Focusrite Scarlett 2i2 ή καποια αλλη;

marioG542

Της παρέας
Καλησπερα σας! Ηρθε η ωρα για την αγορα καρτας ηχου usb! Την θελω ποιο πολυ για να ακουω απο τον υπολογιστη (μελετη), για ηχογραφηση ηλεκτρικης κιθαρας και αργοτερα ισως ηχογραφηση με μικροφωνο (φωνης,ενισχυτη). Το budget ειναι σχετικα χαμηλο! Μεχρι 150€! Σκεφτομαι για την scarlett! Ακουω γνωμες για την συγκεκριμενη ή αν εχετε καποια αλλη προταση σε αυτα τα λεφτα! Το laptop μου ειναι i3, 4gb μνημη με win7!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρά επιλογή είναι και πολύ όμορφη μάλιστα! Πολύ καλή περίπτωση ήταν και η Tascam US-600 που είδα στο thomann πριν λίγες μέρες λίγο κάτω από τα 150 ευρώ αλλά μάλλον εξαντλήθηκε (λογικό)!

Mackie Blackjack. Πολύ καλός ήχος, απροβλημάτιστη λειτουργία με τους τελευταίους drivers και ποιότητα κατασκευής που πρέπει να την δεις για να την πιστέψεις.

Αντιγράφω από post μου σε άλλο θέμα εδώ, σχετικά με την κάρτα:

Η κάρτα (ειδικά για τα λεφτά της) είναι πολύ καλή.

Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι ότι clipάρει σχετικά εύκολα, δηλαδή ακόμα και με το gain τελειώς χαμηλωμένο, μου έχει τύχει να clipάρει και να μην μπορώ να γράψω. (για την ακρίβεια πρόβλημα είχα μόνο σε ένα μπάσο με υψηλό output λόγω active μαγνητών, όχι ότι θα στο κάνει παντού.).

Άλλο ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι η ένταση στα ακουστικά είναι σχετικά χαμηλή, ακόμα και αν τερματίσεις το volume knob κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα πχ, αν θέλεις να ακούς δυνατά όταν γράφεις ή για κάποιον τραγουδιστή.

Αυτά σαν μείον από 1-2 μήνες που την είχα δουλέψει, κατα τ'άλλα είναι απλή και καλή πρόταση αν δεν σε πειράζουν τα παραπάνω.

Vaggelis_Revolted είπε:
Αντιγράφω από post μου σε άλλο θέμα εδώ, σχετικά με την κάρτα:

Άλλο ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι η ένταση στα ακουστικά είναι σχετικά χαμηλή, ακόμα και αν τερματίσεις το volume knob κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα πχ, αν θέλεις να ακούς δυνατά όταν γράφεις ή για κάποιον τραγουδιστή.
Και αυτο ειναι ενα σημαντικο προβλημα για μενα γιατι παιζει και μια κουφαμαρα λογο παλαιοτερης ενασχολησης με το djing! Το ενα αυτι δεν δουλευει στο full! Εκει που οι αλλοι κουφαινοντε εγω συνεχιζω!

Γιατί αναφέρεις τα rca? ??? Σε τι ηχεία θα την συνδέσεις? (παρεπιπτόντως, ο ενισχυτής ακουστικών της είναι ο πιο δυνατός που έχω ακούσει σε κάρτα)

Εγω παντως που εχω την Scarlett 2i4 που λογικα ειναι το ιδιο, αλλα με περισσοτερες εισοδους-εξοδους μπορω να πω οτι ο ενισχυτης των ακουστικων ειναι πολυ δυνατος και δεν υπαρχει περιπτωση να το παω τερμα ποτε γιατι δεν παλεβεται. Ηταν επισης και ενας λογος που αλλαξα την προηγουμενη καρτα που ειχα (maudio fast track usb). Επισης πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και μου ετρεξε και σε xp και σε win7 χωρις κανενα προβλημα.

Δες και αυτο http://www.hifizine.com/2012/12/focusrite-scarlett-2i2/

marioG542 είπε:
Θα με βολευε για συνδεση με ενυσχητη! Γινετε βεβαια με καποια κονσολιτσα απλα μεχρι να αποκτηθει αυτη, θα με βολευε!
Δεν υπάρχει θέμα εκεί. Παραγγέλνεις 2 καλώδια από καρφί unbalanced σε rca και καθάρισες.

p22662.gif

Εγω πριν μια βδομαδα εγινα κατοχος της 2ι2.

Πολυ καλη κατασκευη απλη σχετικα καρτα και παρα πολυ καλη ποιοτητα εγγραφης.

Το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ειναι οτι ο driver κρασαρει οταν επιλεγω 96kHz για sample rate.

Παντως γενικα ειμαι πολυ θετικος για την καρτα.

+1

Και εγώ πήρα πριν από λίγο καιρό αυτήν την καρτούλα, έχει πολύ καλή ποιότητα εγγραφής για τα λευτά της και γενικότερα, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αλλά όπως ειπώθηκε, clippάρει με την κιθάρα ακόμα και με τέρμα κάτω το gain. Βέβαια λύνεται το θέμα αν ρίξεις λίγο το gain από την κιθάρα... Κατά τ' άλλα απλή, εύκολη στο χειρισμό, καλοί drivers καθώς και το πακετάκι με τα εφέ που έρχεται μαζί με την κάρτα.

κι εγω γυρευομαι για καρτα και ειχα δει αυτη:

http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_c400.htm

φαινοταν καλη περιπτωση

αλλα διαβασα καποια σχολια στο youtube που ελεγαν οτι οταν ηχογραφεις κιθαρα κανει γρατς γρουτς (και ειχαν βαλει και κλιπς)!!!

Παιζει κ αυτο το ρολο του!
σωστότατος! τυποι σαν εμένα που επηρεαζονται ψυχολογικα απο τετοια πραματα τα βλεπουν αυτα  ;D  ;D  ;D

παντως δεν ειναι ευκολη υποθεση το να επιλεξεις μια καρτα ηχου σε αυτο το μπατζετ. αλλοι προσπαθουν να σωσουν τις καταθεσεις τους λογω καταρρευσης της μεγαλυτερης τραπεζας στη χωρα....και αλλοι σκοτωνονται να βρουνε καρτα ηχου! τεσπα :P :P :P

στα ξενα φορα λενε πως οι m-audio ειναι μονοδρομος μεχρι τα 200 γιουρια. προσωπικα βλεπω η tascam σαν εταιρεια να κανει πολυ καλη δουλεια και μια καρτα που χρησιμοποιειτε πολυ για μεταλ ειναι αυτη:

http://www.thomann.de/gr/tascam_us122mk2.htm

για κοιτα τι κανεις με αυτην και ενα shure sm57...

[move]TA DAKTYLA DEN PERILAMVANONTAI........TA DAKTYLA DEN PERILAMVANONTAI.....TA DAKTYLA DEN PERILAMVANONTAI[/move]

ομως δε θα μπορουσα να παραλειψω τις υπερπαραγωγες της ΑΚΑΙ που γεμισε τις καρτες τις με κουμπακια για να φαινονται οι κατασκευες τις ποιοτικες και complicated καταστασεις  :P  :P

http://www.thomann.de/gr/akai_eie.htm

αυτα απο μενα  ;D ;D ;D ;D ;D

(τοσα ξερω τοσα λεω ::))

ναι υπαρχουν πολλα αρνητικα σχολια για τις m-audio αλλα οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι ειναι οι καλυτερες καρτες (καλα σχετικο ειναι αυτο).

σχετικα με την ακαι που μοιαζει με πιλοτηριο συμφωνω και μαλιστα θα την ελεγα γοητευτικοτατη  ;D

ιδου η απορια:

προκειτε για μια καλη κατασκευη value for money που ηρθε να αλλαξει τα δεδομενα η προκειτε για ενα διαφημιστικο κολπο μιας κινεζικης (η γιαπωνεζικης) εταιρειας που προσπαθει να τραβηξει τα βλεμματα?

Trending...

Νέα θέματα

Back