Εχω ενα gadget στον υπολογιστη που μου λεει το cpu usage.... και οταν ανοιγω το cubase δειχνει το εξηςharyy είπε:Να το φλομώσεις στα plug-ins.
Γιατί, δεν το κάνει τώρα;
Όχι ακριβώς, και οι 4 χρησιμοποιούνται από ΚΑΠΟΙΑ processes, όχι απαραίτητα από το Cubase.Waterfall-K είπε:Aφου σου δειχνει
CORE1:50%
CORE2:8%
CORE3:8%
CORE4:8%
σημαινει οτι χρησιμοποιει και τους 4 πυρηνες.
Ακριβως....Οτι και να κανω οι αλλοι 3 μενουν ως εχουν....ΜΟΝΟ ο 1ος αλλαζειgdevelek είπε:Όχι ακριβώς, και οι 4 χρησιμοποιούνται από ΚΑΠΟΙΑ processes, όχι απαραίτητα από το Cubase.Aφου σου δειχνει
CORE1:50%
CORE2:8%
CORE3:8%
CORE4:8%
σημαινει οτι χρησιμοποιει και τους 4 πυρηνες.
Δλδ με λιγο πιο απλα λογια.....Εσυ λες οτι το cubase (5.1) οτι θα "τρεξει" και τους υπολοιπους πυρηνες οταν φορτωσω καποιο plug in ? Γιατι αυτο δεν μου "διαβαζεται" και τοσο σωστοκαλημερα καλοι μου φιλοι.
Το πως ενα μουσικο προγραμμα διαχειριζεται τους πυρηνες για να εκτελεσει τις εκαστοτε εργασίες (και οχι μονο) ειναι θέμα του μουσικου προγράμματος,
Δεν υπαρχει καποιος τροπος η καποια ρυθμιση.
Οτι και να κανεις εσυ φιλε οδηγε (χρηστη) οι πυρηνες θα χρησιμοποιουνται ανάλογα με το πώς εχει γραφτει το προγραμμα και πως δυναται να τους εκμεταλλευτει.
Δεν ξερω για ποια εκδοση του cubase μιλας γιατι απο μια εκδοση κα μετα, νομιζω την 4 μπορει το cubase να εκμεταλλευτει πολυπύρηνους επεξεργαστές.
Παντως υπαρχουν πολλα θεματα με τα daws και αναλογα ποιο plug in χρησιμοποιειται , ιδιαίτερα physical modeling plugins και virtual synths που καταναλωνουν μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ απο εναν απο τους πυρηνες και αναλογα με την στιγμιαια κατανομη των υπολοιπων στοιχειων του project σου μπορει ενας απο τους πυρηνες ενω οι αλλοι ειναι πιο ελευθεροι να καταπονηθει και να αρχισουν τα κολληματα.
Μην νομιζεις οτι αυτα αλλα και αλλα προγραμματα περαν απο μουσικα ειναι τέλεια optimized για να χρησιμοποιουν πολλους πυρήνες και γινεται συνεχομενα η τέλεια κατανομη.
Ιδιαιτερα στα μουσικα μπορεις να βρεις αρθρα googlarontas που εξηγουν ατελειες.
Και εγω καμμια φορα ετσι χαζευω και τα διαβαζω γι αυτο ειμαι χαζος.
Επειδη δεν καταλαβα ακριβως τι εγραψες γι'αυτο ειπα να το ρωτησω με πιο.....απλα λογια...cos_dr είπε:....Εσυ λες οτι το cubase (5.1) οτι θα "τρεξει" και τους υπολοιπους πυρηνες οταν φορτωσω καποιο plug in ?
Που το ειπα αυτο ρε φιλε?
Ειναι σαφεστατα αυτα που ειπα , δεν χρηζουν επεξηγησης.
Αρα το cubase 5 ειναι γραμμενο ωστε να χρησημοποιει μονο τον εναν πυρηνα ? Εφοσον σε εμενα κανει κατι τετοιο ? ή εσυ και καποιος αλλος εχει παρατηρησει κατι το διαφορετικο ?Το πως ενα μουσικο προγραμμα διαχειριζεται τους πυρηνες για να εκτελεσει τις εκαστοτε εργασίες (και οχι μονο) ειναι θέμα του μουσικου προγράμματος,
Δεν υπαρχει καποιος τροπος η καποια ρυθμιση.
Για τον λογο οτι το εχω διαβασει και εγω οτι μπορει να χρησημοποιησει και τους υπολοιπους επεξεργαστες εφτιαξα αυτο το θρεντ ρωτωντας τι πρεπει να κανω για να δουλεψει στον δικο μου...Οτι και να κανεις εσυ φιλε οδηγε (χρηστη) οι πυρηνες θα χρησιμοποιουνται ανάλογα με το πώς εχει γραφτει το προγραμμα και πως δυναται να τους εκμεταλλευτει.
Δεν ξερω για ποια εκδοση του cubase μιλας γιατι απο μια εκδοση κα μετα, νομιζω την 4 μπορει το cubase να εκμεταλλευτει πολυπύρηνους επεξεργαστές.
αφου το ειπα και εγω αυτο στο post μου lolharyy είπε:Eπίσης τσέκαρε και το bios μήπως υπάρχει και κάποια λάθος ρύθμιση στους πυρήνες (λίγο δύσκολο)
Tέλος, αν η μητρική σου έχει hyperthreading, δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις από το bios μήπως μπερδεύει αυτό την κατάσταση (συμβαίνει συχνά)
Για πλάκα το είπα,εξάλλου δεν έχω ιδέα από Χου Βέιζ και κομπιούτερ, πλην του ότι στα προ τουλς η διαδικασία χρήσης των επξεργαστων είναι είτε χειροκίνητη επιλογή, είτε αυτόματα απ το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ανάγκες του πρότζεκτ και τις δυνατότητες του μηχανήματος.cos_dr είπε:......