Bοήθεια σχετικά με buzzing σε squier tele cv 50's!

Apostolis LP

Ακροατής
Γειά σας και επισήμως. Αν και παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω και έχει να κάνει με το εξής:

Πρόσφατα έγινα ο ευτυχής κάτοχος μιας classic vibe 50's telecaster και μπορώ να πω πως είμαι ενθουσιασμένος. Επίσης ακουλούθησα στο μέτρο που μπορούσα τις οδηγίες του SF για το βασικό setup της κιθάρας αλλά παρόλα αυτά εντοπίζω μπαζάρισμα στο 7ο τάστο της Μι μπάσσο και στο 3ο της Λα. Τι είναι το πιθανότερο να φταίει για αυτό? Εκτός απο αυτό όλα τα υπόλοιπα ακόμα και τα intonation είναι άψογα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά. :D

εφοσον η κιθαρα ειναι ολοκαινουργια..καλυτερο θα ταν,εφοσον ακολουθησες τις οδηγιες για το σετ απ να την πηγαινες σε καναν μαστορα να στην τσεκαρει..να δει γενικως πως ανταποκρινεται το μπρατσο στις ρυθμισεις..απο νετ την πηρες?καλοριζικη :)

Χωρις να θελω να ξεσηκώσω αντιδράδεις (υπάρχουν πολλοι που θα διαφώνησουν μαζι μου), η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου εμπειρια απο 2 (δυο) φεντερ που ειχα, μια classic player 60'ς και μια american standard 2008 ειναι πως ΟΤΙ setup και να έκανα (και εγω και μαστορες), οι κιθάρες συνέχιζαν να τριζουν σε πολλά σημεια. Χαμηλο action δεν πετύχαινα με τιποτα. Προφανώς το quality control στο fretwork της φεντερ ειναι για τα μπαζα. Εχω τρομοκρατηθει πολυ και δεν αγοράζω αλλη φεντερ, αν και μου αρεσει παρα πολυ ο ηχος τους....Καλα ξεμπερδέματα.

Υ.Γ. Ναι, εννοειται πώς ακολουθήθηκαν οι προδιαγραφες  σχετικα με radius/υψος καθε χορδης χωριστα.

Αν καποιος θελει να πετυχει το ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ χαμηλο action στο οποιο αρεσκονται οι...νεοι σημερα... ;D θα πρεπει να παει η κιθαρα για custom FRET DRESS συμφωνα με τα γουστα και το παικτικο στυλ του παικτη,κατι που αλλωστε ολες οι κιθαρες μαζικης παραγωγης χρειαζονται ετσι κι αλλοιως κατα τη γνωμη μου αν καποιος θελει πολυ χαμηλο action (σε συνδιασμο με ολοϊσιο μπρατσο με ελαχιστο relief).

Αν καποιος θελει ΚΑΝΟΝΙΚΟ action δεν θα εχει κανενα προβλημα με οποιαδηποτε Fender παραγωγης.

Το προβλημα ειναι οτι καποιοι παικτες θελουν παρα πολυ χαμηλο action επειδη εχουν συνηθισει σε μεταλλαδικες κιθαρες με flat radius & πολυ μεγαλα ταστα & ξαφνικα παιζουν με Fender & ....ζαλιζονται... ;D

Εξαιρουνται οι American Deluxe στις οποιες οντως γινεται fret dress για action "σαυρα". :)

Παντως ειναι κριμα να ρυθμιζετε τις Fender σας με υπερβολικα χαμηλο action μια και ολος ο ηχος τους goes out the window.....

Επισης φανταζομαι οτι μιλας για τριξιμο που ακουγεται απο τον ΕΝΙΣΧΥΤΗ και οχι για ακουστικο τριξιμο,το οποιο βεβαιως δεν πρεπει να σε απασχολει.

Superfunk, γενικα εχεις δικιο αλλα κριμα δεν ειναι (λεω εγω τωρα) να σκας χιλιαρικο και να μην εχει η κιθαρα fret dressing της προκοπης? Θα το τσεκαρω παντως αυτο για τις deluxe... Oi gibson παντως που εχω (sg standard και LP standard) μια χαρα σαυρες ειναι, και δεν τις λες και μεταλλαδικες.... η φεντερ δλδ γιατι να μην μπορει?

Προφανως παιζεις με πολυ χαμηλο action,εγω σε καμμια απο τις πολλες (και διαφορων κατηγοριων τιμων) Fender που εχω δεν εχω προβλημα,εννοειται πως μια κιθαρα των 200-800 ευρω ειναι αδυνατον να εχει fret dress επιπεδου Suhr (δεν το επιτρεπουν οι κανονες κοστους/τιμης πωλησης).

Αν σου αρεσει ο ηχος της Fender δωσε εκει 40 ευρω σε ενα μαστορα να στην κανει τζιτζι & να παιζεις με το action του Santana... ;D για αυτο σκας? :)

theBox είπε:
Oi gibson παντως που εχω (sg standard και LP standard) μια χαρα σαυρες ειναι, και δεν τις λες και μεταλλαδικες.... η φεντερ δλδ γιατι να μην μπορει?
Με τι χορδές και πόσο action παίζεις, τι ακριβώς θεωρείς χαμηλό?

SF, εσύ τι ορίζεις ως ''κανονικό''?

Εξαρταται απο την κιθαρα,το radius & το ΣΤΥΛ παιξιματος,για τον Pete Townsend ας πουμε ...κανονικο ειναι ενας ποντος ετσι που βαραει... ;D

Ενα λογικο action ειναι αυτο που αναφερει στα specs η Fender.Στις δικες μου κιθαρες δεν το...μετραω κι ολας,ειναι ανετο αλλα οχι υπερβολικα χαμηλο και επιτρεπει δυνατο strumming και "αερατο" και σκαστο ηχο στην κιθαρα (παρολο που μπορω να το χαμηλωσω στο θεο,ολες οι κιθαρες μου εχουν περασει απο fret dress,ποτε δεν το κανω μια και σκοτωνει τον ηχο )

bihlas87 είπε:
Με τι χορδές και πόσο action παίζεις, τι ακριβώς θεωρείς χαμηλό?

10αρες και το action ειναι χοντρικα-χοντρικα 1,2-1,5mm

Εντιτ: να σημειωθει οτι αναφερομαι σε γκιμπσον. Σε φεντερ λογω μεγαλυτερης κλιμακας, με τις ιδιες χορδες, θα επρεπε το action να μπορει να ειναι λιγο χαμηλοτερο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
theBox είπε:
Στις Gibson αυτό, έτσι? Τόσο περίπου (ίσως και χαμηλότερα) το είχα και εγώ με 11ρες

σε gibsonοειδές, είναι αρκετά χαμηλό και έχουμε καλομάθει (ή κακομάθει) :)

αυτο δεν ειναι action,ειναι ο Rambo που σερνεται πισω απο τις γραμμες του εχθρου... ;D

. Σε φεντερ λογω μεγαλυτερης κλιμακας, με τις ιδιες χορδες, θα επρεπε το action να μπορει να ειναι λιγο χαμηλοτερο.
με την καμμια,τα FENDER factory specs στο 17ο ταστο  (που ειναι ηδη πολυ χαμηλα) ειναι τα παρακατω:

Neck Radius String Height Bass Side   Treble Side

7.25"                 2 mm                                   1,6mm

9.5" to 12"          1,6                                     1,6

15" to 17"         1,6                                     1,2

The Genius Loci είπε:
Στο 12ο τάστο στη Μι καντίνι?
Οχι, στη σολ και γενικα στα καντινια, στην περιοχη κοντα στο 7ο ταστο. Αυτο ειναι κατα τη γνωμη μου πιο αντιπροσωπευτικο σημειο απο το 12ο της E. Στο 12ο της Ε μπορει και να φλερταρω με τα 2mm

bihlas87 είπε:
Στις Gibson αυτό, έτσι? Τόσο περίπου (ίσως και χαμηλότερα) το είχα και εγώ με 11ρες

σε gibsonοειδές, είναι αρκετά χαμηλό και έχουμε καλομάθει (ή κακομάθει) :)
Καλα εγω τα πρωτα 5-6 χρονια επαιζα με Jackson. Εκει να δεις πως ΚΑΚΟμαθαινεις!

theBox είπε:
Οχι, στη σολ και γενικα στα καντινια, στην περιοχη κοντα στο 7ο ταστο. Αυτο ειναι κατα τη γνωμη μου πιο αντιπροσωπευτικο σημειο απο το 12ο της E. Στο 12ο της Ε μπορει και να φλερταρω με τα 2mm
Δεν είναι πιο αντιπροσωπευτικό. Όλοι μετράνε στο 12ο της Μι, αν είναι σωστό το nut, για να μπορούν να συνεννοούνται.  ;)

Το action σχετίζεται με το relief και εσύ έχεις κάμποσο. Το απόλυτα αντιπροσωπευτικό, αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι τέλεια κομμένο το nut, είναι να βάλεις ένα capo στο πρώτο τάστο και να μετρήσεις στο 17ο. Εκεί μια τιμή στα 1.3mm θεωρείται πολύ χαμηλή (=σαύρα).

Ο SF έχει δίκιο ότι κιθάρες μέχρι το 1000άρικο συνήθως δεν έχουν το "απόλυτο" fret dress (επίσης δεν έχουν συνήθως rolled edges). Ένας μάστορας παίρνει συνήθως 80-100 ευρώ (με setup και χορδές) για να στο κάνει τέλειο (ανάλογα και το μάστορα βέβαια!). Καταλαβαίνω ότι για κιθάρα των 300 ευρώ.... δεν λέει.

Ααα, επίσης, με τόσο χαμηλό action, καλό είναι να κοιτάμε και αν μας βολεύει παικτικά η κιθάρα... Για παράδειγμα, τι bend μπορείς να κάνεις στη Μι?  ;)

Superfunk είπε:
αυτο δεν ειναι action,ειναι ο Rambo που σερνεται πισω απο τις γραμμες του εχθρου... ;D

με την καμμια,τα FENDER factory specs στο 17ο ταστο  (που ειναι ηδη πολυ χαμηλα) ειναι τα παρακατω:

Neck Radius String Height Bass Side   Treble Side

7.25"                 2 mm                                   1,6mm

9.5" to 12"          1,6                                     1,6

15" to 17"         1,6                                     1,2
Ενταξει, καταλαβαινω οτι η εταιρια θετει αυτα τα standards για να ειναι ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ. Ειναι ομώς ΟΝΤΩΣ ρεαλιστικα? Εγω προσώπικα δεν νομιζω... εκτως αν ζω "in a bubble" που λενε και οι αγγλοι....

The Genius Loci είπε:
Δεν είναι πιο αντιπροσωπευτικό. Όλοι μετράνε στο 12ο της Μι, αν είναι σωστό το nut, για να μπορούν να συνεννοούνται.  ;)

Το action σχετίζεται με το relief και εσύ έχεις κάμποσο. Το απόλυτα αντιπροσωπευτικό, αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι τέλεια κομμένο το nut, είναι να βάλεις ένα capo στο πρώτο τάστο και να μετρήσεις στο 17ο. Εκεί μια τιμή στα 1.3mm θεωρείται πολύ χαμηλή (=σαύρα).
Ναι , απλα τα μπασσα τα εχώ πιο ψηλα απο οτι τα καντίνια, γι αυτο αναφερθηκα στα καντινια. Το αλλο με το καποταστο θα το κοιταξω. Οσο για τα bends, 1,5 τονο ανετα, χωρις να σβηνει....τι να πω...

theBox είπε:
Στο 12ο της Ε μπορει και να φλερταρω με τα 2mm
Εντάξει τότε, δεν είναι και χαμηλό. Εννοείς οτι στις fender με 2mm στην Ε στο 12ο και

(ας πούμε) 1.5mm στην e δεν ακουγόταν παντού καθαρά? Εντύπωση μου κάνει...

Ένας μάστορας παίρνει συνήθως 80-100 ευρώ (με setup και χορδές) για να στο κάνει τέλειο (ανάλογα και το μάστορα βέβαια!). Καταλαβαίνω ότι για κιθάρα των 300 ευρώ.... δεν λέει.
Eγώ ευτυχώς βρήκα μάστορα (στη Λάρισα) που του πήγα την κιθάρα χωρίς χορδές και με

σφιγμένο το truss rod (ώστε να είναι ολόισιο το μπράτσο χωρίς χορδές) την έβαλε στον

πάγκο και μου έκανε leveling ώσπου να κάνω ένα τσιγάρο... Πόσο ζήτησε? 10 ευρώ :o

Για τις φτηνοκιθάρες μου λέει και παραλέει :D

Ενταξει, καταλαβαινω οτι η εταιρια θετει αυτα τα standards για να ειναι ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ. Ειναι ομώς ΟΝΤΩΣ ρεαλιστικα? Εγω προσώπικα δεν νομιζω... εκτως αν ζω "in a bubble" που λενε και οι αγγλοι....
Δεν υπαρχει "ρεαλιστικο" μια και ο τροπος παιξιματος καθε παικτη ειναι εντελως διαφορετικος,ενας παικτης που παιζει με 8αρες και βαραει σα διαολος θα χρειαστει πολυ ψηλοτερο action απο εναν παικτη που παιζει με 13αρες flat και παιζει απαλα. ;)

Προσωπικα δεν πολυασχολουμαι με το action μια και εχω και κιθαρες που παιζουν πολυ πιο ευκολα απο αλλες και ας εχουν υψηλοτερο action (μια και δεν οφειλεται μονο στο action το συνολικο tension μιας χορδης)  

Οι μετρήσεις του action χωρίς να αναφέρεται το πάχος των χορδών είναι λίγο άκυρες

Superfunk είπε:
Ενα λογικο action ειναι αυτο που αναφερει στα specs η Fender.

Neck Radius String Height Bass Side  Treble Side

7.25"                2 mm                                  1,6mm

9.5" to 12"          1,6                                    1,6

15" to 17"         1,6                                    1,2
superfunk με μπερδεύεις :) τελικά είναι κανονικό ή χαμηλο το action που δίνει η fender;

εμένα πάντως για 10ρες μου φαίνεται χαμηλούτσικο, δηλαδή αν κοπανήσω λίγο τρίζουν

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back