Αυθεντική 59 Les Paul vs VOS Reissue

elavd

Googlelavd
Noiz Addict
Δείτε το συγκριτικό τεστ που έκανε Γερμανικό κιθαριστικό περιοδικό μεταξύ μιας αυθεντικής Les Paul του 1959 και μιας VOS Reissue.

Δείτε εδώ τα 4 videos:

http://www1.gitarrebass.de/magazine/index.php?ID=200803270

στα πρώτα 2 ακούγεται η original και στα επόμενα 2 η Reissue.

Τα συμπεράσματα δικά σας ;)

Ειδικά στα κλιπς που παίζει ο "'όρθιος" κιθαρίστας η διαφορά μεταξύ των 2 ακούγεται...

Η vos μου ακούγεται λίγο πιο μουντή και πιο γκαζωμένη...

Η 59 ακούγεται πιο crunchy και με περισσότερες αρμονικές...

εκτός κι αν τα αυτιά μου πρέπει να πάνε για απόσυρση!... ;D

Όντως έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά. Περισσότερος όγκος, περισσότερη διαύγεια στον ήχο... Nice.

Το δράμα είναι καπάκι να έβαζαν μία καινούγια strd, ειδικά τις τελευταίες που είναι τελείως lightweight.... εκεί να δεις γέλια!!! Αυτές παλεύονται.... ;D ;D

πωπω...

καμια σχεση!

ο "αερας" που εχει η παλια δεν συγκρινεται με το μεσαιομπουκωμα της βος...

ισως με καποιο αλλο σετ μαγνητων να "ξεβουλωσει" και να παιξει καλυτερα.

Για τη διαφορά των τιμών τους, μιά χαρά είναι κι η VOS. ;D ;D

Πράγματι η 59 είναι εμφανώς πιό "ανοιχτή", αλλά στα video που παίζει ο ξανθούλης αυτό είναι λιγότερο "ορατό", μιας και έχει ανέβει το gain.

Στο video που παίζει ο ξανθός με την VOS, έχω την αίσθηση, ότι το μπράτσο κάπως τον δυσκολεύει...

Μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί περισσότερο να παίξει καλά από ότι στην original...

Βασικά όμως πρόκειται για 2 ακριβώς ολόιδιες κιθάρες, με ίδια χαρακτηριστικά.... άλλωστε η VOS αυτό είναι... μία δηλαδή επανέκδοση ακριβέστατη του τότε.... απλά η μία φτιάχτηκε χτές και η άλλη είναι 49 ετών, δεν είναι τόσο τραγικές οι διαφορές μεταξύ τους, απλά αν είχαν και μία σύγχρονη strd στη σύγκριση, εκεί σίγουρα θα έπεφτε πολύ γέλιο.

Ωρέ παιδιά οι μαγνήτες που φοράει η καθεμιά δεν είναι διαφορετικοί;

μιας και συγκρίνουμε κιθάρες ιδιας κατασκευής και ύφους αλλά με μεγάλη διαφορά στην τιμή ας δούμε και την σύγκριση μιας gibson custom του 1978 με μια greco custom του 1977με την δευτερη να εχει και μεσαιο humbacker. ( 5000 ευρω και ανω η μια, 500-700 ευρω η αλλη)

ΥΓ : οι custom gibson ειναι οι μονες που αξιζουν κατα την γνωμη μου αλλα και αυτες ειναι overpriced

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
elavd είπε:
Δείτε το συγκριτικό τεστ που έκανε Γερμανικό κιθαριστικό περιοδικό μεταξύ μιας αυθεντικής Les Paul του 1959 και μιας VOS Reissue.

Δείτε εδώ τα 4 videos:

http://www1.gitarrebass.de/magazine/index.php?ID=200803270

στα πρώτα 2 ακούγεται η original και στα επόμενα 2 η Reissue.

Τα συμπεράσματα δικά σας ;)
τι marshall ειναι αυτοι? JMP? Plexi?

Σόρρυ, αλλά τί να ακούσεις από τον σκιτζή που βγάζει άναρθρους ήχους, λές και ξεκοιλιάζει βατράχια, κακοποιώντας 2 LP!!!

Συμφωνώ βέβαια πολύ καλό value φορ money η Greco! ;)

taq είπε:
Σόρρυ, αλλά τί να ακούσεις από τον σκιτζή που βγάζει άναρθρους ήχους, λές και ξεκοιλιάζει βατράχια, κακοποιώντας 2 LP!!!

Συμφωνώ βέβαια πολύ καλό value φορ money η Greco! ;)
+1 Ρε παιδιά ο τύπος μου θυμίζει κάτι δεκατετράχρονα που μπαίνουν στα μαγαζιά για να "δοκιμάσουν" κιθάρες...

whiteNoise είπε:
ΥΓ : οι custom gibson ειναι οι μονες που αξιζουν κατα την γνωμη μου αλλα και αυτες ειναι overpriced
Ενώ οι υπόλοιπες είναι σε λογικές τιμές...  ;)

Τιν τουτο ρε παιδια, ουτε εγώ δε παίζω έτσι...τις δολοφόνησε !

Trending...

Νέα θέματα

Back