+123475657!Κατά την άποψή μου η πλειονότητα (όχι όλη λοιπόν) της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής (και δη "έντεχνη" η μη,) είναι κατά το μάλλον άσχημη. Η θλιβερή, ανερμάτιστη και σχιζοειδής ζωή αυτής της χώρας και η τραγική πορεία μας δεν θα μπορούσε να μην αποτυπώνεται και στη σχέση μας με τη μουσική, όποιο προσδιορισμό και αν χρησιμοποιούμε για την περιγραφή της, όσες και αν είναι οι εξαιρέσεις και σε οποιοδήποτε "είδος" (έντεχνο, σκυλάδικο, λαϊκό κλπ) αυτές εμφανιστούν...
-Όρο που πρωτοχρησιμοποίησε ο Χατζηδάκις (μην τα ξαναλέμεSuperfunk είπε:Απλα την μαυρη μας την ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ την καταλαβαινουμε απο το γεγονος οτι ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ χρησιμοποιειται ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ αυτος ορος. :
Τι τα θες ομως χωριο ειμαστε,αναγεννηση δεν περασαμε καπως πρεπει να κανουμε το κομματι μας ως...αρχοντοχωριατες.....
κοίτα,έστω ότι υπάρχει κάτι έντεχνο...αυτό σημαίνει ότι κατι αλλο είναι όντως άτεχνο ;Dbluesbreaker είπε:-Όρο που πρωτοχρησιμοποίησε ο Χατζηδάκις (μην τα ξαναλέμε)
-Δε μπαίνουν όλα τα "Εντεχνα" σε ένα τσουβάλι (υπάρχει ευτυχώς Αλκίνοος,Θ.Παπακωνσταντίνου....)
-κάπως πρέπει να ονομαστούν και αυτοί...μήπως να τους πούμε "Ελληνοροκάδες",για να τους ξεχωρίσουμε από αυτούς που γαυγίζουν και λένε ρεφραίν για αγάπες,μαχαίρια στην καρδιά,με παράτησε,μου έφαγε όλα τα λεφτά.... ;D
-Η Ελλάδα στη ΛΟΓΙΑ σκηνή έχει να δείξει σημαντικό έργο στον 20ο αιώνα(Καλομοίρης,Χρήστου,Σκαλκώττας και τους πιο mainstream Χατζηδάκι,Θεοδωράκη)
Εν ολίγοις να μην υπήρχαν οι "Σκυλάδες" για να μην υπήρχαν και οι "Εντεχνοι"![]()
λίγο απόλυτο σε κόβω...νταξ ούτε και γω τρελαίνομαι αλλά οχι και όλα στον κάδο...evris είπε:Περι εντεχνων:
Εμενα να πω την αμαρτια μου ενω μπορω ακαριαια να παθω εγκεφαλικο αιμοραγικο επεισοδιο με Νταραλα, Παπακωνσταντινου (both of them), Ιωαννιδη, Μαλαμα, Περιδη, με την παρεα Πρωτοψαλτη, Κραουνακη παθαινω πλασμολυση .. (ακομα και με Χατζιδακι, Θεοδωρακη καπως σα να παθαινω μια καρδιακη αρρυθμια) μου αρεσει ΧΟΝΤΡΑ ο Δεληβοριας ρε παιδια... Δεν ξερω και που να τον ενταξω... ροκας δεν ειναι, σκυλας δεν ειναι, κλαρινο δεν ειναι....Ειναι κακο? Θα λεγατε οτι ειναι εντεχνος?
Ηθελα καπου να το πω, to get it out of my system...
ενταξει εδω εμεις και εχουμε δικαιωμα στη λαλακια να μην εχει και ο Χατζιδακις?? ;D ;DΌρο που πρωτοχρησιμοποίησε ο Χατζηδάκις (μην τα ξαναλέμε Wink)