Από τα Sonor Force 505 στο BFD expansion deluxe

NemOOO

Παλιά καραβάνα
Καλημέρα σε όλους και σε όλες.....

Λοιπόν....Όπως θα θυμάστε (λεεεω τώρα) το καλοκαίρι αγόρασα την Sonor Force 505 http://www.thomann.de/gr/sonor_special_edition_505_studio_set.htm....

To θέμα είναι ότι το studiaki που θα έφτιαχνα είναι στο υπόγειο μου...όπου είναι και ο καυστήρας..Και δυστυχώς δεν είχα σκεφτεί ότι αυτό θα ήταν πρόβλημα λόγω των καυσαερίων που βγάζει...(βλέπετε ρόδο...πικρή ιστορία...)...

Έτσι σκέφομαι να τα σπρώξω...Είναι σε τέλεια κατάσταση και μπορεί να πιάσουν και καλά λεφτά....

Ο κυρίως λόγος που έπαιζα drums (πληκτράς δηλώνω....:lol:) είναι για να ηχογραφώ καμιά loop για να jamaroume με την παρέα....

Τώρα δυσκολεύουν τα πραγματα....Και έρχετε το ερώτημα...

Αξίζει να πουλήσω τα drums μου και να πάρω το BFD?

Ναι, αξίζει, γιατί με το bfd θα κάνεις πιό καλά και πιο γρήγορα την δουλειά που θες! Σκέψου ότι για να ηχογραφήσεις μια ντραμς με αξιοπρεπή ήχο πρέπει να κοπιάσεις πολύ και θες και καλό εξοπλισμό! Ενω με το bfd απλά το προγραμματίζεις και είσαι οκ...

Βέβαια αυτά δεν ισχύουν αν είσαι ... κανονικός "τουμπανιέρης"... 8)

Όχι δυστυχώς δεν είμαι κανονικός τουμπανιέρης....Βασικά είναι πιθάνο επειδή έχω καλή αίσθηση του κλαβιέ να παίζω καλύτερα....

Α...Και πόσο λέτε να πιάσουν μαζί με τα πιάτα τους?

Κοιτα...Στου Θωμα....500euro...Alla αίναι μια edition του thomann με πιάτα...

Στην ελλάδα κάνουν καινούργια κανένα 500αρικο χωρίς πιατίνια...

Αν πιάσεις γύρω στα 350-400 καλά θα είναι πιστεύω, αν σκεφτείς ότι ο άλλος μπορεί να τα βρεί με 500 στον στον θωμά με την εγγύηση κομπλέ! Βέβαια, μπορεί να λέω και μαλακίες, καθότι ποτέ δεν ήμουν καλός στα παζάρια... :roll:

Τα BFD θα σου βγάλουν καταπληκτικούς ήχους, δεν είναι όμως εκεί το θέμα. Το θέμα είναι αν θέλεις να γράφεις τύμπανα από τον υπολογιστή ή θέλεις να παίζεις (εξ'άλλου για αυτό αγόρασες τα SONOR). ¶μα ξεκαθαρίσεις τι θέλεις, τότε η λύση είναι απλή.

Βρε εγώ τυμπανα θέλω να παίζω όμως...Aπο το να βλέπω τα ραδίκια αναποδα...Προτιμώ να συμβιβαστώ με αυτό...:lol:

Ούτως η άλλως τα drums μπορεί να καταλήξουν στο σπίτι του κολλητού μου...ΠΟυ εντελώς τυχαία θα πηγαίνω κάθε Σαββατο....(...και κυριακη...:lol:)...

To θέμα είναι αν οι ήχοι του BFD θα είναι καλοί...Βασικά μάλλον πρέπει να είναι πολύ καλοί γιατι το λένε και άτομα που λογικά θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις απο εμένα (βλ..SF)....

Φαντάσου ότι οι ήχοι των bfd είναι ηχογραφήσεις από κορυφαίους μουσικούς (τώρα κατά πόσο οι τουμπανιέρηδες θεωρούνται μουσικοί... :twisted: ) με κορυφαίο εξοπλισμό! Τι άλλο θες; 8)

To θέμα είναι αν οι ήχοι του BFD θα είναι καλοί...
Δυστυχώς, είναι παραπάνω καλοί απ'όσο πρέπει :). Θα πρέπει να γίνεις και λίγο ηχολήπτης, όπως ακριβώς θα έκανες με μία κανονική drums.

LoL.....Μάλλον με βλέπω να την κάνω την τράμπα...:lol:

A...Και γίνεται να πάρω κάποιο midi με pads

σαν και αυτό http://www.thomann.de/de/yamaha_dd55c_set.htm και να τα συνδέσω ή δεν λέει...?

Έτσι για να νιώθω λίγο παραπάνω drummer ρε αδερφέ...:lol:

EDIT : βασικά κάτι ποιο φθηνό...:lol: δεν είχα δει την τιμή....

Όρεξη να έχεις και όλα λένε :)

Αν και δεν ξέρω πόσο ευκολόπαιχτα είναι αυτά τα combo pads. Βέβαια, εσύ δεν είσαι drummer οπότε θα βολευτείς. Θα σου έλεγα να κάνεις μία βόλτα από Yamaha και Roland και να δοκιμάσεις τέτοια pads.

Δυστυχώς, είναι παραπάνω καλοί απ'όσο πρέπει icon_smile.gif. Θα πρέπει να γίνεις και λίγο ηχολήπτης, όπως ακριβώς θα έκανες με μία κανονική drums.
συμφωνώ και επαυξάνω ...(δυστυχώς) :cry:

τπτ presets υπάρχουν γι αυτούς που δεν τα καταφέρνουν με τον ακατέργαστο ήχο bfd?

Λοιπόν παιδιά επειδή είμαι και εγώ κοντά στην αγορά του BFD έχω την εξής απορία. Δεδομένου ότι αυτό το vsti με το που εγκαθιστάς έχει από μόνο του ήδη μια βιβλιοθήκη 9 Gb. Και που να πάρεις και επιπλέον βιβλιοθήκες που π.χ. η Fxpansion BFD DLX drum library expansion έχει 55 Gb.

Και ερωτώ, μπορώ έστω τις επιπλέον βιβλιοθήκες να τις βάλω σε εξωτερικό δίσκο USB 2, η θα έχω τίποτα καθυστερήσεις ανάγνωσης όταν χρησιμοποιώ δείγματα από εκεί. Γιατί από ότι βλέπω αν δεν γίνεται θα πρέπει να βάλω καινούργιο επιπλέον εσωτερικό δίσκο μόνο για το BFD. :?

Λοιπόν παιδιά επειδή είμαι και εγώ κοντά στην αγορά του BFD έχω την εξής απορία. Δεδομένου ότι αυτό το vsti με το που εγκαθιστάς έχει από μόνο του ήδη μια βιβλιοθήκη 9 Gb. Και που να πάρεις και επιπλέον βιβλιοθήκες που π.χ. η Fxpansion BFD DLX drum library expansion έχει 55 Gb. Και ερωτώ' date=' μπορώ έστω τις επιπλέον βιβλιοθήκες να τις βάλω σε εξωτερικό δίσκο USB 2, η θα έχω τίποτα καθυστερήσεις ανάγνωσης όταν χρησιμοποιώ δείγματα από εκεί. Γιατί από ότι βλέπω αν δεν γίνεται θα πρέπει να βάλω καινούργιο επιπλέον εσωτερικό δίσκο μόνο για το BFD. :?[/quote']

Μπορείς να εγκαταστήσεις μόνο τα drum sets που σου αρέσουν. Ούτως ή άλλως, μόνο ένα αξιοποιείται κάθε φορά. Κάθε drum set είναι από ~700 MB μέχρι 2 GB (στο δίσκο). Μπορείς να τα βάλεις και σε ξεχωριστό δίσκο, αλλά πρέπει να του ορίσεις το path από το οποίο θα φορτώνει τα drum sets (μπορείς να το αλλάζεις αυτό το path).

Το BFD κάνει disk streaming που σημαίνει ότι η ταχύτητα μεταφοράς μεταξύ δίσκου και επεξεργαστή παίζει ρόλο. Είναι προτιμότερο να βάλεις τα drum sets σε έναν δίσκο SATA. Αν θέλεις εξωτερικό δίσκο, να προτιμήσεις FIREWIRE αντί για USB-2. Το Firewire έχει δικό του controller και δεν είναι shared με άλλες συσκευές (ποντίκι, printer κλπ). Αν και οι ταχύτητες Firewire και Usb-2 είναι παραπλήσιες, το firewire είναι πιο αποτελεσματικό σε disk streaming, ενώ το Usb-2 είναι ελαφρώς πιο γρήγορο όταν τα αρχεία που μεταφέρεις είναι σχετικώς μικρά.

Γεράσιμος

Trending...

Νέα θέματα

Back