεπτα? Επειδη γρατζουναω και κιθαρα και μπασο θα ηθελα
το παχος του μπρατσου του μπασου να ειναι αναλογο με το scale του,
δηλαδη πολυ παχυτερο απο μιας κιθαρας ωστε να στηριζει καλυτερα
το χερι οταν τα δαχτυλα ανοιγουν περισσοτερο χωρις να κουραζει
τον αντιχειρα. Ειμαι τοσο περιεργος ρε γ***το?
Πρώτον γιατί οτιδήποτε fender με active σύστημα έχω δοκιμάσει μου έχει αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις και δεύτερον γιατί είμαι της άποψης πως precision με jazz μανίκι δεν είναι precision. Πιστεύω πως το χοντρό και φαρδύ μανίκι του precision είναι ένα μέρος του ηχητικού και γενικού του χαρακτήρα, οπότε... Κι εκτός αυτού, αν και συμπαθώ τα P/J μπάσσα, πιστεύω πως το κλασσικό precision έχει ένα split-coil και τέλος. Εκτός αυτού, δεν μου άρεσαν καθόλου οπτικά (το jazz μανίκι μου φαίνεται περίεργο πάνω σε precision σώμα). Είναι βέβαια η προσωπική μου άποψη και προφανώς και προσωπικές παραξενιές, αλλά αν μπορείς δοκίμασέ το πρώτα καλύτερα, να'σαι κι εσύ σίγουρος.warpie είπε:X-minor, γιατι θα μου προτεινες να αποφυγω το deluxe?