Eνα απλο και καλο booster για solos

Christos.

Της παρέας
Kαλησπερα.  :)

Χρειαζομαι ενα booster το οποιο θα μπει μετα το sansamp.

Το μονο που θελω ειναι να μου ανεβασει/μπουσταρει το ηδη υπαρχων σημα που παιρνω απ'το gt2 για να βγαινω πιo μπροστα στα σολο.

Εννοειται οτι θα το χρησιμοποιω μονο γι'αυτο τον σκοπο.

Δεν μπορω να παιξω στην κατηγορια τιμης του Xotic BB Preamp , rc/ac booster κ.τ.λ.

Θελω κατι φθηνο σχετικα και καλο.Δεν θελω λυση τυπου : παρε 1 od και παιξε με το volume και το gain.

Σκεφτομουν,μιας και σ'αυτην την κατηγορια τιμης μπορω να παιξω,το

MXR MC-401 Custom Audio Electronics Booster  http://www.thomann.de/gr/mxr_mc401.htm  ή

MXR Micro Amp  http://www.thomann.de/gr/mxr_micro_amp_m133.htm ,

αλλα κυριως το 1ο που το ακουσα και στο youtube και φανηκε να κανει ταμαμ για την δουλεια που το θελω.

Ποια η γνωμη σας γι'αυτα τα 2 ? Αν υπαρχει κατι αλλο επισης αξιολογο και ποιο φθηνο που να κανει καλα την δουλεια αυτη ομως,προτεινετε αφοβα.

γιατί δεν κοιτάς ένα eq? και volume θα έχεις αλλά και θα βγαίνεις πιο μπροστά και θα φτιάχνεις και τον ήχο σου ο οποίος

λογικά θα είναι διαφορετικός απ ότι στα ρυθμικά

Χαιρετω Τον κυριο καθως και τον φιλτατο jmone.

Λοιπον,eq θα υπαρχει μετα το gt2 , το mxr 6 band το οποιο ψαχνω κιολας  ;) Απ'αυτα τα 2 θα βγαινει ο distortion ηχος.

Απο κει και περα ενα πεταλακι θ'αναλαβει το boostαρισμα για τα solos.

Μολις τωρα ειδα για το Carl Martin hydra boost http://www.soundsgreatmusic.com/effects/fxpedalDetail.asp?prID=215&sbc=^15^ που προτεινε ενα παιδι σε αλλο θεμα το οποιο φανεται καλο και φθηνοτερο απ'το microamp που προτεινει κι'ο Νικος. :)

Αν και το micro amp δεν μου πολυαρεσε σε συγκριση με το Custom Audio Electronics Booster γιατι ψιλοβρωμιζει απο μονο του ενω το 2ο ειναι καθαρα volume boost.

Αλλα τωρα,απο τετοιους ηχους (μεταλ) δεν ζητας και πολλα,απλα λιγο να μπουσταρεται το σημα για τα σολο.

Παρ'ολα αυτα, το Carl Martin-hydra boost μου'χει καθησει καπως καλα γι'αυτητην δουλεια παρολο που δεν το'χω ακουσει.

Φιλε "εχω" ακριβως το ιδιο προβλημα με σενα...

Το "εχω" βεβαια ειναι καπως σχετικο...

Εχω λιωσει αυτη τη σελιδα:

http://www.proguitarshop.com/index.php?CategoryID=15

Εκει που κατεληξα βεβαια ειναι να κρατησω το MXR 10Band καθως ειναι το μονο που μου εκανε τη δουλεια οπως την ηθελα...(κι ας εχει το 18V Γ@Μ&&%^$#$$%#)

http://www.thomann.de/gr/mxr_m_108.htm

Θα παρακολουθω το θεμα με περισσιο ενδιαφερον ωστοσο...

προτινω το Booster του Telegun!

οτι καλυτερο απο οσα δοκιμασα!

Το micro amp είναι κλασικό πετάλι.

Χρωματίζει αρκετά τον ήχο αλλά τη δουλειά του την κάνει.

Πάραυτα, δε νομίζω ότι θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εαν το τοποθετήσεις μετά το Sans Amp.

jmone είπε:
γιατί δεν κοιτάς ένα eq? και volume θα έχεις αλλά και θα βγαίνεις πιο μπροστά και θα φτιάχνεις και τον ήχο σου ο οποίος

λογικά θα είναι διαφορετικός απ ότι στα ρυθμικά
+1000,

φυσικά μπορείς να κοιτάξεις και για κάποιο μεταχειρισμένο exotic (με λίγη τύχη, και οικονομία)

Έχει δοκιμάσει κανείς αυτό;

Το look είναι...μέτριο, αλλά μ' αρέσει σαν φιλοσοφία.

(Αν ήμουν πεταλάκιας, κάτι μου λέει ότι θά'χα καεί ολοσχερώς με τα boosters... :P)

σου προτεινω το boomster του JAM, το οποιο εχω και κανει μια χαρα για να βγαινει μπροστα το σολο.. δινει ισως κ ενα τονισμα παραπανω στα χαμηλομεσαια. αν τωρα θελεις καθαρα ανεβασμα της εντασης μαλλον για EQ πας, που ειναι μια φτηνη κ αποτελεσματικη λυση. δοκιμασε κ διαλεξε (οπως πρεπει να γινεται παντα.. ;))

κοιτα και τα catalinbread. μικρα και αρκετα οικονομικα...

εχουν δυο booster

http://www.catalinbread.com/SerranoPicoso.html

http://www.catalinbread.com/SuperChiliPicoso.html

επειδη το εχω το rc booster, ωραιο ειναι, αλλα στην πραξη το eq ειναι συνηθως αχρειαστο - το χρησιμοποιω μονο σε πολυ extreme καταστασεις, σε κανα χωρο που εχει πολυ δυσκολη ακουστικη, η οταν παιζω direct καμμια φορα.. βεβαια το να εχεις και volume και gain controls ειναι ωραιο..

παντως αν θελεις ΜΟΝΟ παραπανω ενταση για τα σολος, κοιτα για clean boost .. νoμιζω οτι τα πεταλακια eq ειναι ευκολο να σου χαλασουν τον ηχο, η να κανουν περιπλοκα τα πραγματα (πολλα ρυθμιστικα που προσπαθουν να κανουν την ιδια δουλεια ενισχυτης-overdrive-eq)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δες και την περίπτωση του Hydra Boost της Carl Martin. Πήρε σε όλα άριστα (gold award) σε πρόσφατη δοκιμή στο Guitarist, και η τιμή του είναι δελεαστικότατη. Δεν το έχω ακούσει το συγκεκριμένο, αλλά ότι έχω δοκιμάσει από αυτήν την εταιρία ήταν εξαιρετικό. ;)

http://www.carlmartin.com/product%20hydra%20boost.htm

psihiatros είπε:
Χρειαζομαι ενα booster το οποιο θα μπει μετα το sansamp.
Kαταλαβαινω οτι δεν υπαρχουν κανονες,αλλα τα boosters συνηθως δεν μπαινουν πριν την κυριως παραμορφωση?

Αν ειναι για μετα κι εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα EQ.

blue είπε:
Kαταλαβαινω οτι δεν υπαρχουν κανονες,αλλα τα boosters συνηθως δεν μπαινουν πριν την κυριως παραμορφωση?

Αν ειναι για μετα κι εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα EQ.
Συμφωνώ κι εγώ για το eq αν η παραμόρφωση σου προέρχεται αποκλειστικά από πετάλι. Τα boosters κυρίως προορίζονται για να σπρώχνουν ενισχυτή.

Κατά τ' άλλα αν και ο κανόνας είναι τα boosters να μπάινουν μετά από τα dist/od, στην πράξη έχει να κάνει με το πιό πετάλι "φορτώνει" καλύτερα ή αν θέλεις "δέχεται" καλύτερα το επιπλέον σήμα για μπεί μετά στο chain.

Ένα καθαρό booster μπορεί κάλλιστα να κάνει τη δουλειά "πάρε ό,τι έχω φτιάξει και ανέβασέ του τα volume levels", αρκεί να μπει στο τέλος (προσοχή όμως γιατί από τα εκατοντάδες boosters που κυκλοφορούν λίγα είναι "καθαρά").

Την δουλειά αυτή μπορεί να την κάνει κι ένα eq με ανεξάρτητο διακόπτη για το volume, που μάλιστα σαν λύση θα είναι ίσως και πιο ευέλικτη γιατί θα επιτρέψει την "γλυπτική" στο τελικό αποτέλεσμα, που αν απλά το πάρεις και το "σηκώσεις" μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να μην σου αρέσει διότι ο ενισχυτής θα αρχίσει να υποφέρει (ακόμη περισσότερο) λόγω του ισχυρότερου σήματος εισόδου. Εγώ για τέτοιες δουλειές έχω στο τέλος της αλυσίδας ένα παραμετρικό φίλτρο (κάτι σαν eq, εν πάσει περιπτώσει). Δουλεύει μια χαρά και το ρυθμίζω να ανεβάζει λίγο τα μεσαία μαζί με την ένταση.

blackie είπε:
Εκει που κατεληξα βεβαια ειναι να κρατησω το MXR 10Band καθως ειναι το μονο που μου εκανε τη δουλεια οπως την ηθελα...(κι ας εχει το 18V Γ@Μ&&%^$#$$%#)
Ας μην παραπονιέσαι για τα 18V γιατί αυτά είναι ακριβώς που του δίνουν headroom και ποιοτικό, πιο "ευρύ"(s) ήχο. Είναι προτέρημα και όχι μειονέκτημα. Παίρνεις το κατάλληλο τροφοδοτικό και καθάρισες.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες αυτες.Πραγματικη βοηθεια.

Σπυρο, για μια ακομα φορα ησουν κατατοπιστικοτατος !!  ;)

Αρα,ετσι οπως το καταλαβαινει το μυαλο μου και λεει η λογικη,κανω το εξης:

1) παιρνω το mxr 6 band eq για να συνεργαστει με το GT2 και να μου κανει scooped τα μεσαια του ( τι μαλ@κια να πρεπει να πληρωσω για αλλο ενα πεταλι που θα πρεπει να μου κανει αυτη την δουλεια,ενω θα μπορουσε καλλιστα να μου την εκανε το ιδιο το GT2 με καποιο extra switch..)

2) παιρνω το mxr 10 band eq για να μπει μετα απ'τον παραπανω συνδιασμο (GT2 + 6 band eq) ,προκειμενου να φτιαξω τον solo ηχο μου ετσι οπως πρεπει να ακουγεται με το υπολοιπο rig.

Κριμα,και το hydra boost φανταζε μια φθηνη καλη και οικονομικη λυση.

... και ολα αυτα για μια κωλο μεταλ pedalboard, αντι να τα χωσω εκει που πραγματικα χρειαζεται ( στην αλλη pedalboard -vintage/rock ,Jam pedals και τετοια) την ''ακριβη'' της παρεας,οπου το σημα και ο τελικος ηχος παιζει τον σημαντικοτερο ρολο...

Αλλα δεν φταει κανας αλλος.Εγω φταιω που ειμαι τελειομανης,ο ηλιθιος.

Δεν γινομουν ντραμερ καλυτερα να τελειωναμε..

Αί σιχτηρι

psihiatros είπε:
Αλλα δεν φταει κανας αλλος.Εγω φταιω που ειμαι τελειομανης,ο ηλιθιος.

Δεν γινομουν ντραμερ καλυτερα να τελειωναμε..

Αί σιχτηρι
Psihiatros χρειάζεσαι ένα ειδικό (συνάδελφο σου) να σε κοιτάξει..  :P

Γεια χαρα παιδια... χρειαζομαι ενα πεταλι για για να ακουγομαι στα σολο. μπορω να βρω κατι οικονομικο για να κανω τη δουλεια μου? εχω εναν bugera 6262 και μια epiphone goths . δοκιμασα να χαμηλωσω την ενταση απο τη κιθαρα και να την τσιτωσω στα σολο , αλλα δεν ηταν ικανοποιητικο το αποτελεσμα. ευχαριστω προκαταβολικα  8)

n4Sha είπε:
Γεια χαρα παιδια... χρειαζομαι ενα πεταλι για για να ακουγομαι στα σολο. μπορω να βρω κατι οικονομικο για να κανω τη δουλεια μου? εχω εναν bugera 6262 και μια epiphone goths . δοκιμασα να χαμηλωσω την ενταση απο τη κιθαρα και να την τσιτωσω στα σολο , αλλα δεν ηταν ικανοποιητικο το αποτελεσμα. ευχαριστω προκαταβολικα  8)
Ο ενισχυτης σου νομιζω οτι εχει σειριακη λουπα.

Αν συνδεσεις εκει ενα volume pedal με το οποιο θα χαμηλωσεις ως το σημειο που θελεις τα ρυθμικα σου,ωστε οταν το πατας μπροστα να ερχεται στην κανονικη ενταση ο ενισχυτης σου (που θα εχεις ρυθμισει στα επιπεδα που σου αρεσει για σολο),θα εισαι μια χαρα.

Παιζοντας με booster (ή με το volume της κιθαρας) πριν την εισοδο του ενισχυτη,η διαφορα που θα εχεις (στα βρωμικα) θα ειναι περισσοτερο σε ποσοστο "βρωμας-γκαζιου" παρα σε ενταση.

Trending...

Νέα θέματα

Back