αυτη η τελε...μαλιστα!!!

Αυτο δεν ειναι Tele, ειναι..... υβρις στον θεσμο τους & σιγουρα η ασχημοτερη τελε που εχω δει ποτε μου.... (ασε που με αυτη τη γεφυρα θα τριζει στην Αλασκα και θα την ακουμε στην Αθηνα... :lol: ) :lol:

τουλαχιστον εχει το σωστο σχημα & Headstock....... :?

αντιθετος στα δικα μου γουστα ειναι πανεμορφη,ισως η ομορφοτερη τελε που εχω δει και σιγουρα η μονη που με γαργαλαει το δαχτυλο να πατησω το buy it now :wink: 8)

Αυτο δεν ειναι Tele' date=' ειναι..... υβρις στον θεσμο τους & σιγουρα η ασχημοτερη τελε που εχω δει ποτε μου.... (ασε που με αυτη τη γεφυρα θα τριζει στην Αλασκα και θα την ακουμε στην Αθηνα... :lol: ) :lol:
τουλαχιστον εχει το σωστο σχημα & Headstock....... :?[/quote']

Καλά, κι εγώ δεν πολυτρελαίνομαι με αυτή την εμφάνιση, αλλά τι έχει η γέφυρα? Καλή μου φαίνεται...Δεν είναι καλές αυτές superfunk?

Παρεπιτπτόντως, κάποιος τη χτύπησε ήδη....

:cry:

Υ.Γ. "Θεσμός" οι Tele.....είσαι φοβερός :lol: :lol: :lol:

αλλά τι έχει η γέφυρα?
εχει ΕΞΙ μικρα vintage style σελακια,οποτε και δεν εχει το sustain & clarity που εχει η κλασσικη "τριαρα" αλλα και ΤΡΙΖΕΙ σαν τρελλη μια και η πιεση των χορδων δεν ειναι ικανη να κρατησει σταθερα τα σελλακια....ασε που οι χορδες μετακινουνται προς τα ..κατω...

αν θες σωνει και καλα 6 σελακια για ακριβεστερο Intonation τοτε παρε την βαρια μοντερνα Gotoh .... :wink:

αλλά τι έχει η γέφυρα?
εχει ΕΞΙ μικρα vintage style σελακια' date='οποτε και δεν εχει το sustain & clarity που εχει η κλασσικη "τριαρα" αλλα και ΤΡΙΖΕΙ σαν τρελλη μια και η πιεση των χορδων δεν ειναι ικανη να κρατησει σταθερα τα σελλακια....ασε που οι χορδες μετακινουνται προς τα ..κατω...

αν θες σωνει και καλα 6 σελακια για ακριβεστερο Intonation τοτε παρε την βαρια μοντερνα Gotoh .... :wink:[/quote']

Κατάλαβα τι εννοείς, απλά δεν είχα υπόψη μου ότι αυτό το είδος bridge με τα 6 vintage style saddles δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό.... Να πώ την αλήθεια το έχω δει μόνο σε φωτογραφίες και μου φαινόταν καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με την τριάρα bridge...Ευχαριστώ για το hint. :wink: :wink: :wink:

Να πώ την αλήθεια το έχω δει μόνο σε φωτογραφίες και μου φαινόταν καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με την τριάρα bridge...
μη ψαχνεις αδικα,καλυτερη γεφυρα απο την κλασσικη "τριαρα" δεν υπαρχει. :wink:

Να πώ την αλήθεια το έχω δει μόνο σε φωτογραφίες και μου φαινόταν καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με την τριάρα bridge...
μη ψαχνεις αδικα' date='καλυτερη γεφυρα απο την κλασσικη "τριαρα" δεν υπαρχει. :wink:[/quote']

Kαλύτερη ως προς τον κλασσικό τέλε ήχο! Χειρότερη ως προς το παίδεμα για να τη ρυθμίσεις και το σπαστικό τασάκι που το μόνο που χρησημεύει είναι για να στειρίζεις το χέρι σου και για να το χτυπάς όταν παίζεις :lol:

:lol: :lol: :lol:

μπα, πανευκολη στη ρυθμιση ειναι,ισα-ισα ρυθμιζεις και το intonation πιο γρηγορα μια και "φερνοντας" την μια χορδη,"ερχεται" και η διπλανη της αυτοματα.

τασακι? 8O

α,μαλλον εννοεις το "χειλος" της (το τασακι (ashtray) ειναι το καλυμμα της γεφυρα το οποιο οι περισσοτεροι αφαιρουν).

εμενα παλι με βολευει πολυ γιατι στηριζω το χερι μου πανω του :wink:

τα παντα θεμα συνηθειας ειναι αλλωστε...

παντως και η μοντερνα Gotoh μια χαρα γεφυρα ειναι και ειδικα αν θες περισσοτερα πριμα ειναι οτι πρεπει :wink:

παντως και η μοντερνα Gotoh μια χαρα γεφυρα ειναι και ειδικα αν θες περισσοτερα πριμα ειναι οτι πρεπει
Γιατί κάποιος να θέλει περισσότερα πρίμα από μιά τέλε;;; 8O 8O 8O

παντως και η μοντερνα Gotoh μια χαρα γεφυρα ειναι και ειδικα αν θες περισσοτερα πριμα ειναι οτι πρεπει
Γιατί κάποιος να θέλει περισσότερα πρίμα από μιά τέλε;;; 8O 8O 8O
Γιατι .....simply he can't get enough of a good thing! :wink: :lol:

μπα' date=' πανευκολη στη ρυθμιση ειναι,ισα-ισα ρυθμιζεις και το intonation πιο γρηγορα μια και "φερνοντας" την μια χορδη,"ερχεται" και η διπλανη της αυτοματα.[/quote']

Που λέει ο λόγος έρχεται το intonation, γιατί στην πραγματικότητα η κλασσική γέφυρα δεν ιντονάρει ποτέ σωστά, σε όλο το μπράτσο. Αλλά θα μου πεις αυτό συμβαίνει με τις ακουστικές χρόνια και χρόνια τώρα και κανείς δεν παραπονιέται.

Πάντως με την προσθήκη 'στραβωμένων' intonated saddles όλα διορθώνονται μια χαρά και μπορείς να παίξεις τέλεια (ας πούμε) συγχορδίες μετά το 12ο τάστο.

Μηχανικά μιλώντας, η τριάρα γέφυρα είναι μεγαλοφυής σύλληψη, αποτελεσματική και απλή. Κανείς δεν σκέφτεται πόσο καλύτερα είναι να πατάνε 2 χορδές το σελάκι, ο Λέο πιθανώς το σκέφτηκε... λόγω τσιγκουνιάς :P αλλά του βγαίνανε αυθόρμητα οι πατέντες του μπαγάσα.

Πάντως με την προσθήκη 'στραβωμένων' intonated saddles όλα διορθώνονται μια χαρά και μπορείς να παίξεις τέλεια (ας πούμε) συγχορδίες μετά το 12ο τάστο.
οντως μπορεις αλλα γιατι να το κανεις?

THERE IS NO MONEY AFTER THE 12th FRET!!!!! :lol: :lol: :lol:

παντως και τα intonated saddles δεν προσφερουν 100% ακριβες intonation ,αλλα βεβαια ακριβες intonation δεν εχει καμμια κιθαρα (μπορει στο 12ο να εχει αλλα δεν θα εχει αλλου...) :wink:

προσωπικα τα εχω καταργησει τα "στραβωμενα" saddles γιατι γλυστρουσαν οι χορδες πανω τους & μου χαλαγε το string spacing ,για καλυτερο intonation χρησιμοποιω τα Graphtech IOS.

το κουφο ειναι οτι η 72αρα μου Tele εχει 100% intonation στο 12ο ταστο με τα stock σελλακια! 8O

οντως μπορεις αλλα γιατι να το κανεις?

THERE IS NO MONEY AFTER THE 12th FRET!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ή όπως λέει μια ψυχή' date=' 'αν περνάς πολύ χρόνο πάνω από το 12ο τάστο, πάρε μαντολίνο!' :lol: :lol: :lol:

παντως και τα intonated saddles δεν προσφερουν 100% ακριβες intonation ,αλλα βεβαια ακριβες intonation δεν εχει καμμια κιθαρα (μπορει στο 12ο να εχει αλλα δεν θα εχει αλλου...) :wink:
Ναι, λόγω κατασκευής καμμιά κιθάρα δεν θα έχει, αλλιώς θα έπρεπε να έχουν πάνω από 100 τάστα. Γι'αυτό και τα tempered συστήματα κουρδίσματος.

προσωπικα τα εχω καταργησει τα "στραβωμενα" saddles γιατι γλυστρουσαν οι χορδες πανω τους & μου χαλαγε το string spacing ,για καλυτερο intonation χρησιμοποιω τα Graphtech IOS.
ΟΚ, μάζευέ τα όμως τα στραβά, γιατί κάποια στιγμή θα μου χρειαστούν και μένα. 8)

το κουφο ειναι οτι η 72αρα μου Tele εχει 100% intonation στο 12ο ταστο με τα stock σελλακια! 8O
Ε, φαίνεται ότι έχει κάνει τέτοιο αυλάκι από τις χορδές, που έχει 'έρθει' μόνο του το intonation.

:lol: :lol: :lol:

Trending...

Νέα θέματα

Back